Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
no amb els nostres diners
21 oct 2010
Nosaltres, dones feministes de Catalunya, NO AMB ELS NOSTRES DINERS!Denunciem que els nostres impostos de l’IRPF s’assignin a l’església.Denunciem la complicitat de les institucions de Catalunya i l’Estat espanyol.
Les dones no t’esperem (Manifest provisional, Dones Feministes contra el Papa)
Publicat a 19 oct 2010 per secretaria caladona.

LES DONES NO T’ ESPEREM!!!

Nosaltres, dones feministes de Catalunya, manifestem EL NOSTRE REBUIG i LA NOSTRA INDIGNACIÓ per l’arribada del Sr. Ratzinger al nostre país i a la nostra ciutat .

NI L’ESPEREM NI LI DONEM CAP BENVINGUDA. LA SEVA PRESÈNCIA ENS VIOLENTA!

NO LI RECONEIXEM CAP AUTORITAT, NI POLÍTICA NI MORAL SOBRE NOSALTRES.

L’anomenat Estat del Vaticà, que s’ha autolegitimat i és reconegut per l’ONU, no ha signat la Convenció dels Drets Humans i s’ha manifestat reiteradament en contra dels drets de les dones.

L’estructura masclista i patriarcal de l’Església Catòlica és un greuge històric vers les dones. El Vaticà fins i tot ha comparat el sacerdoci femení amb la pedofília, i persegueix els grups que propugnen la igualtat de drets entre dones i homes a la institució eclesiàstica i a la societat. Donem el nostre suport als col.lectius de cristianes i cristians de base que, com Catòliques pel Dret a Decidir o Dones en l’Esglèsia, lluiten per aconseguir una democratització real de la institució. Rebutgem la misogínia de tots els fonamentalismes religiosos, del signe que sigui.

El Sr. Ratzinger, com a representant de l’Església Catòlica s’ha autoatorgat la facultat de decidir sobre el nostre cos, sobre els nostres Drets sexuals i reproductius. Així, el Vaticà va intentar impedir (i ho va aconseguir en part) els acords de la Plataforma d’Acció de la Conferència Mundial de la dona de Beijing (1995 i posteriors), i la Conferencia del Caire (1994) sobre el reconeixement Dels drets sexuals de les dones.

La jerarquia catòlica no contempla cap més sexualitat que la que no tingui per finalitat la reproducció, i condemna així el desig i el plaer de les dones. A l’Estat espanyol la seva influència impedeix l’exercici del Dret a l’avortament lliure i gratuit i el manté com un delicte. L’Esglèsia Catòlica ens titlla de delinqüents, pecadores, assassines, bruixes.. per ser dones i voler decidir sobre el nostre cos i la nostra llibertat. I pel mateix motiu els col·lectius de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, trangèneres, queer… els menysprea i discrimina.

Ja n’hi ha prou de tanta comèdia!

Denunciem la seva hipocresia, quan es manifesta a favor de la “vida” (quina vida?) i en canvi rebutja les investigacions científiques relacionades amb el tractament de diverses malalties; no ha s’ha manifestat mai obertament en contra de l’aplicació de la pena de mort; prohibeix l’ús de preservatius, fins i tot en poblacions on la SIDA és la causa primera de mortalitat; nega el dret a una mort digna i l’eutanàsia.. . ens nega el dret a decidir sobre la nostra vida i la nostra mort! Nosaltres reivindiquem la dignitat i qualitat de la vida.

Denunciem la seva hipocresia quan manté en la impunitat els membres de la seva comunitat eclesiàstica que han comés delictes de violació i abús sexual, sobre tot en el cas de menors, així com el tractament que es dóna a aquests casos, com si de situacions puntuals o errors es tractessin. Exigim que les persones responsables siguin jutjades, i ho siguin en tribunals ordinaris.

NO AMB ELS NOSTRES DINERS!

Denunciem el finançament per l’estat espanyol i català de les escoles religioses.

Denunciem que els nostres impostos de l’IRPF s’assignin a l’església.

Denunciem la complicitat de les institucions de Catalunya i l’Estat espanyol.

Ara que ens trobem en un moment de greu crisi econòmica, és immoral que es destinin milers d’euros a la visita d’algú que regenta una riquesa de la qual en fa contínuament ostentació, en contra fins i tot del seu precepte d’humilitat.

És una vergonya que les despeses generades per rebre al Sr. Ratzinger, sobre tot en partides de seguretat (amb un desplegament de forces “d’ordre” que representa una veritable militarització del nostre espai quotidià), les paguem totes i tots, encara que no combreguem amb les seves idees. Aquests diners, els nostres diners, volem que es destinin a cobrir necessitats públiques: sanitat, educació, pensions, subsidis per les persones aturades, cura de les persones…

REIVINDIQUEM I EXIGIM UN ESTAT LAIC

Un Estat respectuós de la llibertat de consciència i basat en la separació de les esglèsies i l’Estat. La qual cosa exigeix, en primer lloc, la ruptura del concordat que vincula l’Estat espanyol amb el Vaticà i que data de la dictadura franquista.

FORA ELS ROSARIS DELS NOSTRES OVARIS!!

Convocatòria : Diumenge 7 de novembre a les 11h a la Pça Universitat de Barcelona.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
NO AMB ELS NOSTRES DINERS!
Denunciem el finançament per l’estat espanyol i català de les escoles religioses.
Denunciem que els nostres impostos de l’IRPF s’assignin a l’església.
Denunciem la complicitat de les institucions de Catalunya i l’Estat espanyol.

con solo cinco minutos de busqueda en google:
Diario Oficial de la Generalidad de Cataluña
DOGC núm. 4602 - 28/03/2006
Relación de las subvenciones por un importe igual o superior a 3.000 euros, concedidas por el Instituto Catalán de las Mujeres durante el año 2005
.1 Subvenciones concedidas a entidades privadas, de acuerdo con la Resolución PRE/176/2005, de 26 de enero, por la que se aprueban las bases que deben regir la concesión a entidades privadas sin ánimo de lucro que tengan como objetivo la realización de actividades o proyectos de utilidad pública o interés social para promover la igualdad de oportunidades para las mujeres, y/o que hagan patente el carácter transformador de las experiencias y los saberes femeninos, en los términos que constan a continuación:
Entidad: Associació Ca la Dona.
Finalidad de la subvención: Proyecto general 2005 y revista Ca la Dona.
Importe: 5.000 euros.
Aplicación presupuestaria: 6010D/480000100/0000.



Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
DOGC núm. 5628 - 13/05/2010
RESOLUCIÓ
CMC/1476/2010, de 20 d'abril, per la qual es dóna publicitat a les subvencions concedides pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació durant l'any 2009.
En compliment del que estableixen l'article 18.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,
Objecte de la convocatòria: subvencions, en règim de concurrència competitiva, a entitats sense ànim de lucre (¡¡ja ja ja¡¡) per a projectes en català o aranès que contribueixin al foment del periodisme i de l'espai català de comunicació.
Partida pressupostària: D/482000100/5330 - CU0900, D/782000100/5330 - CU0900.
Distribució:
Beneficiari: Associació Ca la Dona.
Import: 4.000,00 euros.
Finalitat: consolidació i millora de la publicació Ca la Dona.
Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
Toraré a preguntar ja que a un altre post de l' organització de dones i per a dones pa lante no m' ha contestat.
Com es que sol deixeu entrar dones? ho trobo un poc sexista no?
Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
Qui et tu per dir que no puguin haber organitzacions de dones, si elles creuen o tenen la necessitat de tenir un grup o organització de i per a dones qui ets per dir que és dolent?
No serà que et fa por que puguin aconseguir que els privilegis que tenim com a homes per damunt d'elles perillin, que mitjançant la lluita feminista acabem sent realment iguals i perden el poder que ens otorga el patriarcat (encara que diguem que no el volem, o procurem no fer-ne us seguim tenin un poder i uns privilegis per sobre de la dona).

També dir-te que et fas la mateixa pregunta quan l'organització es una organització de immigrants? o perquè no et preguntes perquè els gais i lesbianes tenen organitzacions on majoritariament o totalment les component gent homosexual?
Sols et ve aquest dubte amb organitzacions feministes? Que vols controlar el que fan les dones? que no soportes que es puguin organitzar i viure sense necessitat de l'aprovació o ajuda/lideratge dels homes?
Si el que tens ganes és de participar en la lluita feminista o pots fer encara que hi hagi organitzacions solsament formades per dones, moltes, si no totes, les reflexions debats i accions que fan pots trovarles a multitud de llocs, i no crec que et neguin mai el suport a la lluita feminista.
Espero que t'hagi ajudat a pensar el perquè de la necessitat que poden tenir a unirse i lluitar juntes. A mi aquestes reflexions i d'altres que em deixo em van ajudar a entendre que aquestes organitzacions no eren sexistes, més encara, m'ajudaren a veure que el fet de veure sexisme en aquestes organitzacions era més un pensament farcit de masclisme (induït pel sistema i educacio rebuda) també m'ajuda en anar treien-me actes i rols masclites de dintre.
Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
ostia nen mira que vas perdut... hi han certs llocs que son unica i exclusivament per dones i son llocs no mixtes on entre elles parlen de problemes que directament els afecten a elles exemple. PATRIARCAT,(i tot el que comporta que no es poc)cosa que encara que hi hagi homes que puguin dir que a ells els hi afecta tambe, aqui li recau tot el pes d'aquesta dominacio es a elles, per lo tant si ets un tio, que de forma mes o menys sutil exerceixes aquesta dominacio, si elles es dediquen a combatirla no et voldran aprop seu normal...no? per un altre banda tens molts espais nomes fa falta buscarlos si et preucupa el tema on tracta el genere, sense trepitjar i respectar els espais no mixtes. el curru comença per un mateix.

p.d. contestacio a hipocritas, a tu et podriem ficar el de demagogico? que te parece? mola eh? per començar puc estar mes d'acord o no pel fet de que et subvencionis del estat, pero deixant de banda que optis per porta a terme una lluita institucional,...em sembla demagoia pura el que fiques. Hi que? que rebin ajudes, aqui no sesta critican aixo sino que aquestes subvencions vagin a la institucio eclesiastica i tot el que suposa, tan a nivell de caspositat, com d'opressió. Si vols tambe podem fer comparacions absurdes com que si estas rebent algun tipu dajuda no pots criticar la ajuda als bancs. aveure que trobes a google
Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
"KS" I "PER A KS". estais perdiendo la perspectiva. que mas da, asociaciones de mujeres, la iglesia, gais, heteros, patriarcadas o sense patriarcar, sindicatos (los del regimen CCOO i UGT)(los antiregimen CGT i CNT)ONGS y los propios partidos politicos, la SGAE, el cine español (ha y el catalan, el diario AVUI. Aqui lo que interesa es la molla, el trique, el parne, la subvencion, la pasta, la pela. eso si, mencion especial a los jetas que trincan y luego hechan en cara a otros que han trincado.
Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
Para xmen o xwoman
Demagogia.
1. f. Uso político de halagos, ideologías radicales o falsas promesas para conseguir el favor del pueblo
2. P. ext., manipulación deliberada para ganarse a alguien
3. En la antigua Grecia, gobierno dictatorial con el apoyo popular.
No creo que mi comentario anterior pueda definirse en virtud de alguno de estos epigrafes. Me he limitado a constatar un hecho, como es que un colectivo subvencionado proteste por las subvenciones a otro. Algo, por cierto, en lo que tu vuelves a insistir, revolcandote en el cieno de tu argumento inefable.
"...Hi que? que rebin ajudes, aqui no sesta critican aixo sino que aquestes subvencions vagin a la institucio eclesiastica..."

inefable.
(Del lat. ineffabĭlis, indecible).
1. adj. Que no se puede explicar con palabras
Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
Primer jo en cap moment he mencionat res de si cobren o no cobren de l'estat, sols he posat algunes reflexions per al xicot que no enten el perquè d'organitzacions només de i per a dones.

La meva opinio sobre les subvencions estatals me la he guardat (ja et dic que no combrego massa amb la idea de demanar subvencions) però tampoc soc ningú per tractar de "jetas" a qui ho fagi.
I en tot cas trovo ven normal que des de ca la dona critiquin les subvensions a l'esglècia, i no crec que siguin ni hipòcrites ni jetas pel fet de que elles també en rebin, en tot cas els hipòcrites son els membres de l'estat que donen subvencions a una organització que lluita per la justicia social i la igualtat entre sexes, i a la vegada dona subvencions a l'organitzacio probablement més gran de la terra que es dedica a presisament procurar que la injusticia social perduri, que les dones continuin sent un 0 a l'esquerra (segons ells encara no tenen anima) que a sobre es dediquen a violar nens i nenes mentre parlen de celibats i abstinencia sexual i de més perles, i no sols això si no que a sobre es gasten els nostres diners més d'un milio d'euros (segons el periodico d'avui) per portar un ex membre de les SS hitlerianes que ara es el cap suprem de l'església per dret divi, i que dia rere dia envia un missatge homofog, misogen, clasista, i de banalització, quan no apologia de les violacions (en paraules de l'esglesia es pitjor un abort que mil dones violades, a més de protegir i donar cobertura a pederastes d'arreu del mon.
Aquí els únics hipòcrites que veig son els membres del gobern tant espanyol com català, també de l'ajuntament, que envien un missatge de venvinguda a una persona d'aquestes característiques i després ens venen un missatge de suposada igualtat...
Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
Encara no he llegit un argument amb pes per a que una associacio feminista sols deixi entrar a dones, ni una d' imigrants sols a imigrants.
No ho dic per controlar ni cap merda semblant, que també estas flipat.. Sols que no trobo be fer una associació on es prohibeixi l' accés a homes o a dones, si una persona no es ben vista o no agrada a la resta de la associació ja se la fara fora, pero d' aquí a prohibir la entrada a totes les dones o homes..
No li trobo sentit, fa uns anys potser en tenia algún pero ara crec que hi han homes amb una posició tant feminista com qualsevol dona i que poden defensar la lluita igual que qualsevol dona.
Crec que es perdre forçes de cara a la lluita..
Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
No et sentis atacat, sols eren reflexions i preguntes que em van servir per a reflexionar sobre aquest tema, si a tu no et serveixen ho sento, però no pensis que volia faltar-te al respecte.
Encara que no o perseveixis el patriarcat recau de forma directa a les dones, i si elles consideren necessari organitzarse en grups de dones (no nomes per lluitar contra el patriarcat) també per posar les agrtesions que reben a diari en comú, per fer autodefensa, etc.. jo no i veig cap mal.
També dir-te que per molt feministes que siguem, com a homes blancs europeus i heterosexuals hi ha actes que fem a diari que son agresions cap a les dones (en major o menor mesura) amb conciencia o inclus inconsienment, i en més d'una ocasio he sentit a dir a alguna dona que tenia la necessitat de tenir un lloc on poder estar sense cap home, pel fet de que llocs mixtes n'hi ha a patades i en molts d'aquests llocs (centres socials inclosos) els problemes amb el masclisme estan a l'ordre del dia, més encara quan encara hi ha centres socials i assamblees de movimeents socials que davant d'agresions sexuals no han actuat, s'han buscat excuses per minimitzar-ho i poder tapar, etc..
Per altra banda dona't que soc home jo sols puc donar-te idees de per on van els tiros, però no puc explicarte els motius de cada dona per a formar part d'una organització sols de dones i per a dones, ni puc ni vull parlar per elles.
Re: no amb els nostres diners
21 oct 2010
Bé poder si que pot passar que per la seva situació vulgui sol parlar amb dones, però de cara a defensar els seus drets i totes les tasques i desgast que comporta un moviment crec que no s' hauria de limitar l' accés ja que gent mai en sobra i ho sabem..
I torno a repetir crec que també es una forma d' atumarginació,`potser es mes visible amb el cas dels imigrants, ja que si formen associacions d' imigrants i per a imigrants a l' hora de sortir al carrer no troben el suficient companyerisme dels natius, potser un error d' organització o el que sigui pero crec que no es tindria de limitar l' accés a ningú, es una opinió.
Edavant amb la lluita feminista!
Re: no amb els nostres diners
23 oct 2010
hipocritas ets un culturetas de merda i vas molt de llest, ves-ten a la merda amb el teu maxisme encubert idiota
Sindicato Sindicat