Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
[Tarragona] Un estudi de l’aire de presenta la presència de compostos que poden ser nocius per a la salut
20 nov 2010
Les entitats ecologistes GEPEC-EdC, La Canonja 3 – Poble, paisatge i sostenibilitat- i la Plataforma Cel Net, han posat punt i final a la Campanya “Alguna cosa fa pudor per Tarragona”, amb la presentació d’un estudi realizat per tècnics del laboratori del centre de mediambient de la Universitat Politècnica de Catalunya, segons el qual la qualitat de l’aire de Tarragona i el seu entorn no és innòcua tal i com han repetit en diferents ocasions les administracions.
ecologistes tarragona.jpg
PDF de l'estudi: http://www.gepec.org/ftp/estudiolors.pdf

Les conclusions de l’estudi són aquestes:

Els controls químics realitzats indiquen la presència d'un considerable nombre de compostos que no haurien de detectar-se en una àrea urbana (fenol, cresol, bifenil, acetat de vinil, hidrocarburs aromàtics policíclics, bromoform, acetonitril, N,N-dimetilformamida, etc....)

 Els controls han estat realitzats en situacions de baixa activitat industrial de les activitats més properes (El Morell, maig 2010) i en condicions meteorològiques d'elevada dispersió i pluja (La Canonja, juliol 2010)

 Els controls de 24 hores amb detecció d'episodis d'olor registren elevades concentracions de compostos amb potencials efectes sobre la salut (irritants, tòxics,...). La suma de concentracions de COVs (Compostos Orgànics Volàtils) han arribat a superar els 4000 micrograms/m3 (Constantí juliol 2010) i els 600 micrograms/m3 a El Morell i La Canonja (juliol 2010), quan el màxim per a una situació de confort (aire interior) s'estableix en 200 micrograms/m3.

 El càlcul de retrotrajectòries (origen de la massa d'aire en el punt de detecció d'episodis ) indiquen de forma majoritària sectors d'activitat concrets (episodis de Torreforta, Tarragona ciutat, El Morell, Constantí,...). Les retrotrajectòries indiquen, amb una certesa raonable, els polígons Nord, Constantí i Riu Clar com origen dels episodis.

"Val a dir que l'estudi encarregat per GEPEC-EdC al LCMA i finançat majoritàriament amb recursos propis de l’entitat i una petita part a través del Programa TU AJUDES de Caixa Tarragona, no pretén substituir en cap cas la responsabilitat administrativa dels organismes públics que haurien de vetllar, de forma independent i rigorosa, per a que la qualitat de l'aire sigui òptima i per a que les incidències sanitàries relacionades amb la contaminació esdevinguin cada cop menors. Entenem que un primer pas per a fer un estudi complert d’avaluació real de la qualitat de l’aire i epidemiològic seriós al “Camp de Tarragona” ha de passar forçosament per la detecció de compostos potencialment nocius per a la salut de les persones. Aquesta tasca correspon fer-la a l'administració, nosaltres només volem demostrar que hi ha un risc real, que se'ns amaguen els resultats objectius, i que analitzar l'aire que respirem i l’origen d’episodis d’olor és tècnicament viable al 100%".
Mira també:
http://www.gepec.org/ftp/estudiolors.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Tarragona] Un estudi de l’aire de presenta la presència de compostos que poden ser nocius per a la salut
21 nov 2010
Nada duevo bajo el sol..
Trenquem el silenci
21 nov 2010
Celebrem la publicació d'aquest estudi que presenta les proves científiques que durant molts anys l'èlit acadèmica tarragonina - súbdita de les ordenances de Repsol- ha ignorat, silenciat o manipulat.
Contra la impunitat ambiental a Tarragona, trenquem el silenci!

http://repsolmata.ourporject.org

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more