Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: antifeixisme
dv 29o, 20h: "Vivir de Pie, las guerras de Cipriano Mera" + Creperia
26 oct 2010
"Vivir de pie, las guerras de Cipriano Mera" + Creperia
Divendres 29 d'octubre, 20h
CSA Can Vies
c/ Jocs Florals, 42
Sants
20101029-VivirDePie-b.jpg
dv 29o: "Vivir de Pie, las guerras de Cipriano Mera" + Creperia
Direcció: Valentí Figueres.
Gènere: Documental, 2009.
Durada: 123 minuts.

Paleta, anarquista, llibertari i alt comandament de l’Exèrcit republicà durant la Guerra Civil, Cipriano Mera va tenir una existència lliurada a uns ideals, entre la justícia i la utopia. Una vida de cinema, de la qual el documental dóna una idea clara. Seguint els manuscrits de l’anarquista que es conserven, els responsables de la pel·lícula opten per donar-li veu a través de la interpretació en of d’un actor.

"Vivir de pie: las guerra de Cipriano Mera" narra a través de documents inèdits l’odissea d’un drapaire i caçador furtiu que es va fer paleta sindicat en la UGT i es va convertir en revolucionari i home d’acció de la CNT. És la vida del paleta que va comandar el IV Cos d’Exèrcit en la Guerra Civil i va vèncer als generals italians; i del General que va reprendre l’ofici de paleta però va mantenir el seu objectiu: matar a Franco. També és la història desconeguda d’un cambrer, un sastre, un ferroviari,… que en les seves dobles vides eren El Viejo, La Leona, El Fraile,…; la vida d’aquells que van lluitar sincera i enèrgicament, que van enarborar les banderes de la llibertat i van gosar somiar amb un "Món Nou".

El documental explora la personalitat de Cipriano Mera, els ideals i fets que van fer de la seva vida una gran aventura de la utopia, protagonista privilegiat d’un intens viatge de la Història. És la història d’un home lliure que es va negar a triar entre viure de genolls o morir dempeus; però no va estar sol. Al costat d’ell, tots aquells que van enarborar les banderes de "la Idea".

Més informació sobre el documental a:

http://www.vivirdepie.net
Mira també:
http://www.negrestempestes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: dv 29o, 20h: "Vivir de Pie, las guerras de Cipriano Mera" + Creperia
26 oct 2010
Sou bons contraprogramant, amics de Negres Tempestes.
Pels que els hi agradi el cinema sobre la CNT hauran de triar...
Re: dv 29o, 20h: "Vivir de Pie, las guerras de Cipriano Mera" + Creperia
27 oct 2010
Si, si: Caldra triar entre 'Vivir de Pie...' o 'Vivir de las subvenciones, las glorias pasadas y el patrimonio historico capitalizado en beneficio propio gracias a la sangre y el dolor de luchadores revolucionarios que eligieron vivir de pie...' programada per la capelleta del Sello de Goma Ultraordoxo a la filmoteca de Catalunya.
No hi ha competencia possible: here's the link:
http://barcelona.indymedia.org/calendari/displayevent/6430/index.php
Re: dv 29o, 20h: "Vivir de Pie, las guerras de Cipriano Mera" + Creperia
27 oct 2010
Hola,

Sap greu xafar actes del centenari de la CNT i de fet ja hem canviat alguna data per no fer-ho, però en aquesta ocasió ens hem despistat. De totes maneres, qui vulgui pot a les 20h veure "Vivir de Pie, las guerras de Cipriano Mera" mentre menja una crep i en acabat, anar cap a la Filmoteca de Catalunya a veure el que quedi de "Bajo el signo libertario", "El entierro de Durruti", "Veinte de Noviembre", Aniversario", "¡Nosotros somos así!", que són varies pel·lis, no?

Salute!
Re: dv 29o, 20h: "Vivir de Pie, las guerras de Cipriano Mera" + Creperia
27 oct 2010
No amigos.
En la Fimoteca no se puede entrar una vez empezada la sesión.
Efectivamente, hay que elegir.
Seguro que no se ha hecho para joder, pero hay que elegir.
Re: dv 29o, 20h: "Vivir de Pie, las guerras de Cipriano Mera" + Creperia
28 oct 2010
Pensem el mateix des de la comissió del CeNTenari, i sabem que és dificil planejar actes a Barcelona sense que sovint es solapin uns amb els altres.

Aixi que, per la nostra part no hi ha cap problema i creiem que les dues sessions seran molt interessants, i qui decideixi anar a Sants al pasi de la pel.licula sobre Cipriano Mera organitzat pels companys de NT, gaudira molt del documental, perque es molt bo (tant o mes que les creps!).

I qui prefereixi anar a veure a la Filmoteca per veure el Cicle “Pel.licules de la CNT. La indústria del cinema col.lectivitzat” organitzat per la CNT, podra anar aquest dia i veure les pel.licules esmentades abans, o anar el dissabte per veure "Barrios Bajos".

En tot cas, avui Dijous es la taula rodona a les 7'30. Amb la participació de Joan Mariné. Que va rodar les imatges del "Enterrament del Durruti" i despres es pasarà "Reportaje del movimiento revolucionario en Barcelona" i "Barcelona trabaja para el frente".

Salut i Anarquia.
Sindicato Sindicat