Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
'Les detencions no podran evitar que avanci l’espai de revolta dels precaris'
09 oct 2010
L’activitat dels piquets informatius el matí de Vaga General va haver de superar en la seva tasca els impediments dels Mossos d’Esquadra, que en diverses càrregues policials van detenir tres veïns. Des de La Burxa hem volgut parlar directament amb dos dels detinguts.

>> Entrevista a Ivan Miró i Guifré Rodés, detinguts el 29-S al piquet de Vaga de Sants
entrevistaoct2010.jpg
Com es va produir la detenció?

Ivan Miró.- Al piquet de Sants hi vam participar unes 200 persones, i el dispositiu policial que van desplegar els Mossos ja presagiava que la cosa aniria malament, i fins i tot els comandaments van realitzar des del principi amenaces a algunes persones pel nom personal. Al arribar a carretera de Sants em vaig quedar una mica apartat, i en cridar per la Vaga General els Mossos em van placar, entre cops de porra i empentes cap als companys que em van venir a ajudar i a mi mateix.

Guifré Rodés.- A mi em van detenir una mica després. El piquet pujava pel carrer Tarragona, quan ens vam trobar amb l’Autoservei 24 hores que estava obert, i en explicar-los les raons de l’aturada es va donar un moment de tensió amb un Mosso d’Esquadra que havia entrat també a la botiga. El policia em va recriminar que es baixessin les persianes, i un grup d’agents van saltar sobre meu per tirar-me a terra i detenir-me. Em van agafar pel cap, i com a resultat de l’actuació em van treure l’espatlla i em fa mal els músculs del coll i l’esquena.

Quantes hores veu estar a comissaria i quin va ser el tracte?

Guifré.- Vaig estar 31 hores detingut, i el tracte en principi va ser tens, però després correcte.

Ivan- Jo vaig estar unes hores mes, a pesar de que un dels Mossos em va reconèixer que la meva detenció no tenia cap justificació. A part em van portar al metge al CAP Manso pels cops que tenia per tot el cos, i fins i tot dins la consulta del metge vaig estar emmanillat, patint a més en sortir amenaces dels agents de que era un “violent”, que “els havia agredit”, fet que era absolutament fals. Dins les cel·les vam conèixer altres detinguts de la vaga, que explicaven com els havien colpejat. Em va impressionar sobretot el cas d’una noia que havia estat estomacada de valent pels Mossos dins la comissaria per queixar-se d’estar hores dins una sala amb una calor impressionant, o el de l’home de 50 anys detingut a Ciutat Vella que va haver de ser operat pel braç trancat.

Com valoreu el seguiment de la Vaga General i l’actuació policial?

Guifré.- Respecte a l’aturada la meva valoració és molt positiva, doncs crec que ha tingut una incidència més alta del que tothom esperava. A més, s’ha pogut comprovar que molta gent ha participat de les mobilitzacions independentment dels sindicats CCOO i UGT. Respecte a l’actuació policial, és sorprenent que el piquet de Sants fos l’únic de tot Barcelona que anava rodejat per furgonetes i Mossos d’Esquadra, en una actuació prepotent i provocadora, que ja des del principi es veia que anaven amb intenció de crear tensió i detenir gent.

Ivan.- Per mi ha estat una vaga necessària, que a més ha estat un èxit en aplegar també sectors socials precaris als que no arriben CCOO i UGT, però que han portat a terme una autèntica Vaga Social. Cal remarcar la feina impressionant que han fet els Comitès de Barri, i el moviment del banc okupat de Plaça Catalunya, que ha generat la unió de milers de persones. Els Mossos han intentat criminalitzar i reprimir aquest nou espai social, conformat per precaris, becaris, immigrants, empleades de la llar,... però no podran evitar que es creï un moviment social ampli que organitzi tot el malestar i la ràbia que s’ha pogut visualitzar durant la jornada de vaga. Finalment, només voldríem agrair tot el recolzament que hem tingut de molts veïns de Sants, amics, familiars, comerciants i coneguts, que amb el seu suport ens han demostrat que no estem sols en aquesta lluita, i que la rebel·lia està ben arrelada al barri.
Mira també:
http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1367
http://www.laccent.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 'Les detencions no podran evitar que avanci l’espai de revolta dels precaris'
09 oct 2010
Al raval/sant antoni, tambe anavem envoltats de mossos. I el company amb el brac trencat, te 60 anys.
Sindicat Terrassa