Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Rodri 4f reafirma la seva innocència des de la presó
23 nov 2010
4F: cinc anys després, des de la presó.
La Fiscalia l'obliga declarar-se culpable.
Rodrigo Lanza segueix dient que és innocent.
Rodrigo lanza continua a la presó de Quatre Camins, després d'un any del seu ingrés voluntari per acabar la condemna, i sumen ja tres anys de presó en un malson que va començar el 4 de febrer del 2006.
Dins la presó s'ha trobat moltes dificultats que li han impedit gaudir dels beneficis als quals té dret. El 19 d'agost va ser sancionat amb un “parte” per “habitació desordenada i no fer-se el llit”. Sabem que això és mentida i és tan sols una excusa per denegar els permisos de sortida. El “parte” s'ha fet efectiu quasi tres mesos després. Les dificultats que representa aquesta sanció van més enllà de la mateixa. No pot optar a permisos mentres no compleixi la sanció i no passin els tres mesos, i no li donen el tercer grau (permís per passar el dia fora i dormir a presó els dies laborables) mentres no tingui permisos, posposant així els drets penitenciaris.
Rodrigo, per la quantitat de condemna que ha complert, ja podria estar gaudint del tercer grau, però fa poc li han estat denegades les peticions de tercer grau i de 100.2 (per sortir a traballar). El permís de 100.2, que és més aviat un tercer grau encobert, havia estat proposat per Serveis Penitenciaris, aprovat pel centre penitenciari i després acceptat pel jutge de vigilància penitenciaria Nº 6; va ser el fiscal qui va recorrer i l' Audiència Provincial qui el va denegar. És un cas molt poc comú en el que la Audiència Provincial refà una proposta que ja havia sigut ratificada pel Jutge i el Centre Penitenciari.
Els arguments que utiliza el jutge de la Audiència Provincial són els seguents:
“a la resolución de la Junta se acompañan informe de jurista, psicológico, educadora, y social donde se pone de manifiesto que se trata de un individuo de ideologia antisistema en general, con una total falta de asunción delictiva, que en ningún momento de su trayectoria ha reconocido su actividad delictiva”
És a dir, que està pres per la seva ideologia o forma de pensar que intepreten com a antisistema, i per no reconèixer un acte que no ha comès.
També fan referència a que Rodrigo no ha sortit mai en permisos de dos o tres dies (sortides programades). Les que tenia previstes de moment li han estat negades pel “ parte” que li han posat els funcionaris. No descartem i temem que això torni a passar una i altra vegada, cada cop que tingui permisos de sortides, que són de fet requisits necesaris per beneficiar-se del tercer grau i poder després accedir a la condicional.
Rodrigo és mantingut a la presó per seguir defensant la seva innocència davant el muntatge polític i policial.
http://absoluciondetenidos4f.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat