Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Comunicat rebut sobre Laie
16 nov 2010
A finals de l'any passat el col•lectiu de treballadors del Servei de Bar, Càtering i Cafeteria de L'Auditori vam dur a terme una reivindicació que es va materialitzar en una Vaga de 27 dies efectius per tal d'acabar amb les condicions precàries i abusives que veníem patint (i que son encara el pa de cada dia de tants companys que treballen en el sector de l'hosteleria i, específicament, a LAIE. La Vaga va acabar-se amb el compromís de L'Auditori de mantenir la plantilla en la següent licitació i amb un acord que introduïa una sèrie de millores pel centre de treball del Servei de Bar, Càtering i Cafeteria de L'Auditori.

Recapitulant, LAIE: no paga a temps ni el que toca, utilitza treballadors amb condicions per sota de les del centre de treball als quals nega el dret a ser representats i pels quals ni tan sols cotitza, incompleix la legislació en matèria de riscos laborals, incompleix l'acord de subrogació, no entrega les nòmines, reconeix per escrit haver fet un pla empresarial sense fonament, incompleix sistemàticament i de forma tipificada com a "molt greu" el Plec Tècnic de Condicions de la Concessió (i L'Auditori "no ho veu", per què?), finalment, acomiada a 9 treballadors a traïció un dia abans de vacances amb l'objectiu declarat de substituir-los per treballadors amb condicions de treball il•legals i, per acabar-ho d'adobar, vulnera el dret de vaga dels treballadors portant treballadors d'altres centres per a què facin d'esquirols. Evidentment, amb la inestimable connivència de L'Auditori que com tota institució pública serveix... per a què les empreses facin el que vulguin i s'enriqueixin a costa dels treballadors.

L'objectiu de L'Auditori i de LAIE és retornar el servei de bar i barres internes de l'Auditori a la precarietat laboral de la que feia poc que havia començat a sortir: LAIE vol treballadors que treballin 15 minuts i se'n vagin a casa, vol treballadors amb contractes que permetin l'acomiadament gratuït, etc. Qui espera que puguem viure així? Qui pensa seriosament que podem mantenir-nos a nosaltres i a les nostres famílies amb les condicions en les que LAIE ens vol obligar a treballar (sous en negre, sense cotitzar, contractes que són paper mullat...)? Ho coneixem bé perquè n'acabem de sortir i NO HI PENSEM TORNAR.

Per què quan nosaltres o les nostres germanes, cosins, fills o amics anem a l'INEM NO HI HA DINERS PER L'ATUR, NO HI HA DINERS PER LES BAIXES? Per què els nostres pares, mares, avis i àvies han de passar amb PENSIONS DE MISÈRIA?

Perquè empreses com LAIE i la seva Consellera Delegada, la "Sra." Montserrat Moragas Freixa, NO PAGUEN LES COTITZACIONS dels seus treballadors a la Seguretat Social. Ens estan robant i estafant l'ATUR i les PENSIONS a tots.

Quina "cultura" pretén crear o divulgar LAIE sobre la base de la precarietat laboral, de l'explotació assalariada, del despotisme empresarial, de la repressió dels grups organitzats de treballadors i dels acomiadaments arbitraris? Cap planta sana pot créixer ni cultivar-se sobre la base d'un munt de residus tòxics i degenerats, cap cultura pot créixer ni cultivar-se sobre la base de la precarietat laboral i el despotisme empresarial que LAIE promou i executa en els seus centres de treball.

En el cor de tot petit burgès bateguen les ànsies i l'avaricia d'una multinacional. No serveix de res vestir-se d'ovelleta multicultural i tenir els llibres més "progres" de Barcelona, s'és el que es fa. Ara us heu tret la careta i ensenyeu el que heu estat sempre: no sou més que uns explotadors i de la pitjor espècie d'entre els caníbals, la dels "progres" destenyits. LAIE ha construït un imperi d'explotació en el sector de l'hosteleria i s'ha estès com una mala herba pels serveis de bar, cafeteria i càtering de les institucions públiques "culturals" al regàs dels "xanxullos" del tripartit (PSC, ERC, IC: que demostren ser la veritable avantguarda anti-obrera al servei de la Patronal) i alimentant-se de les condicions de sobreexplotació i de la sucosa plusvàlua exprimida als treballadors d'aquest sector.

I com totes les males herbes, LAIE, costa d'arrancar. Portem des de l'1 de setembre en vaga indefinida i aguantarem el temps que faci falta per aconseguir la readmissió dels nostres companys i el manteniment de tots els llocs de treball i de les condicions que tant ens van costar d'aconseguir en la vaga anterior: que se'n vagi LAIE.

Companys, podeu fer aportacions solidàries a la Caixa de Resistència per recolzar la lluita dels treballadors en vaga des de l'1 de setembre (2100-0630-13-0100919247).

NO CONSUMIU AL BAR NI A LES BARRES INTERNES DE L'AUDITORI,
NO FEU EL JOC A L'EMPRESA I ALS ESQUIROLS

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat rebut sobre Laie
16 nov 2010
hi ha alguna manera de contactar amb vosaltres????

salut
Re: Comunicat rebut sobre Laie
16 nov 2010
Bé fet, l'única forma de defensar els drets dels treballadors la vaga, una eina que cal utilitzar-la i més quan la patronal riu de *nosostr ARROBA s.Si voleu passar informació i voleu que la *CNT de Catalunya us tiri una mà, a nivell solidari i de suport, contactar *CNT Cat. J Costa, ja sigui a nivell de propaganda, informació ja sigui demanant ajuda econòmica, en el que es pugui, recollim, el vostre Nº de compte.

Salut i ànims, La unitat fer la força, la solidaritat també.
Re: Comunicat rebut sobre Laie
17 nov 2010
solen estar a la entrada de l'Auditori quan hi ha concerts, amb una taula i pancartes...
Re: Comunicat rebut sobre Laie
17 nov 2010
Si voleu una maneta els de joaquin costa ho fan molt bé, s'involucren força amb els moviments socials i tenen bona feina. Ara bé si voleu ajuda laboral aneu a la CNT de medinaceli a nivell laboral s'ho curren més i estan mes dedicats encara q no estiguien tan involucrats als moviments socials. Les dues fan un gran treball.
Sindicat Terrassa