Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : educació i societat : immigració : laboral
Cal una vaga general!
14 nov 2010
Ahir dissabte, 13 de novembre, es va portar a terme una manifestació per a recordar que les mobilitzacions contra les retallades socials i contra la reforma laboral, continuen.
01wmani-13N.jpg


La manifestació, convocada per l'Assemblea de Barcelona i encapçalada per una pancarta en la qual es podia llegir, "Ni reforma laboral, ni "pensionazo", ni retallades. Cal una vaga general", va partir passades les 18 hores de la Plaça Catalunya i al llarg del seu recorregut, es van anar realitzant diverses accions enfront d'institucions tan significatives com el Banc de Espanya o Foment del Treball. La manifestació, que en tot moment va estar molt animada pel col·lectiu de persones migrades i desocupades, i amb gran profusió de pancartes, es va dirigir cap a la Plaça St. Jaume, on es va portar a terme una acció simbòlica d'assenyalar i atacar als responsables polítics, econòmics i empresarials d'aquesta agressió contra els treballadors i treballadores, desocupats, desocupades, persones migrades, estudiantes, pensionistes i contra totes les persones que formen part de col·lectius de precaris i precàries. En aquesta acció, es van llançar diversos ous contra les fotos de dites responsables, fent-los notar que aquesta convocatòria coincidia amb l'inici de la campanya electoral a Catalunya. Alguns d'aquests projectils, com proveïts de vida pròpia, van voler assenyalar també als seus còmplices impactant contra alguns dels mossos d'esquadra que, en un ampli desplegament policial, custodiaven fortament armats l'edifici de la Generalitat. Una vegada conclosa aquesta acció, es va donar per desconvocada la manifestació, recordant la data i fent una crida a la participació en la pròxima reunió de l'Assemblea de Barcelona.
Com aventurar-se a donar un nombre d'assistents, és sempre un acte arriscat que pot ser interpretat de manera molt diferent, el que sí que es pot assegurar, és que la manifestació va estar molt concorreguda, i que a l'altura de l'antiga i desapareguda comissaria de Via Laietana, es podien veure les pancartes del fons en el seu encreuament amb el carrer Fontanella. També és cert que, a l'arribada de la comitiva a la Plaça St Jaume, algunes persones van abandonar la convocatòria i quan es va realitzar l'acció contra les fotos dels responsables polítics, econòmics i empresarials, bastants persona es van anar retirant.

02wmani-13N.jpg


Ayer Sábado, 13 de Noviembre, se llevó a cabo una manifestación para recordar que las movilizaciones contra los recortes sociales y contra la reforma laboral, van a continuar.

04Wmani-13N.jpg


La manifestación, convocada por la Asamblea de barcelona y encabezada por una pancarta en la que se podía leer, "Ni reforma laboral, ni "pensionazo", ni recortes. Es preciso una huelga general, partió pasadas las 18 horas de la Plaça Catalunya y a lo largo de su recorrido, se fueron realizando diversas acciones frente a instituciones tan significativas como el Banco de Espanya o Fomento del Trabajo. La manifestación, que en todo momento estuvo muy animada por el colectivo de personas migradas y paradas, y con gran profusión de pancartas, se dirigió hacia la Plaça St. Jaume, en donde se llevó a cabo una acción simbólica de señalar y atacar a los responsables políticos, económicos y empresariales de esta agresión contra los trabajadores y trabajadoras, parados, paradas, personas migradas, estudiantes, pensionistas y contra todas las personas que forman parte de colectivos de precarios y precarias. En dicha acción, se lanzaron diversos huevos contra las fotos de dichos responsables, haciéndoles notar que dicha convocatoria coincidía con el inicio de la campaña electoral en Catalunya. Algunos de esos proyectiles, como provistos de vida propia, quisieron señalar también a sus cómplices impactando contra algunos de los mossos d'esquadra que, en un amplio despliegue policial, custodiaban fuertemente armados el edificio de la Generalitat. Una vez concluída dicha acción, se dio por desconvocada la manifestación, recordando la fecha y haciendo un llamamiento a la participación en la próxima reunión de la Asamblea de Barcelona.

05wmani-13N.jpg


Como aventurarse a dar un número de asistentes, es siempre un acto arriesgado que puede ser interpretado de manera muy diferente, lo que sí que se puede asegurar, es que la manifestación estuvo muy concurrida, y que a la altura de la antigua y desaparecida comisaría de Vía Layetana, se podían ver las pancartas del fondo en su cruce con Fontanella. TAmbién es cierto que, a la llegada de la comitiva a la Plaça St Jaume, algunas personas abandonaron la convocatoria y cuando se realizó la acción contra las fotos de los responsables políticos, económicos y empresariales, bastantes persona se fueron retirando.

03wmani-13N.jpg

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cal una vaga general!
14 nov 2010
la idea conceptual de l'assamblea de barcelona està bé, llàstima que ja s'hagi convertit en una simple plataforma des d'on els partidets polítics "en ciernes" de torn arenguen a les masses per guanyar vots.

Em sembla de total hipocresia criticar els polítics que hi ha al poder alhora que la gran majoria sou uns "wannabees" que si veniu 4 porteu 10 banderes per tal que es vegi bé la vostra presència.

Si aquest és el camí, estic convençut que un cop més no anirem enlloc.

Salut i (A).
Re: Cal una vaga general!
14 nov 2010
el que alguns no vam entendre és la 'poca' difusió de la convoctòria i no acabar d'entendre com a plaça catalunya erem tant poques persones, i de cop al entrar a via laietana, hi havia bastanta més gent, però molt separats els uns dels altres... com una mena de blocs.

nosaltres vam començar al final del darrer bloc que va començar a caminar per fontanella a les 19 tocades....
Re: Cal una vaga general!
14 nov 2010
esteu a favor d'ETA?
Re: Cal una vaga general!
14 nov 2010
Molta crítica tipus: s'hauria... es podria... però qui fa? Som pocs, cada dia més però encara som pocs.

Evidentment va faltar difusió i van sobrar l'excessiu protagonisme d'algunes organitzacions que ni tan sols estan sent masssa actives en l'impuls a l'assemblea.

Potser si que el proxim cop es podria prescindir dels blocs... però també és molt senzill criticar a la gent que està impulsant i finançant aquesta iniciativa, des de la distància i comoditat que dona el sofa. Algú deu haver pagat els cartells, l'equip de so, les furgones...
Re: Cal una vaga general!
14 nov 2010
Doncs si resulta que a canvi de furgones, equips de so i parides així s'ha de comprometre la independència de l'assamblea i sotmetre-la a 4 partits polítics, perquè no prescindiu de tanta parafernàlia?

Si hi van haver 4 gats al principi i al final (on la meitat de la manifestació es va marxar) és precissament per això: no hi ha res més desmobilitzador que veure't forçat a avançar sota la pancarta d'un puto partit polític. Jo personalment passo que s'apropiin de la meva protesta individual, i així ho veiem moltes persones.

I si voleu que sigui un moviment unitari, deixeu-vos les banderetes i les enganxines de "vota tal" a caseta, que sembla mentida que no us entereu de què va la cosa quan parlem de rebutjar TOTS els partits polítics i sindicats.
Re: Cal una vaga general!
14 nov 2010
Sino recordo malament l-inici era a les 6h30, pero a catalunya hihavia un camio amb un paio maquillat a dalt foten un rotllo que no s-entenia gens, semblava una poesia o algo aixi, i va estar xerrant molta estona i la gent anava marxant, jo vaig estar a punt, llavors els del carrer fontanella van comen\ar a marxar i el del camio seguia xerrant es van separar dos gups per mes de 100 metres. La mani eren uns tres segments cada un amb un vehicle al davant, davant del Foment va pasar una cosa semblant i ara mentero de tema dels ous, tambe van comen\ar a parlar des de el mateix camio que a Catalunya i vaig marxar... en fi
Re: Cal una vaga general!
14 nov 2010
esteu a favor d'ETA?
Re: Cal una vaga general!
15 nov 2010
"Principi", recordes malament. La convocatòria era a les 18 hores.
D'altra banda, estic d'acord que molta gent organitzant i donant ordres, i com resultat, una organització pèssima. Afortunadament, estaven les persones dels col·lectius d'emigrants i desocupats i desocupades, que almenys animaven amb els seus crits.
La mani, semblava una organització desorganitzada, havia moments en els que cadascú per les diferents megafonías, cridaven el que els venia en gana sense reparar en el que estava cridant la gent.
La primera acció enfront del Banc d'España, es podia haver fet abans d'iniciar el recorregut i almenys, la gent s'hagués assabentat un poc més del que anava, i a partir d'aquí, iniciar la mani i no caminar 50 metres i quedar-nos parades un quart d'hora, sense saber què passava, doncs la majoria de la gent ni tan solament s'havia assabentat que, 50 metres més enrere, s'estava fent una acció. En la de Foment, el mateix.
En definitiva, que l'organització va deixar molt a desitjar, i les accions, en comptes d'animar a la gent, desmoralitzaven, doncs no sabien ni el que s'estava fent i havien d'esperar-se, primer perquè qui l'havien de fer, es preparessin, i després, fins que acabessin.
Coincideixo en el dels partits polítics. Això era una mani de reivindicació contra la reforma i les retallades socials, i com treballadores, treballadors, desocupades, desocupats, estudiants o persones migrades, no té cap sentit la instrumentalizació de la protesta pels partits polítics.
Si aquesta és la línia a seguir i no es té clar que aquest no és el camí, no veig que es vagi a arribar a cap lloc. Els partits. igual que els sindicats majoritaris, no busquen confrontació, sinó situar-se en posició de ser damnificats per les restes d'aquest naufragi que és la corrupció.
Re: Cal una vaga general!
15 nov 2010
què collons té a veure ETA amb això, pallús?
farts de grupuscules
16 nov 2010
Mentres continuin portant lesseves banderetes, molta gent com jo marxarem de la mani.

DESMOVILITZADORS!
Re: Cal una vaga general!
18 nov 2010
esteu a favor d'ETA?
Sindicato Sindicat