Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
>>> Denuncia pública de l'abús repressiu i polític de les 10 multes del Civisme a Mataró
28 oct 2010
Ahir va tenir lloc, davant l’Ajuntament de Mataró una roda de premsa en la que es va denunciar la imposició de 10 multes, per valor global de 9.000 €, contra 10 persones que expressaven la seva solidaritat amb un independentista detingut pels Mossos (Vegeu notícia publicada a Tot Mataró:http://www.totmataro.cat/portal//index.php?option=com_content&task=view& , a El Capgros.cat: http://www.capgros.cat/, a El Punt i a l’Avui:http://avui.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/321815-mul).
mataró.jpg
mataro2.jpg
Visualitza aquí el dossier del cas editat per Alerta Solidària:
http://issuu.com/fotlifoc/docs/dossier_roda_premsa251010

Totes les sancionades exigeixen la retirada de les sancions i convoquen a una nova mobilització, el proper 4 de novembre, a les set de la tarda, davant de l’Ajuntament, en motiu de la celebració del ple municipal.

Els darrers dies han anat caient en mans de diferents veïns i veïnes de Mataró, Argentona i Cardedeu, idèntiques sancions on se’ls imputen la infracció de la Ordenança del Civisme. En concret, se’ls demanen 300 € per insultar als Mossos, 300 € per adoptar actituds violentes i 300 € més per molèsties al veïnat.

En la roda de premsa feta ahir, 25 d’octubre, es van explicar els fets d’aquell 24 d’agost, quan mig centenar de persones feien una concentració davant la comissaria de Mataró exigint la llibertat de l’Eudald, independentista, veí d’Argentona i militant del SEPC.

Aquella concentració va ser dissolta amb una càrrega policial que provocà diversos ferits, entre ells el pare de l’Eudald. El motiu de la càrrega fou que un germà del detingut, l’Adrià, menor d’edat, s’havia atansat massa al cordó dels Mossos per a fer fotografies de la concentració. L’Adrià va acabar colpejat i detingut.

Colpejats i ara multats

En la roda de premsa, al mig del carrer i davant l’expectació del veïnat, la Mercè Marsal, una de les sancionades va explicar que només va estar pocs minuts a la concentració i que en el moment de la càrrega era sopant amb unes amigues. Fet que pot demostrar. També va intervenir l’Oriol, el pare de l’independentista detingut, i va anar desmentint punt per punt les falsedats de l’atestat policial que ha generat la pluja de multes. Des de que en l’atestat s’assegura que els concentrats volien assaltar la comissaria; que l’acta està feta a les vuit del vespre i afirma que la concentració s’acaba a les onze quan a les 10 mitja dotzena de concentrats eren a l’ambulatori rebent atencions mèdiques; que a cap de les 10 persones sancionades se les va identificar formalment; que l’acta dels Mossos acaba amb un “no desitja” escrit en l’apartat reservat a la signatura de la persona sancionada quan mai ningú havia vist aquest atestat en cap moment... I moltes més coses com que en cap cas es va passar de la vorera deixant uns 15 metre d’espai entre la concentració i la comissaria.

Per la seva part, Martí Majoral, d’Alerta Solidària va fer una dura càrrega contra l’arbitrarietat que evidencien en les multes. En va responsabilitzar el cap de l’Àrea Bàsica Policial, Josep Maria Cavallé i especialment al Regidor de Via Pública, Francesc Melero a qui s’acusa de no haver exigit cap mena de prova als Mossos, o haver demanat explicacions als sancionats abans de donar curs a unes multes que fan tuf de repressió política.

A parer de l’organització antirepressvia és intolerable que s’utilitzin normatives que a priori han de servir per millorar la convivència per castigar amb criteris polítics a les entitats que no es resignen davant les injustícies. A més, va assenyalar diferents aspectes de les sancions que vulneren principis fonamentals del dret com són la individualització de la comissió de la infracció (totes les multes són idèntiques i no s’identifica qui fa què), i l’acció punitiva a partir de fets i no de supòsits interpretables com són actituds, situacions, sensacions, etc. Responent a les molèsties veïnals, Martí Majoral va explicar que comptaven amb el suport de Quim Navarro, president de l’Associació de Veïns i Veïnes del Pla d’en Boet, que és on està situada la comissaria qui assegura que en cap cas la concentració va suposar cap problema.

El conjunt de persones sancionades ha començat a presentar els recursos corresponents que han de ser resolts pel mateix Ajuntament de Mataró. Davant d’aquesta situació, esperen aconseguir força suport popular en la propera mobilització per exigir la retirada de les sancions. Serà el dijous 4 de novembre, a les 19 hores, davant l’Ajuntament en motiu del ple municipal.
Mira també:
http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=935&Itemid=1
http://www.alertasolidaria.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> Denuncia pública de l'abús repressiu i polític de les 10 multes del Civisme a Mataró
28 oct 2010
I segueix la caça de bruixes contra l'esquerra indepentista... mentre protegeixen els feixistes... Aquests del PSOE no enganyen a ningú són com els seus amiguets del PP falangistes camuflats.

Deixeu-vos d'experiments personalistes, independentistes d'última hora... sls hi ha un camí per a l'alliberament nacional, social i personal als Països Catalans! Si ens ataquen és perquè tenen por.
Sindicato Sindicat