Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L'espanyol és l'estat europeu amb més sentències de mort pendents d'anul·lar
10 oct 2010
Per deixadesa, desinterès o manera de ser, a l'estat espanyol mai li ha interessat anul·lar les sentències de mort del seu feixisme. Aquest diumenge, 10 d'octubre, dia en què se celebra el Dia Mundial Contra la Pena de Mort, és un bon dia per recordar el poc compromís de l'estat espanyol amb aquest aspecte.
hereu_de_franco.jpg
A l'Estat la pena de mort va ser definitivament abolida de la legislació militar per Llei Orgànica l'any 1995. Tanmateix, l'Estat es nega sistemàticament a reparar la memòria de totes aquelles persones assassinades pel règim franquista. El cas més flagrant d'injustícia històrica permesa per l'espanyolisme és el de Lluís Companys, de qui es neguen a anul·lar el judici sumaríssim que va imposar el seu afusellament.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/10733/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'espanyol és l'estat europeu amb més sentències de mort pendents d'anul·lar
10 oct 2010
"El cas més flagrant d'injustícia històrica permesa per l'espanyolisme és el de Lluís Companys".
Voleu dir...?
Re: L'espanyol és l'estat europeu amb més sentències de mort pendents d'anul·lar
10 oct 2010
Doncs podràs estar d'acord o en contra de la seva figura, però el cert és que és una injusticia que clama el cel que el que era el representant electe del polble de Catalunya fou afusellat. El cas de companys és com el d'Allende pesi a qui pesi.

Una cosa és posar en dubte les institucions i l'altre no adonar-se de la hipocresia i injusticia que suposa la no rectificació per part de la malanomenada Democràcia Espanyola.

D'injusticies se'n van cometre un munt, però té més trascendència que matin al representant legitim, i que ningú no hagi fet res epr reparar-ho. En tot cas morin els feixistes i reparació epr a totes les victimes, entre elles familiars meus que res tenien a veure amb companys ni el seu partit.

L'assassinat de companys fou exemplificant, com el d'Allende, que mai us penseu que us podreu sortir amb la vostra fins i tot els que admirareu seran executats sota la horrible bota del feixisme.
Re: L'espanyol és l'estat europeu amb més sentències de mort pendents d'anul·lar
10 oct 2010
Lluís Companys era President de Catalunya, amb ell van afusellar un país i mai han demanat perdó.
Re: L'espanyol és l'estat europeu amb més sentències de mort pendents d'anul·lar
11 oct 2010
Lluís Companys no era cap "representant legítim" per a mi, doncs jo no reconec la legitimitat de la Democracia Burgesa que ell representava i va ajudar a consolidar en contra de la revolució proletària, mal us pesi a alguns. Una altra cosa es que es que fora executat injustament per la barbàrie feixista i s'exigeixi reparació.

La institució que major capacitat d'autogovern ha donat a catalunya fou el Comité Central de Milicies Antifeixistes, fruit de l'esboç de poder obrer més complert que hagi existit a la història. L'única legitimitat que reconec es la de la revolució dels terballadors i treballadores. Salut !
Sindicat Terrassa