Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
>>> La UAB expedienta 9 estudiants pel boicot a Rosa Díez del curs passat
27 oct 2010
El rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona torna a la càrrega. A principis d’aquesta setmana 9 estudiants han rebut una carta on se’ls notifica l’obertura d’un expedient acadèmic en relació al boicot a l’acte que la diputada espanyolista Rosa Díez va fer a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia el març passat.
3.jpg
2.jpg
1.jpg
En l'expedient el gavinet jurídic de la universitat informa també que ha estat la mateixa UAB qui ha fet arribar a la fiscalia una llista d’estudiants per tal que els investigui en relació a aquests fets. L’expedient queda doncs, en compliment del reglament de la UAB, congelat fins que es resolgui el cas a nivell judicial.

El reglament que s’ha utilitzat és el mateix que ja es va aplicar fa dos cursos als 31 estudiants expedientats per la lluita contra el Pla Bolonya; reglament franquista aprovat el 1951.

Els fets es remeten al 5 de març, quan el partit Unión, Progreso y Democracia va organitzar un acte de propaganda espanyolista a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB amb la presència de la líder del partit, Rosa Díez. Davant d’això més d’un centenar de joves i estudiants van accedir a l’Aula Magna per mostrar el seu rebuig al moviment espanyolista del que forma part UPyD, que tal i com van criticar “utilitza l’odi contra la nació i la llengua catalana com a instrument electoral a canvi d’enfrontar i crispar la ciutadania”.

Quatre independentistes a judici

Ja a finals del curs passat quatre joves varen ser citats a declarar en relació als mateixos fets i encara estan pendents de judici. El jutjat de primera instància i instrucció de Cerdanyola del Vallès els va imputar delictes de vexacions, coaccions i desordres públics.
Mira també:
http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1395
http://sepc.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> La UAB expedienta 9 estudiants pel boicot a Rosa Díez del curs passat
31 oct 2010
quina mania té la uab amb expedientar persones, ha passat en 10 anys de no fer-ho gairebé mai, a tenir la mà fluixa per engatillar alumnes.
Va siguent hora que els professors pringats en política institucioonal (uab i més enllà) acceptin que el món universitari ha canviat i ke la societat universitaria catalana és massa complexa com per anar cardant capullades com acceptar actes que dels quals saben que es busca la notorietat per mitjà de l'escandol.
putus profes que viuen dins la seva bomobolleta corporativa
Sindicato Sindicat