Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
[Sant Andreu] Unes 1000 persones es manifesten en defensa del centre sociosanitari La Coroleu
20 oct 2010
La concentració s’ha fet pels carrers de Sant Andreu en un intent desesperat de convèncer a la consellera de Salut, Marina Geli, perquè rectifiqui la seva polèmica decisió i no tanqui l’únic centre sociosanitari del barri
“Sí, sí, sí, la Coroleu es queda aquí!” o “lluitem, lluitem, lluitem, per la Coroleu!” han estat els crits de guerra que s’han escoltat aquesta tarda pels carrers de Sant Andreu. I es que més de 1.000 persones s’han manifestat des de la Clínica Coroleu fins a la seu del districte, a la plaça Orfila, amb l’objectiu de fer-se escoltar per la consellera de Salut, Marina Geli, i evitar el polèmic tancament de l’únic centre sociosanitari del barri. Aquesta és, davant el silenci administratiu, la tercera iniciativa que adopten la delegació sindical de la clínica i la Plataforma Salvem la Coroleu després d’iniciar un procés de recollida de signatures, que encara continua obert i que ja ha recollit més de 4.500 mostres de suport, i després de les concentracions que, des de fa dues setmanes, realitzen cada dijous els treballadors i els familiars dels malalts davant del centre.

El CatSalut va notificar, el passat 28 de juliol, a l’empresa que gestiona la Clínica Coroleu la seva decisió de cancel·lar a la fi d’aquest any el contracte que garanteix el finançament públic de la seva activitat. Això vol dir que els 74 pacients que acull hauran de ser traslladats a d’altres residències geriàtriques de fora del barri de Sant Andreu i que els 50 treballadors que els atenen es quedaran sense feina. I tot, segons us hem informat a EL TRIANGLE, per una resolució del CatSalut que està envoltada de polèmica ja que les suposades anomalies econòmiques detectades per una inspecció del Departament de Salut a la Clínica Coroleu (motiu formal per cancel·lar el concert) ja han estat solucionades.

El que li han demanat avui els manifestants a la consellera Geli és que els escolti, que pensi en el barri de Sant Andreu, en els seus veïns, en aquelles mares i pares de 70 i 80 anys que cada dia només caminen quatre o cinc minuts per anar de casa seva a la Clínica Coroleu per donar de menjar als seus familiars malalts. Més de 1.000 persones li han demanat a la consellera que els escolti. I, sobre tot, li han demanat a la consellera que reaccioni perquè no els agradaria descobrir que darrera d’aquest tancament s’amaga una operació empresarial, com ja es comença a rumorejar pel barri, destinada a afavorir els interessos d’un nou centre sanitari obert al barri del Guinardó.


1 ComentariVeure i/o afegir comentaris Imprimir Enviar notícia

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa