Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Presentació de la campanya per la plena normalització lingüística a la UIB
31 oct 2010
Actualment als professors de la Universitat de les Illes Balears no se’ls demana cap acreditació de català i això es reflecteix a les estadístiques, atès que menys d’un 40% de les classes són en català
uibnorma.png
Aquest matí, el Sindicat d’Estudiants dels Països catalans (SEPC), el Voluntariat lingüístic de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Joves de Mallorca per la Llengua han presentat una campanya a favor de la llengua catalana a la Universitat de les Illes Balears. Per això han començat avui un seguit d’actes.

Segons han explicat a la roda de premsa "No només rebutjam i rebutjarem qualsevol atac o retrocés de la llengua catalana, sinó que a més a més apostam per una plena normalització lingüística, és a dir, que el català sigui la llengua vehicular de l'ensenyament. I és que la situació del català a la Universitat de les Illes Balears deixa molt que desitjar". A més a més, avui en dia encara es donen casos de negació del dret a expressar-se en català a la Universitat de les Illes Balears. I, tot i que la Guia Docent indiqui que una assignatura es farà en català moltes vegades no és així.

Per tots aquests motius, demanen a la Universitat de les Illes Balears que garantesqui i treballi per tal de garantir les següents reivindicacions:Poder rebre l’ensenyament de tots els graus íntegrament en català. Més oferta de postgraus i màsters oficials en català. Que tot el professorat acrediti un coneixement de català igual o superior al nivell C.Que s’anunciï i es respecti la llengua de la docència.Poder fer els exàmens, les pràctiques i els treballs en català. Que hi hagi un reconeixement oficial de la recerca feta en català.Disposar de bibliografia específica en català.

La campanya consistirà generalment en: recollda de postals signades amb les reivindicacions de la campanya. La recollida es durà a terme durant tot l'any i el mes de juny es farà una entrega de totes les postals a la rectora de la UIB, Montserrat Casas.Paradetes informatives per totes les facultats de la universitat, inclòs Son Lledó. La primera paradeta es col·locarà dimarts dia 2 de novembre a la facultat Ramon Llull. Xerrades sobre drets lingüístics.Es farà una enquesta als estudiants de la UIB sobre el seu parer del sistema educatiu en català a la UIB.¡Està previst fer un concert en català a la UIB per desembre. Accions de denúncia i moltes d'altres activitats que més endavant s'aniran anuncian La campanya no només es farà a la UIB sinó que també es farà extensiva als instituts de Mallorca.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/10938/1/
http://sepc.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació de la campanya per la plena normalització lingüística a la UIB
31 oct 2010
Seguiu, seguiu, aixi, vailets: que aviat aconseguireu el que no varen poguer fer ni els reis de França, ni els papes de Roma, ni els invasors espanyolistes o les lleis-decret de nova planta: que la parla romanica iberica esdevingui una llengua morta!!
Re: Presentació de la campanya per la plena normalització lingüística a la UIB
02 nov 2010
Molt bona feina!

Seguiu així, amb la lluita endavant!
Re: Presentació de la campanya per la plena normalització lingüística a la UIB
02 nov 2010
però primer els mallorquins s'hauran d'aclarir si volen normalitzar el català o volen normalitzar el mallorquí perquè si el que volen és el català hauran de renunciar a la seva pròpia llengua. la diferència entre el català i el mallorquí és tant o més que la diferència entre el castellà i l'andalús. el que ensenyen a les escoles mallorquines és català i no mallorquí. el que es fa a mallorca és una imposició del català en contra del mallorquí. potser la solució seria que tinguessin el català com una llengua extrangera (al nivell de l'anglès o l'espanyol) i fer la resta d'assignatures en mallorquí o en balear i fer fora de menorca als anglesos (de passada).
són extranys aquests mallorquins que lluiten per que se'ls imposi una llengua que no és la seva.
a mí m'agrada anar a mallorca i sentir a parlar el mallorquí.
Sindicato Sindicat