Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: un altre món és aquí : educació i societat : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Convocatoria Assemblea Oberta Creació Centre Social a Ciutadella de Menorca
13 oct 2010
Es convoca una assemblea oberta que es durà a terme diumenge 17 d'Octubre a les 18:30h a la Casa de Cultura de Ciutadella. L'objectiu principal d'aquesta és crear un espai d'activitats, del poble per el poble.
17_cartell.pdf
cartell.pdf (120,29 KiB)
Més info a http://assemblea.moviment.info.

Qui som?

Som un grup de persones que pretén crear una experiència de trobada i participació. El grup és variat i obert a noves idees i pensaments.

Què pretenem?

Dinamitzar política i culturalment el poble, fet que ha estat poc visible els darrers anys; implicar al poble en activitats que els interessin mitjançant la participació ciutadana, així com fer xarxa amb altres col·lectius per intercanviar experiències o col·laborar amb projectes comuns.
Aconseguir en un futur pròxim un espai on poder gestionar projectes, inquietuds, motivacions o interessos. I fer que aquest espai estigui obert a projectes de qualsevol persona, entenent que un dels objectius és englobar, compartir, mostrar i aprendre dels i amb els coneixements propis i dels altres.

Com ho volem fer?

Assemblea i autoorganització

És un sistema horitzontal molt senzill de decisió. En aquesta assemblea, que està oberta a tothom i on tothom té dret a veu i vot, es discuteix allò que fa referència al col·lectiu i a les seves accions. Les decisions es prenen per consens. Això vol dir que s’intentarà arribar sempre que es pugui a un acord entre els diferents punts de vista. D’aquesta manera es garanteix la representació de la minoria. La majoria respecta a la minoria adequant la proposta i la minoria respecta la majoria sabent cedir. Evidentment, les accions que no s’aprovin a l’assemblea no es podran fer en el seu nom.
Per altre banda, hauran d’existir càrrecs, que s’encarreguen de les qüestions internes de l’assemblea: tresoreria, secretaria, coordinació amb altres entitats, material, difusió.... Seria bo que cada càrrec estés ocupat per més d’una persona.
A part de l’Assemblea existeixen les Comissions Autònomes, que seran grups de persones interessades en un projecte en concret. Per a crear una comissió simplement s’ha de presentar un petit projecte a l’Assemblea per tal que tothom conegui què s’està fent i com funciona tot. Aquestes comissions hauran de tenir al menys un representant a l’Assemblea ja que és l’instrument de coordinació entre comissions.

Autogestió

La metodologia de funcionament es basarà en l’autogestió, es a dir, dependre exclusivament dels propis recursos polítics, infraestructurals, econòmics i decisius.

* Autogestió política: Han de ser els propis membres els qui prenguin les decisions amb total independència i llibertat, la relació institucional o amb altres entitats no ha de determinar ni condicionar les decisions que pugui prendre l’assembla.

* Autogestió econòmica, autofinançament: Ha de ser la pròpia assemblea qui busqui el finançament necessari per dur a terme la seva activitat tot utilitzant els seus propis recursos, com ara: la cafeteria, les entrades voluntàries i simbòliques en algunes activitats, campanyes econòmiques….etc. També es crearan relacions d’apadrinament voluntari amb una quota mínima a l’any.

* Autogestió d’infraestructura: L’assemblea ha de tenir un ampli poder de decisió sobre l’espai físic del que disposi, sigui quina sigui la seva condició. Si en algun moment l’assemblea no disposa d’un espai propi, haurà de vetllar per aconseguir-ne un i serà un dels seus objectius prioritaris.


On ho volem fer?

On poguem. La intenció inicial és cercar un local on poder dur a terme tot el que sorgeixi. També es podran fer activitats externes, per apropiar-nos d’espais públics infrautilitzats o no pensats per fer activitats.

Per què ho volem fer?

Davant la falta d’oferta cultural del poble, tant per part de l’administració pública com de la pròpia gent, ens veim amb la necessitat de crear espais de trobada i aprenentatge. La interacció entre els diferents membres és importantíssima, ja que ens basam en unes activitats en les que propis membres de l’assemblea participaran amb un ús recíproc de l’espai i l’aprenentatge.

Valors

* Ajuda mútua
* Empatia
* Respecte a l’entorn
* Decreixement (reciclatge, reutilització, reducció)
* Solidaritat
* Cultura
* Intergeneracionalitat
* Intercanvi cultural (migració)
Mira també:
http://assemblea.moviment.info

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat