Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
[el Periódico] La màfia dels 'boixos nois' clavava pallisses per encàrrec a la presó
22 oct 2010
La xarxa dels 'casuals' a les presons també s'ocupava de protegir els seus reclusos
La policia apunta que un detingut hauria pogut participar en una evasió de diners a Suïssa
Els Mossos també han investigat si un membre de la trama va participar en l'evasió de diners a l'estranger. Les intervencions telefòniques desvelen la sospita que un dels detinguts hauria pogut participar juntament amb un advocat en un transport de diners en efectiu a Suïssa i Andorra.

Els informes policials sobre els casuals -el dirigent, segons les indagacions, era Ricardo Mateo López, àlies Ricard, Lucho o Guantes- són clarificadors. El nexe inicial entre els seus membres va ser la integració en la penya radical del FC Barcelona Boixos Nois, però la seva actuació es va estendre amb el pas del temps a activitats com ara l'extorsió en locals d'oci nocturn, tràfic de droga, robatoris i agressions. Una mostra del seu potencial violent va ser la incautació per part de la policia de set armes de foc, una metralleta, navalles i altres objectes com per exemple porres extensibles.

«Són una pluralitat de persones que adopten de manera voluntària i durant un temps determinada estructura jeràrquica i coordinada amb la finalitat de perpetrar un nombre indeterminat de fets delictius», destaca un atestat dels Mossos. Per fer-ho, incideix, es distribuïen les tasques i utilitzaven mètodes de seguretat i vigilància que «dificultaven sensiblement el seu descobriment». ¿L'objectiu? Crear inseguretat en el món de la nit i aconseguir rendiment econòmic. Van fer xantatge a almenys una desena de locals d'oci de Barcelona i altres poblacions com Castelldefels. Si no se'ls pagaven determinades quantitats o, fins i tot, se'ls contractava com a seguretat, organitzaven baralles. Fins i tot van planejar boicotejar la inauguració d'una discoteca. La intimidació i les amenaces als que s'atrevien a denunciar-los, o la purga en el si de la trama de possibles desertors (amb represàlies i càstigs), els feien ser temibles.

SENSE FINANÇAMENT LEGAL / Els Mossos van confirmar que els membres de la banda no tenien una font de finançament i subsistència coneguda i lícita. Tot i això, sobretot els caps, mantenien un elevat ritme de vida: cotxes de gamma alta, immobles i constitució d'empreses sense activitat delictiva. Un exemple: a un detingut se li van decomissar 117.000 euros en efectiu.

La banda dels casuals -aficionats radicals del Barça vinculats als Boixos Nois- desarticulada pels Mossos d'Esquadra el febrer passat tenia una xarxa de presos a les presons catalanes que treballaven d'enllaç i que es va utilitzar en alguna ocasió per clavar pallisses per encàrrec, segons les diligències judicials a les quals ha tingut accés EL PERIÓDICO. En el procés, que inclou diverses branques d'actuació d'aquest grupuscle i d'algunes persones vinculades a ells, hi ha una trentena d'imputats, a l'haver-se unit diverses causes procedents de diferents jutjats de Catalunya. Mitja dotzena estan a la presó.

Sota la supervisió del nucli dur de la trama hi havia els minicasuals, que actuaven a les discoteques creant problemes. Un tercer estrat era la xarxa de contactes de l'organització, especialment entre presos de les presons catalanes. Un d'aquests enllaços, que també feia serveis de protecció a la presó, va arribar a exercir d'intermediari entre un casual empresonat i els caps de la banda perquè pressionessin uns porters de discoteca amb la intenció que retiressin la denúncia. En la causa judicial també apareix l'encàrrec que un dels caps dels casuals fa a un pres perquè clavi una pallissa a un empresonat per violació. En una conversa intervinguda es parla d'una recompensa per aquesta feina.
Mira també:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20101022/mafia-dels-boixos-nois-clavava-pallisses-per-encarrec-preso/550504.sht

This work licensed under a
Creative Commons license

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more