Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : corrupció i poder : mitjans i manipulació
La plataforma "A Pastar Fang" demana el vot nul en les eleccions del 28-N
29 oct 2010
“A Pastar Fang!!!” es una plataforma cívica que demana l'exercici actiu del dret a votar i el VOT NUL com mostra de rebuig de la actual classe política.
barroypaja_3.JPG
A Pastar Fang demana el VOT NUL per que es la posició mes coherent davant d’una situació política dominada per la mediocritat, la corrupció, els interessos personals, l'endogàmia partidista i la falta total d'idees creatives i innovadores per resoldre els greus problemes que te la societat.

La classe política actual no esta ni a la alçada de les responsabilitats de govern ni a la alçada de la ciutadania a la que suposadament tindria que representar.

Ens diem “A Pastar Fang” perquè estem farts. Farts de ser enganyats contínuament, farts d'un llenguatge retòric que no mes serveix per enredar al ciutadà, farts d'uns personatges que sempre estan intentant protegir la seva cadira, farts del divorci tan evident i descomunal que existeix entre la classe política i els ciutadans.

Per tot això diem: aneu a Pastar Fang!!!

Pensem que l'exercici del dret a votar es el mecanisme que tenim per demostrar aquest malestar.

Demanem el vot nul com una mostra de rebuig, però, sobretot, com una reivindicació clara.

Demanem la renovació i la democratització del sistema de partits polítics i la renovació dels polítics mateixos.

Volem aire nou, idees noves, cares noves. Aquesta es la nostra reivindicació i el VOT NUL es la nostra eina.

A les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya, de 1 de Novembre de 2006, van haver-hi 13.324 vots nuls, amb una participació total del 56.77%.

La nostra ambició es fer créixer de manera important aquest nombre de vots nuls, de manera que activem un debat social i un debat polític que ens permeti canviar d'una vegada aquest estat de coses.

Per això demanem a la ciutadania que, en contes d'una abstenció passiva i conformista, optin per anar a votar i mostrar el seu descontent d’aquesta manera, manifestant clarament la seva voluntat de participació en el sistema democràtic, mitjançant el VOT NUL.

Si aconseguim conscienciar a l'enorme quantitat de ciutadans que ja han perdut l'esperança en el sistema democràtic (que, com hem comentat, a les anteriors eleccions va optar per l'abstenció passiva i que va ser superior a un 43%) podrem deixar clar a tots els agents socials el desig general de renovació política.

Nosaltres a APF et proposem una manera creativa de fer el teu vot nul: escriu una nota amb el missatge que vulguis fer arribar i fica'l dintre del sobre.

Això ens permetrà no només mostrar el nostre desacord amb els que es presenten, sinó, fins i tot, fer un exercici col·lectiu de creativitat (que no ens vindrà gens malament). Hi haurà qui simplement escriurà “Aneu a Pastar Fang” (o expressions mes fortes!), i també d’altres que voldran fer propostes concretes (“volem sistemes de llistes obertes”, o “no volem sous vitalicis pels polítics” o similars).

Posat a prova! Decideix quin es el teu missatge!
VOTEM NUL, DONEM UN MISSATGE CLAR A LA CLASSE POLÍTICA!

DEIXA EL TEU COMENTARI A LA WEB DE A PASTAR FANG!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La plataforma "A Pastar Fang" demana el vot nul en les eleccions del 28-N
29 oct 2010
És un article sobre el vot en blanc, que explica com als partits poderosos ja els interessa que es confongui la opció real de vot-protesta, és a dir, el vot nul, amb el vot en blanc, que afavoreix a la llista/es més votades:

http://elsud.org/node/684
Re: La plataforma "A Pastar Fang" demana el vot nul en les eleccions del 28-N
29 oct 2010
"Farts de ser enganyats contínuament..."

I vosaltres, a qui preteneu enganyar amb la crida a la participació en la farsa democràtica?. Cada any, quan arriben l'eleccions, algú sempre s'inventa un nou engany, perquè pugin els percentatges de participació que cada vegada estan més baixos.
Els vots nuls conten en el percentatge de participació, i per llei, acaben sent repartits entre les candidatures. A més, algunes no volem que ningú ens representi, aneu-vos a pastar fang amb els polítics!
Re: La plataforma "A Pastar Fang" demana el vot nul en les eleccions del 28-N
29 oct 2010
jo votare al partit pirata.cat, almenys si aconsegueixen alguna cosa, aplicaran democracia directe
Re: La plataforma "A Pastar Fang" demana el vot nul en les eleccions del 28-N
30 oct 2010
Voteu null chusma, que jo votaré a PxC.
Re: La plataforma "A Pastar Fang" demana el vot nul en les eleccions del 28-N
31 oct 2010
(què és votar null, Allfons?).

doncs jo m'estimo més anar a pastar plastilina que anar a pastar fang. la plastilina és més neta, és reciclable, és de colors i a més es pot menjar...uexs!, no, això últim no.

tots els que voten (inclús en blanc o nul) són culpables de totes les desgràcies polítiques.

(Alfons, txorisso, chusma no vol dir res(o bé vol dir "jesús maría" en castellà), però txusma són la gentussa que voten a partits polítics).
Re: La plataforma "A Pastar Fang" demana el vot nul en les eleccions del 28-N
02 nov 2010
Pastar fang... Quicir, votar en nul, votar en blanca es la mateixa merda... Vosaltres veieu que faran alguna altra cosa que continuar fent lo que estàn fent ??? Voteu qualsevol partit minoritari que vagi amb les vostres idees i aixo serà molt pitjor per als interesos del grans partits... Jo es lo que faré, teniu molt on escollir.
Re: La plataforma "A Pastar Fang" demana el vot nul en les eleccions del 28-N
02 nov 2010
au! un altre eleccionista. se les busquen i rebusquen per tal d'incitar a altres al delicte de participar en eleccions recolzant el catastròfic sistema de partits.
Sindicat Terrassa