Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Collbató]Demanen cinc anys de presó per protestar en un ple municipal, recollida de firmes.
22 nov 2010
Francesc Raset (a la foto), veí de Collbató i membre de la plataforma Salvem Montserrat, s'enfronta a un judici en el qual la fiscalia sol·licita cinc anys de presó per a ell, per un presumpte delicte d'"atemptat a l'autoritat". Els fets es remunten al 16 de març de 2009, quan en un ple ordinari de l'Ajuntament de Collbató es va donar compte d'una resolució sobre l'ampliació de la zona industrial.En aquell moment, en Francesc Raset es va acostar a la taula del ple i hi va deixar caure dues sabatilles velles, segons ell en protesta pel fet que l'Ajuntament no havia contestat cap de les 1.242 al·legacions que els veïns de Collbató havien presentat contra el projecte industrial.
sisk.jpg
Després de llençar les sabatilles, el veí va abandonar la sala i el ple va continuar normalment. L'endemà, però, l'alcaldessa Josefina Martínez (PSC) va interposar una denúncia contra Raset per "atemptat a un membre de la corporació local", ja que assegura que Raset li havia llançat les sabatilles "a la cara", i ara s'ha conegut que la petició és de ci
Les darreres setmanes, una comissió de veïns del poble no vinculats a cap partit polític s'ha entrevistat amb l'alcaldessa i li ha sol·licitat que retiri l'acusació, sense èxit. El mateix Francesc Raset, en una carta oberta a Josefina Martínez, ha manifestat que "la protesta era simbòlica" i que "em sap greu si qualsevol membre de l'Ajuntament s'ha sentit ofès, no era aquesta la meva intenció", i li ha demanat que retiri la denúncia, però la resposta també ha estat negativa. La plataforma Salvem Montserrat ha iniciat una campanya de recollida de signatures en solidaritat amb en Francesc Raset, perquè considera que "cinc anys de presó per aquesta protesta és una exageració. En democràcia les idees no es persegueixen, i no estem disposats a acceptar que un govern municipal fomenti la rancúnia i la difamació contra els mateixos veïns". La plataforma veïnal es mostra convençuda que aquest acte de presecució és una represàlia per les protestes de Salvem Montserrat contra el frustrat projecte de l'Ajuntament d'ampliar la zona industrial de Collbató.

------>Recollida de signatures:

http://www.salvemmontserrat.org/llibrefrancesc.php?idioma=1

---->Més informació a :

http://www.salvemmontserrat.org
Mira també:
http://www.salvemmontserrat.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat