Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: un altre món és aquí
[Comunicat de l'Assemblea Social del Clot-Camp de l'Arpa]
28 oct 2010
Comunicat de l'Assemblea Social del Clot-Camp de l'Arpa després de la Vaga General. La lluita continua.
logo asc.jpg
Comunicat de l’Assemblea Social del Clot-Camp de l’Arpa

Després de la vaga general, la lluita continua


El passat mes de juny naixia al barri del Clot – Camp de l’Arpa una assemblea en defensa dels drets socials, oberta a la participació de tot el veïnat i encarregada de donar resposta a les diferents necessitats sorgides arrel de la greu crisi del sistema capitalista. Cinc mesos després de la seva creació les participants de l’Assemblea Social estem més que decidides a continuar el treball engegat i aprofundir en les reivindicacions i les propostes amb l’objectiu de crear i articular xarxes socials de treball i col·laboració mútua. Perquè considerem que aquesta crisi ens afecta a tots i ha de ser entre tots que articulem les repostes.
    Durant les setmanes prèvies a la Vaga General del passat 29 de setembre vàrem intensificar les nostres activitats –cassolades, cercaviles, passis de pel·lícules–, els actes informatius –xerrada sobre la crisi econòmica i l’abast de la reforma laboral aprovada pel Govern central–, els contactes amb diferents sensibilitats del nostre barri i d’altres de la ciutat de Barcelona –comitès de vaga, assemblees, sindicats i altres col·lectius socials– per tal que la mobilització fou el més àmplia i massiva tant al nostre barri com a la resta de la ciutat, per a què la resposta de les classes populars i treballadores a l’agressió que plantegen les polítiques neoliberals –reforma laboral, retallades en drets socials, propostes privatitzadores de serveis públics, d’allargament de l’edat de jubilació, etc.– fos ben visible com, de fet, així va ser. Tot i així, sabem que el camí recorregut és encara insuficient per generar el canvi, sabem que ens queda molt per fer i ens reafirmem en una idea que ja teníem quan vam organitzar-nos com l’Assemblea Social del Clot-Camp de l’Arpa: el 29-S fou un dia de lluita i reivindicació important però les nostres reclamacions no es van esgotar aquella jornada. La reforma laboral que va motivar la convocatòria de Vaga General continua vigent i les retallades continuen anunciant-se, moltes famílies continuen sent desnonades perquè no poden fer front al pagament de les hipoteques, altres no arriben a fi de mes, l’atur continua en una taxa propera al 20%, la pobresa és una realitat quotidiana, es continua parlant del pagament de la sanitat pública, les ajudes a la dependència no arriben, les ajudes socials s’escurcen...
   
És en aquest context que la unitat popular, la de les classes treballadores, d’aquelles que realment patim la crisi, es fa més necessària que mai i la responsabilitat col·lectiva es fa major.

Al barri hem estat, som i qui sap si serem víctimes de totes aquestes realitats, d’aquestes i altres agressions i precarietats. Per exemple,

1- No som un barri excepcional, per exemple, en l’aplicació de contractes escombraries, no ho som tampoc en xifres d’aturades ni en la vulneració dels drets de les persones migrades a l’hora de ser contractades. El dia de la Vaga General sabem d’alguns companys i companyes que no van poder exercir el seu dret a vaga perquè van rebre coaccions per part de l’empresariat. El mateix dia un piquet informatiu va recórrer el barri denunciant aquesta clara vulneració de drets.

2- Un jove del nostre barri va ser detingut durant la jornada de Vaga General quan, participant de les mobilitzacions populars organitzades, va trobar-se de sobte amb uns aldarulls que ni ell ni la resta de persones amb qui es manifestava havien provocat. Va ser fugint d’una càrrega desproporcionada dels mossos d’esquadra quan, desconcertat i mentre corria per la vorera, una persones situada davant un portal obert el va fer passar (junt amb d’altres persones). Un cop dins, un grup d'antiavalots va entrar i va fer-lo fora a cops de porra tot i no oferir cap tipus de resistència. El van emmanillar i se'l van endur a comissaria. El veí solidari que, en teoria, l'havia ajudat a resguardar-se va resultar ser un agent de la policia secreta. És una detenció aleatòria i sense motius. Se l’ li imputen càrrecs sense que hi hagi proves que l’inculpin. Amb aquesta detenció participar en una manifestació esdevé de facto un delicte. Com s’entén?

3- Els mitjans de comunicació de gran tirada no són imparcials, tot el contrari, són òrgans polititzats (quasi en la seva totalitat de tall conservador) que provenen de capital privat. A més de ser un negoci, representen un instrument propagandístic de màxima importància per la batalla ideològica, –peça clau de la política. En la mobilització obrera del 29S s’han encarregat de buidar de contingut les reivindicacions dels i les treballadores sovint ridiculitzant, minimitzant o amagant directament els motius que ens empenyen a mobilitzar-nos. Interessa incidir en la opinió pública, mantenir-la controlada i demostrar que la Vaga General va ser un fracàs. Han desprestigiat tota la feina feta durant setmanes en els barris i les empreses, al marge de les grans estructures sindicals (xerrades, assemblees, cercaviles, taules informatives, etc) i ho han simplificat intencionadament parlant només dels aldarulls provocats al centre de Barcelona. La policia fa el seu paper i la premsa juga a despistar i hi focalitza tota l’atenció passant-se dies i dies parlant dels famosos “antisistema”. L’estratègia usada no és nova i ja ens la podíem esperar. La lluita pels drets socials es manté ferma per sobre de totes aquestes manipulacions i criminalitzacions i no caurem en les provocacions, seguirem treballant com fins ara amb la cara descoberta.

I mentre l’atenció mediàtica i el debat públic es centren en els “radicals”, la repressió dels moviments socials i dels mitjans de comunicació alternatius continua, i les reformes avancen, ara pel camí de les pensions. El negoci del fons de pensions privat és altament rentable per les entitats financeres i bàsic per les seves operacions especulatives (mou el 20% de l’economia mundial). Si recordem, als anys 90 ens van vendre la moto que les pensions públiques no estaven assegurades i que en 15 anys caurien en fallida. Tanmateix i ara en plena crisi financera les que no estan assegurades són les privades, mentre la caixa de la Seguretat Social segueix obtenint superàvit. Un cop més el Govern Espanyol va del bracet (o de la corretja) del sector financer afavorint els seus objectius corporatius i enganyant si cal a la població.

La vulneració dels nostres drets continuarà permanentment fins que les persones que sustentem l’economia, la classe obrera, no ens aixequem i diguem prou –com a l’Estat Grec o l’Estat Francès. A Barcelona, mentrestant, s’està duent a terme un treball de coordinació entre els diferents Comitès, Plataformes i Assemblees Socials existents a la ciutat i rodalies, a través de l’Assemblea de Barcelona per tal d’organitzar la resposta.

Estigues atenta de les convocatòries i participa-hi. Ens veiem a les assemblees, places i carrers. La lluita és l’únic camí.


No ens faran creure!

Les agressions no s’aturen, nosaltres tampoc!

Absolució Dani, veí del Clot – Camp de l’Arpa!

Assemblea Social Clot – Camp de l’Arpa
Octubre 2010
Mira també:
http://assembleasocialclotcampdelarpa.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat