Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifest en contra la criminalització dels moviments socials
09 oct 2010
Cent professores i professors de les universitats catalanes han signat un “Manifest contra la criminalització dels moviments socials”.

Entre les persones sotasignants trobem: Francisco Fernández Buey, Arcadi Oliveras, Manuel Castells Oliván, Verena Stolcke, Josep Fontana Lázaro, Manuel Delgado Ruiz, Anna Camps Miquel Izard, Ricard Vinyes, Elisabet Almeda Samaranch, Eduard Vinyamata, Susana Narotzky, Ferran Izquierdo, Joaquim Sempere, Jaume Botey, Tomàs de Montagut, Lourdes Beneria, entre molts altres.
1_MANIFEST_CONTRA_LA_CRIMINALITZACIÓ_DELS_MOVIMENTS_SOCIALS.doc
MANIFEST CONTRA LA CRIMINALITZACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS.doc (32,5 KiB)
DIGUEM PROU A LA CRIMINALITZACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS!

Les i els sotasignants, professores i professors de les universitats catalanes, denunciem l'actual política de criminalització dels moviments socials per part de la gran majoria de mitjans de comunicació del nostre país i de molts responsables polítics de les institucions que el governen.

S'ignora, s'amaga, es desinforma i mai es dialoga amb el ventall de propostes i alternatives que des d'aquests moviments socials s'estan fent arreu, per transformar i donar noves opcions de vida en societat. Focalitzar en certs episodis violents, sense ni tant sols escoltar la contesta i la veu dels moviments socials a qui s'ataca és directament criminalitzar-los; construir el cap de turc i desviar l'atenció ciutadana dels conflictes reals en els què estem immersos més que mai a la nostra societat: l'atur, la pobresa i l'exclusió social, la desigualtat creixent entre grups, la retallada constant dels drets socials, l’afebliment de les reivindicacions del moviment obrer organitzat, el racisme i la xenofòbia, la corrupció política i la seva impunitat, la violència contra les dones, la duresa i la severitat del control penal contra els més vulnerables, l'índex creixent d'empresonaments, detencions, sancions...Espiral de violència estructural en augment. Una societat vertaderament democràtica, que ha de respectar plenament el dret a dissentir i a discrepar, no s'ho pot permetre.

Diguem prou!

Catalunya ha estat, és i volem que sigui una societat d'acollida i d'aixopluc a la diversitat de tota mena, a la diferència de color, de sexe, d'opinió i també de revolta. Benvinguda sigui.

Diguem prou a la invenció mediàtica que etiqueta d'antisistema als moviments socials. Els moviments socials es revolten, lluiten i proposen que un altre món és possible.


Diguem prou a la criminalització dels
moviments socials!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest en contra la criminalització dels moviments socials
09 oct 2010
L'única clau contra la repressió és la unió i la solidaritat.
Obrim-la.
La única llave contra la represión es la unión y la solidaridad.
Abrámosla.
Re: Manifest en contra la criminalització dels moviments socials
09 oct 2010
vaja, trobo a faltar unes quantes, entre els firmants
Re: Manifest en contra la criminalització dels moviments socials
09 oct 2010
Obre el document i llegiràs la resta de sota signants. Son profes de les universitats, es clar que altra gent podria i deuria donar un pas tan significatiu, estem esperant ...
Re: Manifest en contra la criminalització dels moviments socials
10 oct 2010
està molt bé que comencem a relacionar-nos amb el professorat... ara bé, 100, percentualment no són tants. Però intel·ligent l'estratègia... ja n'hi ha prou de calúmnies.
Re: Manifest en contra la criminalització dels moviments socials
10 oct 2010
el document en pdf per evitar manipulacions, si us plau
Sindicat