Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: xarxa i llibertat
Generatech: Eines lliures per al treball militant en grup
31 oct 2010
La dependència de plataformes comercials implica la comercialització de la nostra activitat amb o sense el nostre consentiment.Generatech.org és una eina al servei de la comunitat que, a nivell pràctic, permet integrar-hi totes les funcions bàsiques que necessita la coordinació d'un grup (blog, vídeo, àudio, stream, calendari, gestor de tasques, galeria d'imatges, arxius, notificacions via mail, microbloggin) en un únic espai.
“Amic: Aleshores... si alguna vegada necessites informació sobre qualsevol persona de Harvard...

Zuckerberg: Només pregunta. Tinc més de 4000 mails, fotografies, adreces, ...

Amic: Què? Com tens tot això?

Zuckerberg: Ells només ho van pujar. No sé per què.No sé por qué. Van confiar en mí. Rucs."



Presumpta conversa telefònica filtrada de M. Zuckerberg, amo de Facebook

#file_3#

Vídeos d'una Coordinadora Antifeixista amb banners de quocient d'intel·ligència (youtube), fotografies de viatges de fi d'estudis amb publicitat "sensible", la safata d'entrada de gmail acompanyada d'anuncis d'acadèmies privades o de la Falange... Aquestes són unes quantes de les contradiccions que solen sorgir en dependre i fer ús de plataformes privatives i comercials. Sense fer esment de les restriccions i censures de tot allò que els patrocinadors de l'invent consideren "respectable" o no. El silenciament del so per suposades violacions dels drets d'autor o els filtres de "spam" que googlegroups imposa a determinades llistes de correus aleatòriament... per no parlar de la censura selectiva de perfils al Facebool o la recent adquisició de Tuenti per Telefónica...



El negoci de la web comercial 2.0 no rau en la democratització de la participació el compartir d'informació, sino precisament a la venda i explotació de les dades personals, perfils de navegació, preferències, consum i cerques de totes les persones que les fan servir (és irrellevant si l'ús es fa sota un pseudònim, al cap i a la fi, milers de pistes delaten la teva posició social, la teva ubicació dins d'una xarxa de persones, ...): altrament conegut com a “minería de dades” i que es resum palmàriament a la conversa de dalt.

La dependència de plataformes comercials implica la comercialització de la nostra activitat amb o sense el nostre consentiment. Amb l'afegitó de què es tracta de serveis desenvolupats com a software privatiu, implica el desconeixement dels processos reals que aquestes eines executen a les nostres màquines: last.fm (o windows media player) recupera informació sobre tota la música que es reprodueix al teu ordinador... en teoria per tal "d'ajustar-se millor al teu gust musical", però res no els impedeix rastrejar i extreure informació d'altres tipus d'activitats o arxius.

El seu codi és opac, per tant només veiem la part de l'activitat que last.fm (p.e.) vol que es vegi. La informació és poder y el software privatiu ens obliga a caminar nues i a les fosques dins la selva tecnològica refiant-nos de que els llops que ens vigilen respectaran el pacte... !! per business és business!!

Generatech.org és una eina al servei de la comunitat que, a nivell pràctic, permet integrar-hi totes les funcions bàsiques que necessita la coordinació d'un grup (calendari, gestor de tasques, galeria d'imatges, arxius, notificacions via mail, microbloggin) en un únic espai.



Facilita l'emissió en directe per internet (stream) en software lliure i la redacció col·laborativa en format wiki (control de revisions, de canvis) d'una manera accessible per a tots els públics. Ens ofereix així mateix garanties de privacitat (grups públics i privats).



I funciona íntegrament amb software lliure, és a dir, sabem exactament què és el que fa i què no. Tot això amb la possibilitat d'escollir llicències lliures Creative Commons per establir en quins termes volem compartir els nostres materials, sense censura política ni falques publicitàries.



El projecte Generatech sorgeix d'una voluntat específica per aglutinar col·lectius que tractin temàtiques de gènere i antipatriarcals (és per aixó que es prioritzen els neutres i les formes femenines plurals a la interfície) sense haver de partir les invisibilitzacions i censures d'altres espais. Tanmateix, s'ha anat construint com una eina transversal, flexible i oberta a les necessitats de la comunitat.

Basada en Drupal (Open Atrium), ofereix fins a un Gb per a cada material que es vugui pujar a la plataforma i es troba en trànsit de federació a Lorea (el planter de xarxes socials virtuals lliures, segures i no comercials per excel·lència). El seu desenvolupament és continu i obert, tant a nivell de programació com de report de errades (bugs), propostes de millora, desenvolupament de traduccions (actualment està disponible en anglès, català i castellà) o per programar.

+info: generatech.org
Mira també:
http://generatech.org/ca/gtcore/node/2316

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat