Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[25 de novembre 2010] La violència de gènere té cara i creu!
24 nov 2010
25n10.jpg
25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere.

Convocatòries als Països Catalans:

-Barcelona: manifestació 19h a Canaletes.

-València: manifestació 19:30h al Parterre.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [25 de novembre 2010] La violència de gènere té cara i creu!
24 nov 2010
Dijous 25 de novembre es commemora, de nou, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, quan encara no fa ni un més de la visita al nostre país del líder de l’Esglèsia Catòlica, una institució que –des de la seva creació- ha emparat clarament la violència contra les dones.
No només perquè ha estat una de les principals interessades en perpetuar la jerarquia entre ambdós sexes, sinó perquè ha institucionalitzat la divisió entre dones bones i submises (esposes i mares o monges) i dones que fugen del paper que la societat els ha assignat. Aquestes “males dones” (prostitutes, remeieres, lesbianes) han estat estigmatitzades històricament i titllades per l’Esglèsia Catòlica de bruixes i de “putes”, estigma que la moral cristiana ha fet extensiu a totes aquelles dones que experimenten amb la seva sexualitat més enllà de la lògica que equipara sexe amb reproducció. D’aquesta manera, s’alimenta la imatge que la dona és una eterna menor de edat, que actua de forma impulsiva i inconscient i que necessita ser tutelada i corretgida pel seu legítim propietari: el pare, el marit o Déu.
Així, per l’Esglèsia Catòlica, la violència de gènere forma part del ventall de correctius que un home pot utilitzar per evitar que la dona abandoni aquesta submissió, com una ovella que es desvia del ramat. Aquesta moral s’ha traduït, també, en un control estricte del cos de la dona, que no pot decidir ni tan sols si vol o no tenir una criatura sense ser tutelada, gràcies a lleis com la de l’avortament.
Perquè, no ens cansarem de repetir-ho, la violència de gènere no es limita tan sols a l’agressió física o, en el pitjor dels casos, a l’assassinat sistemàtic de dones, ja que aquest extrem és tan sols la part visible d’un iceberg molt més gran: el de les relacions insanes de dependència emocional, basades en la possessió i la gelosia, en la propietat de la parella. Aquest tipus de relacions, que són en les quals el jovent en socialitzem, constitueixen un caldo de cultiu perfecte per tots aquells mecanismes de maltractament psicològic que hem normalitzat: xantatge emocional, control excessiu de la parella, destrucció de l’autoestima a través de la humiliació i la ironia, aïllament de la parella de les seves amistats, etc.
Aquests mecanismes, constitueixen una part de la violència de gènere totalment invisibilitzada pels mitjans de comunicació que, quan arriba el 25 de novembre, es limiten a mostrar el rànquing de dones mortes a mans –estrictament- de les seves parelles o exparelles (una prostituta morta a mans d’un client no es comptabilitza) i les comparatives amb anys anteriors. Aquesta actitud de frivolització per part dels mitjans, contribueix, al seu torn, a alimentar discursos que tergiversen totalment la realitat de les qui pateixen aquesta violència de gènere, afirmant –fins i tot- que cada vegada hi ha més homes que la pateixen i que moltes denúncies de maltractament són falses. En primer lloc, cal tenir molt present que la violència de gènere respón a una estructura de dominació de l’home sobre la dona i que, els casos a la inversa, o bé són la resposta a tota una vida de maltractament o corresponen a xifres similars a les de la violència entre dos homes o entre dues dones.
La violència de gènere, doncs té moltes cares i culpables, molts discursos que cal combatre per eliminar-la de les relacions que establim i evitar que el jovent continuem perpetuant-la. I gairebé tots han estat generats per l’Esglèsia Catòlica.

La moral cristiana també és violència de gènere! Combatem-la!
Re: [25 de novembre 2010] La violència de gènere té cara i creu!
24 nov 2010
bon manifest!
Re: [25 de novembre 2010] La violència de gènere té cara i creu!
24 nov 2010
us ompliu la boca contra tot i tots, però i vosaltres? sou els i les primeres d'exercir la violència contra les dones de les vostres asseemblees, feines, a casa, etc
simplement, foteu fàstic.
sou unes i uns farsants.
Re: [25 de novembre 2010] La violència de gènere té cara i creu!
25 nov 2010
Claro que si, y ya de entrada el comentario vocachancla presuponiendo que en la militancia indepe no debe de haber mujeres. Pues mire usted, las hay y en proporción más alta que en otros movimientos sociales.

Tu corta visión te hace escupir sin pensar si quiera que el manifiesto ha sido escrito por mujeres militantes, que no solo luchan contra el patriarcado en la sociedad Catalana, si no que luchan día a día para liberar del patriarcadoa sus propias organizaciones.

a ti te da igual, te llenas la voca de mierda, escupes a las feministas independentistas y no ves más allá de tu nariz. Hay gente que se llena la voca y otra que ladra al viento.
Re: [25 de novembre 2010] La violència de gènere té cara i creu!
25 nov 2010
Olé l'últim comentari.
Sindicat