Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Dimarts 12 d´octubre ens concentrarem a Plaça Catalunya (telefonica), per anar en marxa fins a la Rambla del Raval. Aquestes son les nostres raons:

Les organitzacions, col·lectius i activistes que subscrivim aquest manifest expressem el nostre profund rebuig al caràcter festiu amb que es commemora el 12 d’octubre a l’estat espanyol i a gairebé a tots els països d’Amèrica.
149479_cartell_12_octubre._petit.jpg
Es celebra una conquesta político-militar que va implicar l’extermini de més de 80 milions de persones, l’establiment d’una jerarquia racial, l’esclavitud tant dels pobles originaris com de pobles portats de les llunyanes terres de l’Àfrica i la Xina i la consolidació d’estructures racistes que perduren fins avui. Se celebra una conquesta que va destruir cultures autòctones i formes d’organització no mercantil amb l’objectiu de dur a terme l’espoli econòmic i el sistemàtic saqueig dels recursos naturals.

Es va consolidar, doncs, un sistema colonial, que avui s’expressa en les polítiques neoliberals.

No. No tenim res a celebrar. Els costos van ser molt alts i els beneficis se’ls han anat quedant molt pocs... No, no hi ha res a celebrar, quan la imposició dels Estats com a forma política requerida pel capitalisme ha implicat la imposició d’un projecte homogeneïtzador de les diferents nacions i cultures, negant sistemàticament el dret d’autodeterminació.

L’ideari imperialista es renova en el projecte de la “hispanitat”, d’”una, grande y libre”, i es manté fins avui, imposant-se de manera violenta als Països Catalans, així com en altres pobles de la península ibèrica. A Madrid, cada 12 d’octubre, l’estat espanyol va desfilar l’exèrcit, per fer-nos recordar que el que no s’aconsegueix amb la raó ni amb la justícia, es pretén a través de la força. S’imposa la desmemòria. Tot intent de rescat de la tradició de lluita dels pobles de l’estat espanyol és reprimida.

Després del colonialisme esclavista, Anglaterra, la potència mundial d’aleshores, promou la independència formal de les colònies americanes, per imposar el lliurecanvisme com a nou model d’explotació. Avui la globalització en els termes de les multinacionals, fonamentalment europees i nord-americanes, ho aprofundeix.

En el marc d’un model socioeconòmic que té crisis de sosbreproduccció i que ha estès la misèria, els governs de les multinacionals han necessitat desarmar als pobles, llençant per terra conquestes laborals, socials i democràtiques que fins fa ben poc van ser bandera dels governs socialdemòcrates.

Privatitzen institucions, béns públics i beneficis, impulsant retallades socials, mentre socialitzen les pèrdues, rescatant a la banca.

Les multinacionals com Repsol, Endesa, Gas Natural-Unión Fenosa, el Banco Santander o Telefónica, amb el suport dels estats, acumulen riquesa als països del capitalisme perifèric i impulsen de manera violenta un nou cicle d’expoli dels recursos naturals.

Creen les condicions, en el marc d’aquesta crisi, per a buscar com sempre un boc expiatori, “els immigrants”. Aquest cabal humà sense el qual el creixement econòmic no hagués estat ni serà possible. La Llei d’Estrangeria i els Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs) només són l’expressió institucional d’aquestes polítiques.

Ni raça ni hispanitat. Si tenim alguna cosa a celebrar, és que malgrat tot, avui, continuem aquí. Que malgrat les ànsies d’homogeneïtzació, d’acabar amb nosaltres, amb les nostres cultures i projectes polítics, amb la nostra dignitat... nosaltres continuem vives/vius. Vives/vius i combatives/combatius. Avui la resistència del poble Maputxe a Xile, la lluita del poble hondureny contra la dictadura assassina i la capacitat de defensar l’avenç d’una democràcia participativa a l’Equador, són exemples clars d’aquesta fermesa, així com la resistència dels de baix del poble català, enfront de les imposicions de l’estat espanyol.

Celebrem, des d’una memòria viva, la construcció col·lectiva i el caminar constant d’un projecte permanentment creatiu des de les i dels de baix.

Per un 12 d’octubre anticapitalista, antifeixista i antiracista!


Per les lluites compartides, la solidaritat i la tendresa entre els pobles!



Comissió 12 d’Octubre, 2010: Tot per construir, res a celebrar.
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/cada-12-doctubre-anticapitalista-antifeixista-i-antiracista

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Atenció els penes de la CNT Sabadell, que no participen en res (en cap assemblea preparatòria), i fan passar FALSAMENT un manifest que l'han modificat al seu GUST per l'unitari, introduint alguns canvis. Anem a veure'ls:

http://www.kaosenlared.net/noticia/cada-12-doctubre-anticapitalista-anti


- En el 3r paràgraf, es borra "dret a l'autodeterminació", i es canvia per "el dret a decidir lliurement la seva forma d'organitzar-se. ".

- Es retalla el "imposant-se de manera violenta als Països Catalans" del paràgraf següent (per tots es sabut que l'ideari imperialista a casa nostra es va adoptar voluntàriament... i que la llengua "no fue de imposición, sinó de encuentro").

- Es retira "així com la resistència dels de baix del poble català, enfront de les imposicions de l’estat espanyol."

I finalment, es canvia el "la solidaritat i la tendresa entre els pobles!" per un "Pel federalisme entre els diferents pobles!"


D'aquí cal extreure 2 conclusions:

No cal dir que el manifest UNITARI és de consens ha estat signat organitzacions, començant per diverses associacions d'immigrants. Tothom ha dit una mica la seva, i ha quedat això. És realment VERGONYÓS l'actitud de no aparèixer a CAP reunió, i com que no m'agrada el manifest difonc un altre que no es propi (per que és un copy-Paste de l'unitari però amb CENSURA) i el faig passar de manera totalment falsa per unitari.

I segon, per la consideració de les retallades, tot allò que tenia a veure amb la situació catalana, algú encara té algun dubte de qualificar d'ESPANYOLASSOS a aquesta gent?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿

Torneu a fer un cop d'ull a quines han estat les retallades perquè és molt fort fins a quin punt els hi arriba alguns l'amor per Espanya. Un amor que no comparteixen ni prediquen moltes associacions llatinoamericanes i que en canvi sí que semblen proferir la CNT de Sabadell.


En fi, tots els antifeixistes, els antiespanyolsites, etc. ens veiem el 12-O a les 17 al carrer!
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
El manifest de la CNT de Sabadell modificat a la seva amnera es troba aquí:

http://sabadell.cnt.es/archive/2010-10-08/12_doctubre_res_a_celebrar
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Bé, i què si l'han retocat? Potser no han participat en cap assemblea, possen l'anunci de la convocatòria i retoquen el manifesta al seu gust. I això és un escàndol? Crec que la cultura és lliure i ai agafes un text ja fet i el retoques no passa absolutament res, que la cultura és lliure!
Pitjor és veure altres paladins de "l'unitarisme" a la mateixa ciutat de Sabadell, en el marc de Sabadell per la Vaga General, i oblidar que en els actes diversos que es van fer participava la CNT i altres organitzacions. I tot això difós pels mitjans "unitaris" com "vialweb sabadell" o el portals del "29-S". Feina de tots i totes, i un comunicat manipulat que només dona el mèrit al MPS i a CGT, oblidant, de facto a la resta de la gent...
Total, que tampoc cal ser tan "tiquismiquis" i admetre que tothom fa la seva...
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
N'hi ha que suscribim més el modificat que l'original.
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Que cadascú faci el què vulgui i que suscrigui el què vulgui. Però agafar el manifest unitari i retocar-lo al gust a veure si cola és lamentable. Ho arriba a fer un indepe i ja hi hauria 250 comentaris acusant-nos d'oportunistes, nazi-etnocèntrics i no sé quantes barbaritats més.

Ja cansa el tema...
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Algu seria tan amable d'explicar que coi es aixo de l'assamblea bolivariana de Catalunya? Naltros els catalans no tenim res a celebrar el dia 12 d'octubre, aixi que a fer-lo productiu, treballant, o com sigui.
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
PEP no se que ciny fots per aquí.. ja fa massa temps que se't veuen els trets..
Almenys canviat el nom o millor, fot el camp..
LLibertaris i antimperalistes!
11 oct 2010
El o els re-redactors d’aquest manifest no s’han matat gaire, simplement el que han fet es eliminar tota referència al poble català amb la que no se sentien comodes.

El manifest s'ha modificat per parlar sempre amb termes genèrics, preferiblement sobre la conquesta d’americà, i obvia l’existència de cap conflicte de caire imperialista a la península ibèrica, amb cap dels diferents pobles sota l’administració de l’estat espanyol.

Ignora voluntàriament, o bé no considera important, el fet que des de l’ocupació castellano-borbònica i l’aplicació del decret de nova planta i “el derecho de conquista” en el marc cultural que representen els països catalans, em patit diferents intents de genocidi cultural, amb l’objectiu de homogeneïtzar els diferents pobles de l’estat-mercat espanyol.

Hi ha moltes sensibilitats a la CNT, però persisteix encara, entre moltes individualitats la idea jacobina de que España constitueix un “estat-nació”, i no és estrany llegir comunicats referint-se a Catalunya com a regió o sentir parlar de nacional per referir-se al àmbit estatal. Tot plegat expressa molt subtilment l’expressió d’un nacionalisme subjacent.

CAP ESTAT ENS FARÀ LLIURES!


http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/271602
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
kronstadt, pitjor encara, molts cops es fan seus els discursos més propis de C's o UPyD que d'algú que es considera rupturista.

Se'm regira l'estómac cada vegada que rellegeixo el text i veig a QUÈ han aplicat la censura, i vaja, de comunistes espanyols també hi han. Espero doncs que aquesta gentola que es fa dir anarquista rebi el MATEIX tracte que els de la UCE, que també es fan dir comunistes.

I això ho diu un llibertari català, cansat de que cada passa que fem endavant per obrir-nos i hagi gent com aquesta que ens en fa retrocedir 10. I això que a Sabadell són 4 (literalment) els de la cnt...
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Ostia,això de retallar s'ha ficat de moda tú,els del constitucional i ara la cnt de Sabadell,potser comparteixen opinions.
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Vine a les rebaixes amb la cnt-Sabadell!
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Minga Global por la Madre Tierra - Cambiar el sistema no el clima (12 Octubre)

En cada rincón del planeta, quienes queremos salvar la vida levantaremos nuestras voces contra la agresión capitalista expresada en el saqueo y la mercantilización de la vida. Porque sabemos que otros mundos no son solo urgentes: son, sobre todo, posibles. Y ya los estamos construyendo.

System Change not Climate Change! Taking direct action for climate justice

Cambiar el sistema no el clima! Tomando accion directa por justicia climatico

- http://barcelona.indymedia.org/newswire/update/index.php
- http://barcelonaentransicio.wordpress.com/2010/10/09/minga-global/
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Colombia: Minga Social y Comunitaria convoca a participar en el Congreso de los Pueblos
Bogotá, del 8 al 12 de octubre

http://www.kaosenlared.net/noticia/colombia-minga-social-comunitaria-con

Propuesta de país para una vida digna

Hacia una agenda común legislativa y popular por un mandato de mandatos para los y las colombianas

El congreso de los Pueblos es un proceso de carácter social y popular que convoca todas aquellas dinámicas y procesos de pueblos, sectores y regiones que estén dispuestas a emprender una construcción legislativa común para mandatar el futuro y el presente de nuestro país, con una perspectiva latinoamericana y mundial.

En la Minga Social y Comunitaria venimos caminando la palabra, articulando y convocando las distintas maneras que el pueblo colombiano ha tenido para expresarse y organizarse como propuesta de mejor país. Reconociéndonos en esa apuesta como parte de 518 años de resistencia indígena y 200 años de lucha popular por un país donde quepamos todos y todas. Hoy llamamos a toda la sociedad colombiana a que nos hagamos presentes en la construcción del Congreso de los Pueblos para emprender la marcha comunitaria hacia la dignificación de la vida de nuestro país y nuestra gente...
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Quins penques aquests de cnt i quina llàstima pels nostres avis i àvies que un grupuscle de gent mentidera a consciència ostenti unes sigles glorioses i que van significar tant per la història dels treballadors i treballadores del nostre país. Cardeu pena, espanyols! almenys deixeu les sigles en pau!
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Pandilleros, Uns per ser uns oportunistes (SI OPORTUNISTES), ja que estan com a buitres carronyers a la mínima errada per saltar al coll i poder aplicar la seva sentencia: Espanyols.
I els altres per ganduls, mira que retocar un comunicat per no treure el seu mateix? així es fa la revolució? panda de ganduls!!
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
1.) Els de la CNT de Sabadell, precisament d'espanyolistes no en tenen res, en conec uns quants.

2.) No són 4, són molts més (tampoc les masses, però últimament fan molta feina).

3.) Quin problema hi ha en que modifiquin part del del text? A cap lloc fan referència que el text es fet per diverses organitzacions. El text és seu canviant i traient allò que no els agrada i punt.

4.) No es pot comparar la situació del poble cataà amb els maputxes com fa el text oficial. Per tant veig normal que els de la CNT Sabadell ho hagin tret. I no precisament perquè siguin espanyolistes, pesats!
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Mira si són espanyolistes que a la seva web per referir-se a la regional de levante, ells es refereixen a País Valencià, pràcticament tota la seva web està en català, parlen de temes com : http://sabadell.cnt.es/archive/2010-07-16/Identitats_reactives o http://sabadell.cnt.es/archive/2009-02-07/Jornada_pel_dret_a_la_cultura_ en que en un paragraf diuen: "Per acabar-ho d'amanir portem llargs segles de seriós deteriorament i
pèrdua de les petites cultures autòctones que no fa més que accelerar-se
amb l'enfoc capitalista de la cultura"

Uauuu 4 gats ultraespanyolistes si, si. Abans d'insultar a la gent, informeu-vos una mica.
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Òbviament la CNT de Sabadell és una organització autònoma i com a tal te tot el dret a publicar a la seva web el que els hi roti, (i fins i tot a falta d’inspiració) a retocar el text al seu gust; i evidentment també, malgrat no acabi d’entendre quin problema hi ha en mencionar el cas específic del poble català? el text mante una clara vocació antiimperialista que en cap cas no pot ser etiquetada d’espanyolista.

Això no treu raó a afirmar que a nivell confederal, perviuen entre certes individualitats i instancies orgàniques, certs tics que si ho poden ser de qualificats. Això no treu tampoc que a la CNT (com a entitat federal que és) convisquin afiliats amb diferents actituds i plantejaments diferents al hora d’abordar la qüestió nacional.

Abans de generalitzar, i soltar exabruptes alguns hauríem de comptar fins a tres.

CAP ESTAT ENS FARÀ LLIURES!
Antimperialistes i llibertaris!
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
jo també faré una organització que cada individu tingui una posició respecte la qüestió de gènere, hi haurà feministes, feministes progres, masclistes i maltractadors directament, però ei, que tots som obrers i no importa el que pensin de l'alliberament de la dona.

Feu ben vostre allò de "lo que nos une" que predica UPyD.

Per cert, el que dóna gràcies per dir-li País Valencià i no regional de Levante a la territorial en qüestió... en fi, sense paraules.

Veure (o llegir) per creure. Algú s'ha plantejat com és possible ser més reaccionari en la qüestió nacional que el propi PSOE (que al "Levante Español" segons vosaltres es diu PSPV)?¿?¿?
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
11 oct 2010
Aquests independentistes són uns espanyolistes!
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
12 oct 2010
Us continueu equivocant d'enemic, en contes de sumar i fer xarxa...
llastima d'energia malgastada
més surtir al carrer i fer activisme i menys collonades
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
12 oct 2010
La CNT als seus estatuts està a favor del dret a l'autodeterminació, la posició està bastant clara.

En tot cas és els del País Valencià els que es volen dir regional de levante, i són lliures de fer-ho aixi. Nosaltres no els imposarem els Països Catalans... S'en diu federalisme, no crec que sàpigues què és capsigrany.
Re: [12-O manifestació] Cada 12 d’Octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista!
12 oct 2010
Putos bolivarianos de mierda!
Sindicat Terrassa