Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Presentadas 117 autoinculpaciones en el proceso contra activistas por el boikot a Israel
08 oct 2010
Finalmente, han sido 117 las autoinculpaciones presentadas en el juzgado, ante el cual se ha desplegado una pancarta en la que podía leerse: "Israel asesina impunemente. Boicot activo a Israel"
IMG_6075.JPG
A las 12 de la mañana del viernes 8 de octubre, numerosos activistas han acudido a las puertas de los Juzgados de Plaza de Castilla para entregar autoinculpaciones en el juicio de faltas nº 998/10, que tendrá lugar el próximo 18 de octubre, como consecuencia de una acción de llamada al boicot a Israel realizada en junio de este año.

Finalmente, han sido 117 las autoinculpaciones presentadas en el juzgado, ante el cual se ha desplegado una pancarta en la que podía leerse: "Israel asesina impunemente. Boicot activo a Israel". Hasta cuatro furgonetas de antidisturbios se han desplazado a los juzgados con motivo de esta concentración, y han insistido en acceder hasta la primera planta, donde los activistas hacían cola para entregar los documentos. Después de intentar averiguar, infructuosamente, a qué obedecía la presencia de los activistas en el edificio, han formado una fila paralela a la cola de las denuncias mientras ha durado el trámite, que se ha prolongado hasta que las 117 autoinculpaciones han sido selladas y depositadas.

Los hechos por los que son procesadas estas nueve personas responden a la acción realizada el 14 de junio ante el Circo Price de Madrid, donde la Red Innova llevaba a cabo unas jornadas para empresas españolas, en la cual estaba programada también la presencia de empresas israelíes con la intención de facilitar la inversión bilateral. Más de 60 activistas desplegaron pancartas ante la puerta del Circo, reclamando que el Estado español aplique la "Cláusula de derechos humanos" que impide mantener relaciones comerciales con aquellos países que los vulneran sistemáticamente, como es el caso de Israel, y llamando al boicot a los productos israelíes. Varios activistas se encadenaron a las puertas de acceso durante la acción de protesta.

La presentación colectiva de autoinculpaciones de hoy pretendía, según los convocantes, "denunciar los procesos de individualización represiva en los que se selecciona arbitrariamente a nueve personas de un total de 60 para que respondan por hechos que todos asumimos colectiva y públicamente". Insisten, además, en su derecho a la libre manifestación de ideas y en la legitimidad de la acción, "que no incurre en ningún tipo penal".

El acto de hoy supone, además, el pistoletazo de salida de una campaña que, teniendo como eje el juicio, pretende seguir animando al boicot a productos israelíes y que se desarrollará en varias convocatorias: una concentración ante los Juzgados el día que comience el proceso y unas jornadas en el próximo mes. La campaña se vincula, además, con los procesos abiertos este mes contra diez activistas en distintas localidades francesas, imputados por acciones de llamada al boicot.

Más información

- Absolución para l@s activistas por el boicot a Israel: http://www.nodo50.org/Absolucion-para-l-s-activistas-por.html

- Acción de boikot a Israel. Activistas bloquean conferencia sobre comercio israelí en Madrid. http://centrodemedios.org/Accion-de-boikot-a-Israel.html
Mira també:
http://www.centrodemedios.org/Presentadas-117-autoinculpaciones.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentadas 117 autoinculpaciones en el proceso contra activistas por el boikot a Israel
08 oct 2010
I pk no fem campanyes de boicot contra Turquia pel genocidi a k està sotmetent al poble kurd i al seu propi poble, o contra el Marroc per la repressió indicriminada contra els pobles saharaui, amazig i contra el seu propi poble,

o un boicot contra Iran per l'assassinat i tortures contra kurds, homosexuals penjats a la forca, dones maltractades i apedregades, entre d'altres barbaritats.

o un boicot contra Afganistan per el règim nazi-talibà k assassina i agredeix a les nenes k gosen anar a l'escola a estudiar????

em sembla molt bé k es reclami la llibertat de Palestina i de kualsevol poble del Món, em sembla molt bé k es critikin els exessos d'Israel contra el poble palestí, però no creieu k estem molt crítics contra Israel i no comentem res d'aquestes altres coses k ara us comentava?

No sé a k ve tanta ràbia contra israel i una nula crítica al feixisme islàmic, molt més salvatge en les seves pràctiques, per part d l'esquerra revolucionària occidental.

i amb això no vull justificar els crims k comet Israel, ni els crims k comet cap estat del Món, simplement vull constatar algo k em sorprèn i k em costa d'entendre!
va per tu uo
08 oct 2010
Que fàcil és criticar desde el sofà de casa... o desde una oficina d'alguna organització subvencionada pel mossad.

En comptes de dir : "I pk no fem campanyes de boicot contra Turquia", Fes-la tu la campanya, La gent ja s'adherirar . Potser . Segür que no.

Els humans ens guiem pel sentit comú

Palestina lliure
Israel si
08 oct 2010
Serà perquè els palestins són angeletes que mai posen bombes a escoles i supermercats amb la intenció de matar civils.

Israel té tot el dret del món a defenssarse. Ja m'agradadira veure a mi quants palestins hi ha que donin suport a la independència de Catalunya mentre demanen la seva.
Re: Presentadas 117 autoinculpaciones en el proceso contra activistas por el boikot a Israel
09 oct 2010
Jo ja faig campanya contra el feixisme islàmic, no et preocupis, al meu poble estem en contacte amb diverses famílies islàmiques i fa 2 anys vam aconseguir k un home deixés estudiar a la seva filla a la universitat despre´s de mesos de converses.
I t'assegburo k si passo per davant d'una mesquita, al = k si passo per davant d'una esglèsia, enganxaré adhesius a favor d la llibertat sexual, de l'avortament i contra la religió com a instrument de dominació.

Salut!!!
Re: Presentadas 117 autoinculpaciones en el proceso contra activistas por el boikot a Israel
09 oct 2010
Es fa boicot a Israel degut a una crida unitària de la societat civil palestina al 2005, que va apostar per aquesta estratègia noviolenta per a fer front a la ocupació i l’apartheid. Els activistes europeus estem recolzant aquesta crida com a instrument per a pressionar l’estat d’Israel cap a una solució justa al conflicte, prenent com a model el boicot a la Sud-àfrica del Apartheid.
De moment, que jo sàpiga, ni el moviment organitzat al Sàhara Occidental ni al Kurdistan ha apostat unitàriament per aquest tipus d’estratègia.
Mes info:
http://bdsmovement.net/
Re: Presentadas 117 autoinculpaciones en el proceso contra activistas por el boikot a Israel
09 oct 2010
molt bé, però jo no em refereixo sols a aquesta campanya en concret, sino a la crítica continua i permanent k es fa a Israel des de l'esquerra occidental i la nul.la crítica k sento per part d'aquesta esquerra revolucionària a les situacions esgarrifoses k es viuen en els estats islàmics,

Per mi és encara molt més bèstia el k està succeint a Iran o l'Afganistan per exemple, més k res per les pràctiques medievals i cruels k es practiquen allà contra aquells sospitosos/es d'anar contra la seva doctrina religiosa feixista i totalitària,

KANYA AL FEIXISM ISLÀMIC!!!
ÉS EL NOSTRE DEURE COMBATRE'L!!!
Sindicat Terrassa