Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Convocatoria Antifa kny, Diumenge a les 17h, Fora Plataforma X Catalunya Ni aqui ni enlloc
13 nov 2010
Convocatoria Antifa kny, Diumenge a les 17h,al < Metro > Sant Ildefons L-5. Fora Plataforma X Catalunya Ni aqui ni enlloc.
FORA FEIXISTES I RACISTES DELS NOSTRES CARRERS
Antifa_14-11-10_web.jpg
PLATAFORMA X CATALUNYA NI AQUÍ NI ENLLOC
FORA FEIXISTES I RACISTES DELS NOSTRES CARRERS
   
   
    - Plataforma X Catalunya busca la divisió de la classe treballadora arribant a qualificar els immigrants com a privilegiats, utilitzant un discurs demagògic i allunyat totalment de la realitat.
    -Qualifica els immigrants de privilegiats quan per una altra banda l’estat s’aprofita d’ells amb la sobreexplotació com a mà d’obra barata.
    -Benficiant-se de la venta de contractes pretenen guanyar-se a la població més pobre.
    -Sota la consigna d’ “españoles primero”, promouen el racisme i el feixisme fent els immigrants responsables de la crisi i negant-los l’accés als serveis públics, l’empadronament, així com l’exercici públic de les seves creences, tradicions i drets fonamentals.


PLATAFORMA X CATALUNYA NI AQUI NI ENLLOC
FORA FEIXISTES I RACISTES DELS NOSTRES BARRIS
Arran l’inici de la campanya electoral el passat divendres, el partit Plataforma X Catalunya ha escullit Cornellà, en concret el barri de Sant Ildefons ( població on viu un alt porcentatge de població immigrant) aquest diumenge per donar inici a la seva campanya.
La Plataforma per Catalunya (PxC), de caràcter xenòfob i populista, va sorgir el març de 2002 com a continuïtat de la Plataforma Vigatana, la formació creada a principis de 2001 per l’exdirigent de Fuerza Nueva, Josep Anglada, a la capital d’Osona. Josep Anglada (Vic, 1955) és l’actual president de la Plataforma per Catalunya (PxC), càrrec al qual hi ha arribat després d’un llarg periple militant per l’extrema dreta franquista. La seva entrada en política es remunta al 1979, quan poc després de quedar seduït pel feixista osonenc Ramon Boixeda, va decidir ingressar a Fuerza Nueva. Dins d’aquesta formació, Anglada va començar a destacar per la seva entrega i fidelitat a Blas Piñar, el màxim dirigent i, a partir d’aleshores, el seu mentor ideològic. Això li va permetre ser elegit responsable comarcal d’Osona i figurar a les llistes d’aquest partit per a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980, en les quals Fuerza Nueva va obtenir els millors resultats de la seva història.
Arran de la seva irrupció, la PxC va donar a conèixer el seu programa racista i antiimmigració en altres pobles i ciutats catalanes, fins a concorre a les eleccions municipals de 2003, en les quals va aconseguir quatre regidors. Un d’ells, el mateix Josep Anglada, assolint el 10% dels vots a la ciutat de Vic.
El novembre del mateix any, la Plataforma per Catalunya feia el salt a les eleccions autonòmiques per reunir al voltant de 5.000 sufragis arreu del país, on d’aleshores a ençà ha constituït nuclis locals en aquelles localitats marcades per l’arribada d’immigració de cultura musulmana
En base a la crítica al món islàmic, a qui culpabilitza de la inseguretat ciutadana i de la pèrdua de llocs de treball, el partit d’Anglada ha bastit un programa electoral de tall liberal que planteja l’expulsió de la immigració en situació irregular i que, si bé no qüestiona els fonaments del sistema democràtic, rebutja l’empadronament i l’accés als serveis bàsics als nouvinguts de països extracomunitaris, així com l’exercici públic de les seves creences, tradicions i drets fonamentals.
L’auge de la PxC va cristal·litzar amb les eleccions autonòmiques de 2007, quan va passar de 4 a 17 representants municipals, doblant amb escreix els resultats anteriors, la qual cosa li va permetre entrar a consistoris tan importants com els de Vic, Manlleu, el Vendrell, Roda de Ter, Manresa i Olot.
No obstant aquestes controvèrsies, la Plataforma per Catalunya ha continuat estenen el seu missatge xenòfob, afavorit per l’augment de l’extrema dreta i de les mesures racistes que s’apliquen en diversos països de Centreeuropa, com és el cas d’Holanda, Bèlgica, Àustria o l’Estat francès. Una circumstància que li ha permès reforçar els seus vincles amb les principals formacions ultres del continent, entre les quals el FPÖ austríac, del desaparegut Jörg Haider, o el Front Nacional francès, de Jean-Marie Le Pen. Dues forces de les quals Anglada rebrà suport logístic i econòmic per sufragar les seves campanyes per al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre i les municipals, que se celebraran el 24 de maig de 2011.
D’aquesta manera és com la Plataforma per Catalunya, que ha incorporat antics dirigents de la vella extrema dreta com Esteban Gómez Rovira o Santiago Royuela, ha irromput en política fins a condicionar els partits conservadors, que han assumit alguna de les seves propostes, com ara la prohibició del burca o el niqab o la negativa a empadronar els nouvinguts que es troben al nostre país en situació irregular.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Convocatoria Antifa kny, Diumenge a les 17h, Fora Plataforma X Catalunya Ni aqui ni enlloc
13 nov 2010
Però,si us plau,que no vingui ningú d'empalme,que resulta penós,gràcies.
Re: Convocatoria Antifa kny, Diumenge a les 17h, Fora Plataforma X Catalunya Ni aqui ni enlloc
14 nov 2010
Aixó, fora racistes i moros i negres dels nostres barris.
Sindicato Sindicat