Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
La guerra comença ací: inspecció a la base de l'OTAN de Bétera (30-O)
15 oct 2010
Una vegada més, i van ja 8 anys, tornarem a anar a la base militar de Bétera per a posar el dit en la nafra del militarisme: des de les casernes militars es desencadenen les guerres, des de bases com la de Bétera s'executen guerres com la d'Afganistan.
30-octubre, 11:30 h. // Bétera (Albereda)

La guerra comença ací

Una vegada més, i van ja 8 anys, tornarem a anar a la base militar de Bétera per a posar el dit en la nafra del militarisme: des de les casernes militars es desencadenen les guerres, des de bases com la de Bétera s'executen guerres com la d'Afganistan. L'ocupació militar de l'OTAN, EEUU, però també de l'exèrcit espanyol, no ha fet més que empitjorar la situació de la població afganesa i fomenta el terrorisme.

La crisi, que la paguen els exèrcits

Cal tancar les bases, cal dissoldre l'OTAN, cal desarmar la maquinària militar. I la crisi, que la paguen els exèrcits: en aquests temps de brutals retallades imposades pels organismes financers internacionals davant el crack del capitalisme, més de 50 milions d'euros diaris ixen de les nostres butxaques per a mantenir greixats els mecanismes de la violència armada. Ací estan els veritables enemics dels quals hem de defensar-nos, no cal anar a buscar-los a Afganistan: agressions als drets socials, desigualtat, domini, xenofòbia i racisme, violència, destrucció ecològica, militarisme...

Marxa a la base de l'OTAN

Per totes aquestes raons i moltes més, novament us convidem a marxar des de Bétera fins al recinte militar. És un passeig tranquil i no té cap risc legal. I si el cos us demana acció, podeu unir-vos també als qui, per vuitè any consecutiu, s'obriran pas a través de les tanques i tractaran d'arribar a les instal·lacions principals. Una acció noviolenta de desobediència civil, il·legal però legítima, simbòlica i alhora efectiva, que farà inútils les mesures de seguretat i trencarà la prohibició d'entrar en uns terrenys segrestats per a la preparació de la guerra.

Una acció internacional

Enguany la inspecció ciutadana torna a ser part d'una sèrie d'accions a escala europea en bases i casernes militars al llarg de les següents setmanes, aquesta vegada amb motiu de la pròxima cimera de l'OTAN a Portugal, els pròxims 19-20 de novembre. Bétera, Alemanya, Rota, Bèlgica, Lisboa... seran escenari d'activitats diverses contra l'ocupació d'Afganistan i per la dissolució de l'OTAN.

Edicions anteriors:

>>> http://www.antimilitaristas.org/spip.php?article3806

>>> http://www.antimilitaristas.org/spip.php?article4365

alternativa antimilitarista - moc valència

roger de flor 8, baix-dta. // 46001 valència 627 064 818 - retirada@xarxaneta.org

alternativa antimilitarista - moc és una xarxa de grups de base, autònoms i assemblearis que promouen l'acció directa noviolenta i la desobediència civil contra les guerres i els seus preparatius.


cartell inspecció base OTAN 2010

Mira també:
http://www.antimilitaristas.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat