Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
>>> Comunicat arran les detencions polítiques a Euskal Herria i en suport al jovent independentista basc
23 oct 2010
Comunicat arran les detencions polítiques a Euskal Herria i en suport al jovent independentista basc
lotuindependentziara.gif
És el segon colp repressiu ordenat pel jutge Fernando Grande-Marlaska contra el jovent independentista basc en menys d'onze mesos. Al novembre del passat any 34 companys bascos d'arreu de les províncies d'Euskal Herria sota administració espanyola van ser detinguts en una macro-operació repressiva ordenada per Marlaska. Aquesta passada matinada, 14 persones han estat detingudes en diferents poblacions de Nafarroa, Bizkaia, Gipuzkoa, Araba i també en la ciutat catalana de Barcelona.

L'Estat espanyol cada vegada compta amb menys arguments per a seguir mantenint la seua “indisoluble unitat”: cada vegada té més por a la capacitat de mobilització dels bascos i les basques i com a últim recurs li queda jugar brut fent servir la repressió, concretament la que atempta contra el jovent basc, un sector de la població basca molt combatiu, que obre les portes de manera clara a la solució del conflicte d'Euskal Herria i esdevé (amb tot l'ànim de la seua lluita per la independència i el socialisme) la millor empenta per al futur d'Euskal Herria. Però tot i la repressió, l'Estat espanyol sap que no té res a fer davant de la il·lusió i l'esperit de lluita inherent als joves revolucionaris bascos: sap que per tots els colps que els hi facen van a tenir resposta i que ja no hi ha res que puga aturar el nou escenari que es visualitza a Euskal Herria. Per això, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista-CAJEI i Maulets, el Jovent Independentista Revolucionari volem transmetre un missatge clar i alt:

- Rebutgem totalment aquest tipus d'operacions político-judicials, que no fan més que mostrar que són ells l'obstacle a la solució del conflicte basc, i no pas l'esquerra abertzale.

- Sabem que la lluita per l'alliberament nacional i social d'Euskal Herria és una lluita legítima, i que cap repressió mediatitzada als mitjans de comunicació i polititzada pel PSOE va a assolir la fita de criminalitzar la feina del jovent independentista basc.

- Manifestem la nostra més forta repulsa cap a les detencions i judicis irregulars on el règim d'incomunicació vulnera els drets més bàsics dels detinguts i on la pressumpció de culpabilitat és la màxima que fan servir.

- Animem a tot el jovent basc a bastir una resposta que deixe clar als Estats espanyol i francés que no van a poder aturar la força d’un joven que vol ser lliure, que cada colp que donen el rebran amb encara més contundència.

- Animem, així mateix, a tots els bascos i basques a participar a totes les manifestacions i actes de protesta que es facen per a mostrar el seu rebuig a aquesta darrere macro-operació policial.

Des de la CAJEI i Maulets encoratgem tot l’independentisme basc a seguir en peu de guerra i a no defallir en el seu procés amb mires a assolir l’autodeterminació com a pas primer en el camí cap a la independència i el socialisme.

Front als atacs espanyols i francesos, responem amb més contundència!

Llibertat per tots i totes les detingudes!

Fora les forces d’ocupació d’Euskal Herria!

Coordinadora d’Assembleesde Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)
Maulets, el Jovent Independentista Revolucionari
Països Catalans, 22 d’octubre del 2010
Mira també:
http://maulets.org/veure.php?id=1611
http://cajei.cat/index.php?pag=¬icia=549

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> Comunicat arran les detencions polítiques a Euskal Herria i en suport al jovent independentista basc
23 oct 2010
Mobilitzacions ja!
Per la llibertat i el socialisme! Contra la repressió, unitat popular i resistència!
Re: >>> Comunicat arran les detencions polítiques a Euskal Herria i en suport al jovent independentista basc
23 oct 2010
FORA LES FORCES D'OCUPACIÓ DELS PAÏSOS CATALANS TB!!!

SOLIDARITAT AMB ELS I LES K LLUITEN!!
Sindicato Sindicat