Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
19 oct 2010
Acció de l'Assemblea de Joves d'Igualada contra monument al General Pere Vives Vich.
perevivesvich.jpg
Per a nosaltres el 12 d'Octubre sempre serà una festa que ens fereix com a poble, perquè representa uns valors que son els que fan que els Països Catalans continuïn avui sotmesos a unes relacions de domini colonial.


Per als pobles originaris de l'Amèrica Llatina, mes del mateix. Es molt ofensiu que l'imperialisme espanyol continuï avui celebrant l'inici del major genocidi de la historia. Genocidi que continua avui, mitjançant les multinacionals espanyoles que roben descaradament els seus recursos, tot condemnant a la població a la misèria i la fam.


Durant l'ultim any l'Assemblea de Joves d'Igualada (AJI) em anat treien la simbologia franquista que embrutava els nostres carrers. Hem aconseguit retirar quaranta plaques del "Ministerio de vivienda" de l'època franquista. Considerem que aquesta simbologia l'haurien d'haver retirat les autoritats locals tot demostrant les seves sinceres voluntats democràtiques.


La passada vigília del 12 d'octubre l'AJI vam atacar el monument al general Pere Vives Vich, el qual va ser ministre de foment sota les ordres del general Primo de Rivera. El vam guarnir amb les plaques feixistes retirades dels nostres carrers i el vam tenyir de vermell tot simbolitzant la sang vessada durant la seva carrera militar. Podeu veure el vídeo de l'acció al següent enllaç:


Fora simbologia espanyola! Ultratgem Espanya!
Mira també:
http://vimeo.com/15789351
http://ajovesigualada.blogspot.com/2010/10/12-octubre-res-celebrar.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
19 oct 2010
res a objectar sobre la vostra accio ni res de res, soles que amb compte a les paraules perque dir el major genocidi de la historia, pot ser, amb dades, algu m'ho pot rebatre si estare encantat de saber-ne, pero sols aixo que cal anar amb compte perque esteu menyspreant en part el genocidi cap als jueus o els genocidis colonials a l'africa i el de altres guerres del mon...
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
19 oct 2010
Senyors ignorants, compte que les multinacionals catalanes roben el mateix que les espanyoles, i no ho fan és perquè no podem.

Tant patrotisme irracional fa recordar, i molt, a discursos com el del PP.
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
19 oct 2010
Senyor "més correcte", les multinacionals ni són catalanes, ni són de cap lloc. El capitalisme no té banderes.
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
20 oct 2010
De fet són "multi"nacionals, per tant, de moltes nacions.

O sigui que la propera vegada que vulguis fer un comentari xorra per ficar-te amb un moviment seriós com l'EI, t'ho curres una mica més, treballan-te el discurset, que ja cansa el tipic comentari de comparar a la esquerra revolucionària i independentista amb la burgesia regionalista catalana que, de fet, és la primera interessada en el projecte d'Espanya i sempre n'ha format part com a impulsora de les seves institucions econòmiques i polítiques contemporànies.

A cagar al riu
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
20 oct 2010
lamentablement, senyor(a) "correcte", en el pobles indígenes del continent americà, ens trobem davant del major genocidi de la història, sí, que va començar fa 518 anys i encara continua: només en la introducció d'epidèmies com la grip ja es va causar bastants més morts que en l'holocaust nazi, si afegim l'esclavatge, les masacres, etc. imagini's. parlem de, en molts casos, extermini de nacions senceres, principalment a l'àrea del Carib i també centre i nord-amèrica, que ara contiuen a l'amazonia.
Desgraciadament, la història l'escriuen els que guanyen, i si en el cas del genocidi del poble jueu ara es reconeix internacionalment gràcies a la victòria dels aliats. en el cas d'amèrica no hi ha aliats possibles per reconèixer el desastre ni la seva magnitud. Tampoc es tracta , doncs d'una situació causada, com veiem durant una època molt concreta de la hstòria, un conflicte bèl·lic, una dictadura com la de cambodja...sinò de , com deia, més de cinc-cents anys de genocidi impune. Algún dia els responsables, o els seus hereus pagaran per aquests crims? i les corporacions que continuen la conquesta? potser sí, però per això caldria començar ARA a fer aquesa aliança que algun dia porti les regnes de la història, i espero que no sigui, com ho és per moltes persones , massa tard
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
20 oct 2010
No cal currar-s'ho gaire per veure l'eskizofrenia de l'EI, es evident: "multinacionals espanyoles", a veure, multi-nacionals, no és veritat amic (A)?? Tot el colonialisme ha sigut espanyol?? no hi van haver negreros catalans?? no va existir el colonialisme vasc a les indies??? Si us plau mediqueu-vos contra la vostra eskizofrenia o deixeu de dir txorrades!!!
Per cert, per quan accions contra les empreses colonialistes de capital català: Agbar, La Caixa, Planeta, etc...???
Aquet es un dels problemes de l'Ei, enfocar a l'enemic de terra cap a fora quan ho teniu al mateix portal. Espavileu d'una vegada!!!! Li esteu fent el joc a la burgesia local, bé si no sou els mateixos....
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
20 oct 2010
ddedisentir, reforces els meus arguments ja que si et fixes has tornat a repetir la cantarella de que els i les independentistes revolucionaries d'avui dia tenim quelcom a veure amb la burgesia catalana, la qual, evidentment i com totes les burgesies mundials és genocida, explotadora i la nostra principal enemiga de classe.

fer aquestes regles de tres és una mica infantil perdoneu que us digui

a la burgesia catalana li agrada catalunya, a mi m'agrada catalunya, sóc un burgés

a hitler li agradava la truita de patata, a mi m'agrada la truita de patata, ostres!! sóc nazi!

a més a mes, que s'hauria de posar molt en dubte el catalanisme de la burgesia, doncs sempre han recolzat el projecte espanyol i a sobre defensen esquarterar el nostre territori basant-se només en el Principat
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
20 oct 2010
La pregunta es si es pot ser independentiste, o sigui nazionaliste, i revolucionari, o simplement d'esquerres, al mateix temps. A veure si us la feu algún cop a la vostra vida!!!
En quan a l'eskizofrenia en l'EI tú ets el millor exemple, quan parleu del nacionalisme català defenseu la diferència de classe pero això mateix NO HO FEU quan parleu del nacionalisme espanyol!!! Perqué? Per pura mancança intelectual? o per eskizofrènia????
Per cert coneixes algún grup nacionaliste alemany d'esquerres???? Nooo? i t'imagines perquè?
Ah, i crec que de la truita de patates no es pot fer cap projecte social, bé igual vosaltres sí.
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
21 oct 2010
Sóu molt graciosos, en realitat esteu més proxims a un nen de parbulari que es treu els mocs, que a projectes de pijorevolucionàris que es al maxim al que podeu aspirar.
- Primer de tot: no se que collons pinten plaques del Institut Nacional de la Vivenda franquista, quan aquest home mai va coneixer el franquisme, ni va lluitar en cap bàndol, apart que era d´ideologia lliberal republicana i intim amic de Francesc Macià. Culturilla per un tubo us sobra eh hippies??
- Al ximplet que diu "la burgesia regionalista catalana que, de fet, és la primera interessada en el projecte d'Espanya i sempre n'ha format part com a impulsora de les seves institucions econòmiques i polítiques contemporànies." que jo sàpiga la burgesia catalana fa anys i panys que està finançant l´independentisme, des dels referendums per la independència, els empresaris donant ales al sobiranisme dels Puig i els Mas, o finançant ERC. Si, Esquerra Republicana de Catalunya, aquest partit on han fet cap tots els antics militants del PSAN, del Front Nacional de Catalunya, del PCC, de Catalunya Lliure,i un bon grapat de terroristes de Terra Lliure. Sense anar més lluny, el mateix Carod Rovira va reconeixer al diari Avui, que la CUP era una invenció finançada per CiU per a dividir el vot de ERC. Tots bebeu de la mateixa mamella capitalista, dretes, esquerres, nacionalistes, independentistes i anarcosindicalistes... Catalunya es bona si la subvenció sona.
- Sobre el setciències que parla del major genocidi de l´història, vas una mica tort xaval, el genocidi nazi es facil de superar en numero, li han adjudicat 6 milions (que ni de conya) mentres els règims d´esquerres han causat més de 140 milions, una miqueta més oi?? Des de la URSS a la Xina, i de Polònia a Cambodja.
Sobre l´esclavitut, bo serà que llegissis una mica i sabries que la majoria de cultures feudals negres i arabs vivien del rapte dels seus propis subdits que venien als europeus, que sels emportaven en vaixells sobretot de Niadibou, Libèria i Cabo Verde. I saps quin poble va ser el pioner i el maxim exponent de l´esclavitut?? Els jueus, ells foren els primers colons que es forraren amb el negoci del trànsit de persones, i els que aconseguiren un monopoli quasi absolut. Els blancs demanaven mà d´obra, els arabs i els negres raptaven la gent i els jueus fletaven i fina´çaven la majoria de barcos que anaven al Carib, Brasil i Estats Units. La història es cruel, per als que esteu carregats de dogmes i de mites, llàstima.
- Si voleu parlar de genocidi parleu del que foteren contra els aborigens australians que quasi no en queden, contra els indis de Nord-America que en queden uns pocs milers en reserves, del genocidi armeni que van borrar del mapa els armenis de Turquia, però Sud-Amèrica?? Quin genocidi hi ha hagut quan allà la immensa majoria de la població es mestissa o amerindia directament?? Hi han països com el Perú, Equador, Paraguay, Bolivia on la seva població es majoritariament indigena. Mentres que els anglosaxons i els francesos es dedicaren a borrar del mapa fisicament als indigenes, els espanyols foren els unics als quals els concediren la nacionalitat i la ciutadania, els unics que perderen el temps en assimilar-los i que s´hi acabaren mesclant.
Milions de morts causats pels espanyols??
" Uno de los puntos más polémicos en disputa es la dramática disminución de la población indígena en América, ya señalada por Las Casas. A pesar de que la documentación actual no permite afirmar que el objetivo de la Corona fuera exterminar a los indígenas, la tesis del genocidio en América no ha dejado de tener proponentes en historiadores como Laurette Sejournée.[198] [nota 45] Otro proponente de esta tesis es Miquel Izard de la Universidad de Barcelona,[nota 43] que desde el Boletín Americanista ha tratado de desmontar lo que llama «falacias de la "leyenda apologética y legitimadora"», afirmando que los autores que defienden la existencia de la leyenda negra «escamotean o camuflan el pasado» y adoptan actitudes «racistas, etnocéntricas, ecocidas y machistas», siendo las obras de estos autores un conjunto de «alucinaciones, artificios, engaños, fábulas y mitos».[198] Un síntoma de esta discusión es la guerra de cifras sobre la población precolombina, que oscilan entre los 110 y los 7,5 millones; así las cifras altas son defendidas por aquellos que señalan la importancia del «genocidio» y comportamiento «salvaje» de los conquistadores y las cifras bajas por aquellos que tienden a minimizar el impacto del choque entre ambas civilizaciones.[199]

La historiografía reciente tiende a culpar a las enfermedades traídas por los europeos de la drástica disminución de la población americana, más que a las «matanzas sistemáticas» y las «crueldades infinitas» denunciadas por Las Casas. A pesar de que está claro que la acción violenta de los conquistadores, la política de malos tratos impuesta, la exigencia desorbitada de trabajo y tributos, el desplazamiento masivo de comunidades y el desmoronamiento de los sistemas socioeconómicos tradicionales tuvieron una influencia cierta en la caída de la población, sin duda es la «agresión microbiana», que ya habían descrito los cronistas de la época, la causante de la mayor mortandad. Principalmente la viruela, pero también el sarampión, la gripe, la peste bubónica, la tuberculosis, la malaria o la fiebre amarilla fueron responsables de la muerte de hasta un 97% de la población indígena. De hecho, se ha señalado que, sin la ruptura social que supusieron esas enfermedades, la conquista hubiese sido poco menos que imposible. Sin embargo, no por ignorar los mecanismos de transmisión de estas enfermedades se ha dejado de subrayar la responsabilidad de los conquistadores europeos en su extensión.[200] Tzvetan Todorov lo expresa de la siguiente manera:

Pero se podría decir que no tiene sentido buscar responsabilidades, o siquiera hablar de genocidio en vez de catástrofe natural. Los españoles no procedieron a un exterminio directo de esos millones de indios, y no podían hacerlo. Si examinamos las formas que adopta la disminución de la población, vemos que son tres, y que la responsabilidad de los españoles en ellas es inversamente proporcional al número de víctimas que produce cada una:
Por homicidio directo, durante las guerras o fuera de ellas: número elevado, aunque relativamente bajo; responsabilidad directa.
Como consecuencia de malos tratos: número más elevado; responsabilidad (apenas) menos directa.
Por enfermedades, debido al “choque microbiano”: la mayor parte de la población; responsabilidad difusa e indirecta.

Tzvetan Todorov, La conquista de América. La cuestión del otro (1987)[201]"
↑ Molina Martínez,«Estudio preliminar», Carbia p.71 ss.
↑ Molina Martínez, p.71 ss.; Mann, Charles C. (2006). 1492. The Americas before Columbus. Londres: Granta Books. ISBN 978-1-86207-876-5. , p.124 ss.; Diamond, Jared (1999). Guns, germs, and steel. W. W. Norton. pp. 494. ISBN 978-0-393-31755-8.
↑ Op.cit. García Cárcel (1997), p.292

- Res més, vinga xatos aneu a fumar porros, que la història no es lo vostre.
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
23 oct 2010
vinga ves a soltar-li a la teva familia.. Fora Nazis !
Re: 12-Octubre: Res a celebrar, molt a combatre!
24 oct 2010
Prefereixo soltarte-les a tu,Picapiedra.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more