Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
12- d'octubre- manifestació a les 17:00, pl. Catalunya


Les organitzacions, col.lectius i activistes que subscrivim aquest manifest expressem el nostre rebuig profund al caràcter festiu amb el què es commemora el 12 d'octubre a l'estat espanyol i en gairebé tots els països d'Amèrica.
12-0.jpg
Es celebra una conquesta politicomilitar que va implicar l'extermini de més de 80 milions de persones, l'establiment d'una jerarquia racial, l'esclavitud tant dels pobles originaris com de pobles portats de les llunyanes terres d'Àfrica i de la Xina i la consolidació de estructures racistes que perduren fins avui. Es celebra una conquesta que va destruir cultures autòctones i formes d'organització no mercantil amb l'objectiu de tirar endavant l'expoli econòmic i sistemàtic dels recursos naturals.

Es va consolidar llavors un sistema colonial, que avui s'expressa en les polítiques neoliberals.

No No tenim res a celebrar. Els costos van ser molt alts i els beneficis se'ls van anar quedant, molt pocs ... No, no hi ha res a celebrar, quan la imposició dels Estats com a forma política requerida pel capitalisme ha implicat la imposició d'un projecte homogeneïtzador de les diferents nacions i cultures, negant sistemàticament el dret a l'autodeterminació.

L'ideari imperialista es renova en el projecte franquista de la "hispanitat", d '"una, grande y libre", i es manté fins avui, imposant-se de manera violenta als Països Catalans, així com en altres pobles de la península ibèrica. A Madrid, cada 12 d'octubre, l'estat espanyol fa desfilar l'exèrcit, per fer-nos recordar que el que no aconsegueix amb la raó ni la justícia, ho fa a través de la força. S'imposa la desmemòria. Tot intent de rescat de la tradició de lluita dels pobles de l'estat espanyol és reprimida.

Després del colonialisme esclavista, Anglaterra, la potència mundial de llavors, va promoure la independència formal de les colònies americanes, per imposar el lliurecanvisme com a nou model d'explotació. Avui la globalització en els termes de les multinacionals fonamentalment europees i nord-americanes aprofundeix el aprofundeix.

En el marc d'un model socioeconòmic que té crisi de superproducció i que ha estès la misèria, els governs de les multinacionals han necessitat desarmar als pobles, tirant per terra conquestes laborals, socials i democràtiques que fins fa pocs anys van ser bandera dels governs socialdemòcrates.

Privatitzen institucions, béns públics i beneficis, impulsant retallades socials, mentre socialitzen les pèrdues, rescatant a la banca.

Les multinacionals com Repsol, Endesa, Gas Natural-Unión Fenosa, el Banc Santander o Telefònica, amb el suport dels estats, acumulen riquesa en els països del capitalisme perifèric i impulsen de manera violenta un nou cicle d'expoli dels recursos naturals.

Creen les condicions, en el marc d'aquesta crisi, per buscar com sempre un boc expiatori, els immigrants. Aquest cabal humà sense el qual el creixement econòmic no era ni serà possible. La Llei d'Estrangeria i els Centre d'Internament d'Estrangers són l'expressió institucional d'aquestes polítiques.

Ni raça ni hispanitat. Si tenim alguna cosa que celebrar, és que malgrat tot, avui, seguim aquí.

Que tot i les ànsies d'homogeneïtzació, d'acabar amb nosaltres, amb les nostres cultures i projectes polítics, amb la nostra dignitat ..., nosaltres seguim vius i vives. Vives i combatives.

Avui la resistència del poble maputxe a Xile i la lluita del poble Hondureny contra la dictadura assassina, són clars exemples d'aquesta fermesa, així com la resistència del poble català davant les imposicions de l'estat espanyol.

Celebrem, des d'una memòria viva, la construcció col.lectiva i el caminar constant d'un projecte permanentment creatiu des de les i els de baix.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
Cal tenir-los cuadrats, per comparar la colonització espanyola a Amèrica amb la situació de Catalunya. Recordem que molts catalans també van anar a "fer les amériques"? Recordem la "reconquesta" d'Al-andalus? la meravellosa neteja ètnica de Valencia i Mallorca? Què fa la catalaníssima AGBAR a Bolívia?
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
concetració feixista a barcelona el 12-o

http://www.directe.cat/noticia/70795/la-ultradreta-disposada-a-ocupar-el
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
morral, dir que alguns catalans (percentualment pocs, ja que al XVI erem un poble en decadència i amb una població de 300 mil habitants com a molt) van anar a fer la colonització d'Amèrica té el amteix valor que dir que alguns indígines van vendre a altres tribus (fent d'exploradors pels colonitzadors pel seu benefici personal), que algunes tribus africanes van encarregar-se de la captura d'esclaus (compatriotes seus) per a que els blancs poguessin disposar de mà d'obra gratuita (perquè suposo que saps que des de 1450 la captura europea d'esclaus estava prohibida, que els europeus només els compraven i que hi havien economies africanes que tenien com a motor econòmic la captura i venda d'aquests...)

I això no treu que els Països Catalans, Bolivia, Venezuela, Camerun, etc. i qualsevol poble del món en general al que se li neguen drets i que ha estat aixafat en un moment o altre per l'imperialisme tingui dret a ser.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
Que me'n dius de Valencia i Mallorca? Eren percentualment pocs els catalans que seguíen a Jaume I? Per què costa tant reconeixer que Catalunya no ha estat sempre víctima? Guanyaríeu més dret a ser si fossiu honestos, alguna vegada.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
Veig que no has respòs a la meva pregunta, suposo perquè entens la obvietat en que en TOTS els pobles (també en aquells que els "progres" eleveu a la categoria de paradisos terrenals) existeixen habitants que en determinades etapes històriques han adoptat dinàmiques de negació de drets, d'explotació o d'altres misèries.

En quan al que dius, tampoc crec que els musulmans assentats fossin autòctons, ni ho eren prèviament els romans; que dirien els íbers (talaiòtics en el cas de Mallorca) si et sentissin parlar de l'autoctonia dels musulmans? no va ser una conquesta la seva, igual que la romana? a part, el període de conformació d'identitats que a l'Europa medieval coneixem com a "nacions" (els que tenen la mateixa naixença, en definició medieval) és en aquestes dates. Els Països Catalans, igual que la resta de pobles, neixen en aquestes coordenades temporals, però no com a resultat BUSCAT: som (com tot poble) fruit d'un accident, el resultat del substrat dels conqueridors passats (romans), d'autòctons, de le sinfluències gregues/fenícies/..., etc. En el context de la lluita de religions es en el que vam nèixer tant noaltres com castellans, gallecs, etc.

En tot cas, SOM. No volem ser ni millors ni pitjors, senzillament, SER. I aquells que ens voleu negar aquest dret us situeu a la mateixa barricada dels que porten 300 anys intentant aquest propòsit.

I haureu de rebre el mateix tracte.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
molt ben dit català! Si no els agrada la decisió democràtica del poble, carretera i manta!!!
Concentració feixista al centre de Barcelona.
08 oct 2010
http://www.directe.cat/noticia/70795/la-ultradreta-disposada-a-ocupar-el
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
Em dones la raó, doncs. No hi ha "poble" millor que altre, m'agradaría que ho tinguessiu en compte cuan parleu dels "espanyols". Els musulmans no eren autòctons, però la seva emigració no tingué res a veure amb el procés de conquesta i feudalització que suposà la "reconquesta", de fet, és fàcil comparar quins moviments de població (neteja ètnica) suposen un i altre procés.
Tan hi fa, l'important és com dius que sóm fruit de una historia plena d'injustícies (no accidents), les hem de coneixer, i les hem d'assumir.
El que trobo curiós és que posem l'accent justament fa 300 anys, o durant el franquisme, o sempre en pos de justificar l'agravi a una entitat a-històrica que se'n diu poble de Catalunya, que cal des-agraviar. I oblidar tots els altres agravis, es clar.
El concepte "nació", pel que sé, és molt posterior a l'etapa feudal, i es relaciona amb la creació de nacions-estat per part de de les burgesíes més fortes de cada regió. Sencillament, va resultar que la catalana no fou prou forta per crear el seu estat, mala sort. A posteriori, es clar, tota nació busca justificacions o se les inventa dins l'història pasada.
A dia d'avui, a Catalunya sóm també una gran part d'habitants castellanoparlants procedents d'un procés històric injust, com fou el franquisme. Injust per tothom, no ho oblidem. Que fareu amb nosaltres si resulta que democraticament constituim majoría? Carretera i manta, "un que pasava"? Neteja ètnica altra cop? Nosaltres també SOM, sería molt demanar l'independència de l'independència? Potser, de la Barcelona metropolitana dins d'una Catalunya independent? Una mena de república serbia dins Bosnia, etnicament pures totes dues? no, gràcies, no serém tan enzes com altres. Els nacionalistes no podreu evitar mai el mestissatge i la barreja, les persones no sóm totes ovelles que pogueu tancar dins el vostre corral: aqui les blanques, aqui les negres.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
No sé perquè molts s'entossudeixen a criminalitzar la lluita de l'esquerra independentista utilitzant un suposat passat imperial...

Que potser els Maies eren una societat autogestionària i assemblearia? Que potser a l'Africa per Colonial no hi havia hagut mai cap injusticia? I fa això que no siguin legitimes les seves reivindicacions avui? Que Jaume I fos un Rei, fa menys legitim el meu dret a voler viure en català segons una tradició milenària que precisament ha donat fruit a algunes de les lluites socials més memorables! Que otser no és Barcelona la Rosa de Foc? Que potser no hi ha hagut més revoltes en aquest petit tros de món que a cap altre lloc?

Farts d'aguantar l'autodi de tanta gent que voldrien ser una altra cosa, acomplexats que sols sabeu que criticar fent la feina bruta a l'imperialisme, quintacolumnistes que sota la disfressa de l'internacionalisme feu la feina bruta a l'espanyolisme feixista.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
Plas plas plas!!!!Aquest català fa mal eh? S'explica bé, dóna dades correctes i juga fort.

Molt bé company.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
No responc a la resta, perque no hi ha nivell..
Però té guasa, que precissament la lluita dels llibertaris apatrides sigui el millor argument que puguis trobar per "viure en català".
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
morral, els espanyols són un poble? és Espanya doncs una nació?¿?

Per cert, els teus arguments els podria defensar qualsevol britànic resident a Irlanda del Nord o qualsevol coló jueu resident als assentaments ilegals de territori palestí.

I no sé que t'inventes de Bòsnia i Sèrbia, de neteges i d'amenaces de violència. Tant costa entendre que volem viure en pau i com un poble lliure més al món?¿?
Eskizofrenia, la mayor de las locuras
08 oct 2010
"quan la imposició dels Estats com a forma política requerida pel capitalisme ha implicat la imposició d'un projecte homogeneïtzador de les diferents nacions i cultures"
Primera mentida, els estats nacions (actuals a europa) són creacions burgesas del sXIX, amb un fort discurs étnic i la història del nacionalisme català no es cap excepció.
La homogeneització la dona el mercat, no els estats, per la raó ben simple d'una correlació de forces desiguals: impera el mercat i els seus valors, les polítiques estatals hi van al darrera.

"Després del colonialisme esclavista"
Encara hi ha una plaça a Barna en homenatge a un porc negrer colonialiste esclaviste i català com va ser Antonio López. Primer neteja la teva merda a casa.

"Les multinacionals com Repsol, Endesa, Gas Natural-Unión Fenosa, el Banc Santander o Telefònica, amb el suport dels estats"
I la Caixa? Que ens olvidem de la colonització d'america per la Caixa? I el suport no es de la burgesia de casa nostra? o només parlem del país quan ens convé?

"Ni raça, ni hispanitat", però clar, nacionalisme i catalanitat si, no? Mira que sou divertits...

"Creen les condicions, en el marc d'aquesta crisi, per buscar com sempre un boc expiatori, els immigrants"
Substituiu immigrants per espanya o hispanitat i estareu parlant de vosaltres mateixos.

Mijor substituiu "hispanitat" per "catalanitat", mireu el resultat i penseu una mica abans d'escriure aquest texte esquizofrènic.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
No es pot comparar l'extermini maputxe amb la situació actual del poble català, ni la situació de Palestina amb la de Catalunya, encara que molts penseu que sou un poble igual que oprimit que aquests.

A més aquí la majoria de la classe política dóna suport a les lleis favorables al català. Això provoca que hi hagi una reacció contrària de certa gent castellanoparlant que veu la llengua catalana com una llengua de poder. No estic dient que estigui en contra de l'escolarització en català, sinó que és el poble i no la classe política el que manté activa una llengua.

Per cert, feu més mal que bé guixant els comerços que no rotulen en català, dient parla'm en català o dient volem publicitat en català (en comptes d'eliminem la publicitat!).

Aquests han arreglat el text, jeje:

http://sabadell.cnt.es
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
per A: Una vegada més es fa present allò de quan el savi assenyala la lluna, l'imbècil mira el dit.

Ningú està dient que l'extermini del pbole maputxe, la colonització a Palestina, la negació del dret a decidir dels catalans o el no reconeixement de la oficialitat de l'asturià siguin el mateix cas, per posar diversos exemples, perquè cada procés té uns tempos i unes dinàmiques pròpies.

NO HI HA CAP PROCÉS QUE SIGUI IGUAL A CAP ALTRE, tots tenen el seu tempo històric i un determinat grau de violència en funció d'aquest (la opressió fa 300 anys tenia un registre de violència diferent a la'ctual, per exemple, en el cas català, perquè ara ja no els hi cal.).

En quan al que parles de la "classe política dóna suport a les lleis favorables al català" (quina estupidesa!). Només comentar-te un parell de cosetes.

En primer lloc, veig que ets molt amant de la Catalunya autonòmica, la de les 4 províncies, la del somni de Pujol. Però a una gran part del nostre poble (a 8 milions dels 14 que hi ha als Països Catalans) el sistema lingüístic els hi és molt diferent, negat (en el cas de la Franja de Ponent), ridiculitzat (en el cas nordcatalà), etc.

Això, però, no fa cap reacció a la gent castellanoparlant. La gent té predisposició a viure acomodada, a gaudir dels seus privilegis (els que siguin: de classe, nacionals, de gènere, etc.), i molts castellanoparlants viuen molt còmodament sabent només el castellà (i exigint-lo amb vehemència). Si el que tu dius fos així, tal i com tu dius, els nordcatalans que procedien d'altres llocs de l'estat francés o del nord d'Algèria, al veure una llengua negada i ridicultzada en contraposició amb el sempre universal francés, haguessin après el català, i en canvi va PASSAR TOT EL CONTRARI (es van carregar gairebé una llengua en poc més de 50 anys).

Per tant, el teu argument queda demostrat com a no vàlid (ja n'hi ha prou d'opinions, demostracions i rigor és el que cal).


I els de la CNT de Sabadell poden psoar-se el manifest que vulguin, agafar-lo i modificar-lo al seu gust, etc. Però el manifest UNITARI I PACTAT per organitzacions polítiques, col·lectius d'immigrants, etc. és el que figura al post i no cap altre. Però evidentment són lliures ells d'anar a la seva i pintar-lo de colorets si volen, més quan es tracta de mantenir la seva tradició autista.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
jajaja, realment quina pràctica més trista la de la CNT (justament havia de ser la de la meva ciutat, no podia ser una altra no XD) d'agafar el manifest unitari, modificar-lo per la cara i fer-lo passar com l'unitari, associant 1 dels 2 cartells que hi ha. Mare meva quin patetisme, més si parlem de gent que no ha estat ni a una sola reunió.

En fi, quan creies que ja no podien caure més baix...
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
JF, no en tinc ni idea si els espanyols són un poble, si Espanya és una nació, me la bufa.
Es evident que no enteneu res del que dic: no crec ni en pobles ni nacions, perque aquests conceptes tot sovint són la coartada per xafar-nos amb nous estats.
Ho explico per tontets: si no vaig amb el Barça no és perque m'agradi el Madrid, sencillament no m'agrada el futbol.
Un coló jueu defensaría el mestissatge? Rebutjaría la neteja ètnica? Reconeixería que la nació d'Israel és un invent que s'inventa justificacions històriques (la biblia)?Sisplau..Vaig estar allà, saps? Entre d'altres coses, els palestins em comentaven com ja no els val la solució dels dos estats, si no una sola Palestina sense apartheid, on totes les persones valguessin el mateix sigui quin sigui el seu origen.
Ah, potser és que vols dir que el meu pare no va venir en un vagó de bestiar, a viure en una cova i a currar en una fàbrica (ai carai, l'amo era catalá..). Noo, va venir amb un fusell, es va instalar en un asentament subencionat i fortificat, i disparaba a uns cuants catalans avans d'esmorçar desde la finestra, oi?
És, per a tu, un invasor el meu pare? ho soc jo?? Pilles la diferència??
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
hola, com és que no hi ha convocatoria al matí? la manifestació de Democracia Nazional és al matí a montjuic, i jo no he vist res :S
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
català, SER no significa que calgui ser-lo de qualsevol manera i inventant una història ideal per a menjar perdius al final. Si els catalans no haguessin tingut res a veure amb la invasió i conquesta de les Américas, Colón no hauria vingut precisament a Barcelona després del viatge a presentar les ofrenes als jueus catalans que van donar els diners per a la seva invasora expedició.

Quan un ÉS, ho és amb les seves llums i ombres i en tot cas, el que es podria matisar, és que la Catalunya d'ara, res té a veure amb la d'aquella època, encara que fins i tot afirmar això, seria massa arriscat, doncs les colonitzacions, ja no es fan amb l'espasa.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
No veig enlloc que diguin que el seu manifest és unitari, ni parlen de cap plataforma ni organització en el seu escrit modificat. Ja veus tu quin problema. Diria que el que ha caigut més baix aquí ets tu, amb aquesta argumentació.

Per l'un:

"NO HI HA CAP PROCÉS QUE SIGUI IGUAL A CAP ALTRE, tots tenen el seu tempo històric i un determinat grau de violència en funció d'aquest (la opressió fa 300 anys tenia un registre de violència diferent a la'ctual, per exemple, en el cas català, perquè ara ja no els hi cal.)"

- Aixo dels 300 anys d'opressió és pur folclore nacionalista igual que l'11 de setembre. Fa 300 anys Catalunya no existia com a nació, ja que el terme nació es comença utilitzar el segle XIX amb la creació dels estats-nació. Si vols parlar de cultura catala, d'acord. A més, la noblesa (gran part) i la protoburgesia catalana l'únic que defensaven és unes institucions on el poble no hi tenia participació.

"En primer lloc, veig que ets molt amant de la Catalunya autonòmica, la de les 4 províncies, la del somni de Pujol. Però a una gran part del nostre poble (a 8 milions dels 14 que hi ha als Països Catalans) el sistema lingüístic els hi és molt diferent, negat (en el cas de la Franja de Ponent), ridiculitzat (en el cas nordcatalà), etc"

-Estava parlant de Catalunya, no del País Valencià o la Catalunya Nord on la classe política discrimina el català. Per què parleu de Països Catalans sempre?? Creieu que la immensa majoria de valencians acceptarant aquest terme inventat al s.XX?? Una cosa és que diguéssiu territoris de parla catalana, però entenc que molta gent això de Països Catalans li soni a pur imperialisme.

"Això, però, no fa cap reacció a la gent castellanoparlant. La gent té predisposició a viure acomodada, a gaudir dels seus privilegis (els que siguin: de classe, nacionals, de gènere, etc.), i molts castellanoparlants viuen molt còmodament sabent només el castellà (i exigint-lo amb vehemència). Si el que tu dius fos així, tal i com tu dius, els nordcatalans que procedien d'altres llocs de l'estat francés o del nord d'Algèria, al veure una llengua negada i ridicultzada en contraposició amb el sempre universal francés, haguessin après el català, i en canvi va PASSAR TOT EL CONTRARI (es van carregar gairebé una llengua en poc més de 50 anys)".

I tant que provoca una reacció, veig que no et mous gaire almenys per l'area metropolitana. Jo he treballat amb molta gent castellanoparlant que per exemple quan a la ràdio sentien l'anunci de parla'm en català, deien: -Yo hablo lo que me da la gana. Jo personalment no m'he trobat gaire gent que exigint-me parlar amb castellà, sempre hi ha algu capullo, això si, i per l'altre cantó també.

"Si el que tu dius fos així, tal i com tu dius, els nordcatalans que procedien d'altres llocs de l'estat francés o del nord d'Algèria, al veure una llengua negada i ridicultzada en contraposició amb el sempre universal francés, haguessin après el català, i en canvi va PASSAR TOT EL CONTRARI"

Perquè no s'estimaven prou la seva llengua, o no estaven conscienciats en que l'única manera de mantenir-la era utilitzant-la. També és cert que molts immigrants van passar del català, però una part de responsabilitat també és pels nord-catalans. I sobretot de l'estat centralista francès. Aquí vam estar amb més de 30 anys de dictadura i també va venir molta immigració dels sud d'Espanya i el català es va seguint utilitzant.


"Per tant, el teu argument queda demostrat com a no vàlid (ja n'hi ha prou d'opinions, demostracions i rigor és el que cal)"

-Això ja és una mica de sobradet. El meu argument és tan vàlid com el teu. Són dues maneres diferents d'interpretar la realitat i intentar solucionar els problemes. Una mica més d'humilitat si us plau.

"I els de la CNT de Sabadell poden psoar-se el manifest que vulguin, agafar-lo i modificar-lo al seu gust, etc. Però el manifest UNITARI I PACTAT per organitzacions polítiques, col·lectius d'immigrants, etc. és el que figura al post i no cap altre. Però evidentment són lliures ells d'anar a la seva i pintar-lo de colorets si volen, més quan es tracta de mantenir la seva tradició autista".

Clar, ser unitari, és ser obedient i acceptar els vostres postulats. Sinó ets un sectari i un anarcoespanyol botifler, amb cua i banyes.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
no morral, tu'n pare va venir a "levantar Cataluña". Ja saps, ens van fer un favor i tot. No van venir perquè es morien de gana a la seva terra noooooooo van venir a "levantar Cataluña", amb un clar exercici de internacionalisme proletari que ni els brigadistes internacionals, tu!

PS: A Irlanda els treballadors britànics assentats també anaven a buscar feina, igual que els pied-noirs que es van instalar a Còrsega, la Catalunya Nord... fugint dels algerians (que per l'esquerra són bons, aquí no importen la dura lluita anticolonial que van portar). O et penses que milers de persones en QUALSEVOL colonització (menys en el cas jueu potser pel factor religiós) la gent va a colonitzar? la gent va a EXPLOTAR els seus beneficis, i sí aquí o a Belfast hi havia indústria per enriquir-se (perquè recollir olives no dóna per molt), cap al nou món s'ha dit.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
A, quin mentider que estàs fet. Ara resulta que no estimaven prou la seva llengua...

Et diré el que va apssar: desenes de milers de francesos residents a Algèria (que no algerians) van haver de fugir cames ajudeu-me quan la resistència algeriana, els independentistes, s'alçaren en armes contra els colons, liderats pel FLN (aquests: http://ca.wikipedia.org/wiki/Front_d%27Alliberament_Nacional_d%27Alg%C3% ).

Aquests, que es van tornar molt patrioterus (coneguts com a pied-noirs>peu negres) , van anar a caure a les zones més pobres de l'estat francés, el sud (Catalunya Nord, Còrsega,...) i van decidir continuar donant pel sac als seus habitants.

I fins aquí la història del colonialisme francés. Demà un altre capítol.



I als progres: els indígenes (alguns caps tribals, concretament ) van ser els principals artífex de que els ximples espanyolets arribessin tan endintre de la selva. Tot per un bon tracte, alcohol i altres beneficis personals.

Ho ic per trencar el mite que en el cas català, basc, etc. som pobles on hi han explotadors (que hi són) i en canvi les societats indígenes americanes són perfectes, pures, assembleàries i no sé quantes cose smés. Molt poc coneixement històric teniu de les cultures precolombines.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
I ser unitari és pactar una cosa amb altres sensibilitats, de manera que totes les parts cedeixen una mica per arribar a una entesa, aquesta és la base de l'assemblearisme, caminar cap a un consens.

Anar a la teva i modificar allò unitari al teu gust se'n diu ser sectari.

O això també és interpretable?
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
Txus, si per a tu morir-se de gana a la post-guerra és un deshonor, i a més perseguit pel franquisme, tots sabem doncs a quin bándol ets (i eren els teus).
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
Pregunta:

I com és que aquí van venir tants castellanoparlants i el català s'ha mantingut??? No nego això dels Pied Noirs que van anar a la Catalunya Nord perquè és cert. Però sense l'ajuda del centralista estat francès i també els nord catalans que no van ser prou persistents amb la defensa de la llengua; ara no es parlaria tan francès. I una altre cosa, a Perpinyà són els gitanos els únics que parlen francès, tot i que éren una comunitat molt més petita que els catalans paios. Per la seva tossuderia i aïllament.

Això no és cert, que els indígenes van ser els principals artífex de que els espanyols entréssin dins la selva. Alguns caps indis si que van fer tractes amb els espanyols. A més el principal motiu de l'extermini indi foren les malalties que portaven els colonitzadors. Em sembla que el que va fluix d'història ets tu.

Ningú ha dit que les societat indígenes americanes siguin perfectes, pures o assembleàries.

Si voleu seguir amb la cançoneta victimista que sou un poble oprimit igual que els maputxes,etc endavant. Però molts que continuen movent els calerons a Catalunya són ben catalans, fins i tot ara comencen a apuntar-se al carro de l'independentisme. Clar, l'expoli fiscal també els deu afectar molt.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
No, als que no només van perseguir per rojos, sinó també per "separatistes" (encara qu no ho fossi molts), sempre han patit més opressió que els que només els van perseguir per rojos però que compartien nació.

De la mateixa manera, si ets dona, negra, immigrant, precària i parles en català a la Guàrdia Civil (com va fer aquesta dona http://www.llibertat.cat/content/view/10707/1/ ) llavors encara pateixes més opressions.

Clar que els homes, blancs, espanyols, i segurament acomodats com tu moltes d'aquestes coses no les enteneu (o no les voleu entendre, perquè la situació de privilegis ja us va bé)
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
A, noiet, perquè no t'apuntes al màster (si, ja ho se, és molt car) de societats precolombines a la UB, i després parlem de tu a tu, d'acord?
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
D'acord.

Però ells no diuen que hagin firmat res, i no diuen res d'organitzacions sotasignants.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
A, i ningú ha dit que siguin perfectes, però en canvi sembla que defensar la "liberación Nacional" a Xiapes, a Ecuador, a Nicaragua o molts altres llocs estigui molt bé (a pesar de que com reconeixes també hi ha indígenes explotadors) i en canvi defensar la "liberación nacional" de les nacions de l'estat espanyol no és tan xaxi (a pesar de que també hi ha autòctons explotadors).


Vaja, igual el factor que estiguem parlant d'Espanya i no d'un poble a 5000 km d'aquí a alguns els hi afecta més... no sé perquè serà... sou com aquells que diuen "jo no sóc masclista però/ jo no sóc racista però..."
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
Aquí els que van patir més repressió van ser els anarcosindicalistes, que a més d'anarquistes es volien carregar l'estat.

D'independentistes a aquella època n'hi havien pocs, els d'EC, si també van pitllar, però mooolt menys.

Hi ha un llibre del Solé i Sabater (tot i no ser de la meva devoció) que parla de la repressió franquista a Catalunya. Hi apareixen els assassinats del franquisme i a quina organització pertanyien.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
I si pot ser no em diguis espanyol. Que no per pensar com tu em sento espanyol. De fet em sento català, però no necessito cap estat (aparell judicial, militars, policia, DNI, lleis,etc), per ser-ho. HEUS AQUÍ LA DIFERÈNCIA.

Però clar, pels nacionalistes sinó ets com ells, ets un enemic. Com el Bush.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
08 oct 2010
al que diu "estàs flipant txus":

Una cosa és la militància política de cadascú i l'ALTRA ben diferent és el que el franquisme entenia. "Rojo separatista" apareix en molts expedients en gairebé tots per no dir tots els expedients d'execució, d'empresonament, etc. per justificar-ho tot, i vaja, de realitat no en té massa.

Així doncs, no se'ls va castigar per ideologia (si eren anarquistes + que si eren independentistes, etc.) sinó SENZILLAMENT TOTS eren el mateix i només se'n lliuraven els que tenien la sort de tenir algú més o menys vinculat a l'estructura del règim que parlés bé de tú.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
09 oct 2010
jo aquest any no vindré, l'any passat ho vaig passar molt malament 3 hores tancat i encerclat per homes armats sense poder fer res. Ja us ho fareu
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
09 oct 2010
aquí tothom barreja els naps amb les cols segons el seu interés. XD

Visca catalunya!
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
09 oct 2010
Amb aquesta convocatòria només aniràn els quatre indepes de sempre, el text no està signat però es veu (o s'olora) de lluny qui la fet. Una llàstima, d'aquesta manera es deixa fora molta gent que va participar en les darreres 12 0. Cal recordar perquè els nazis ara es reuneixen a montjuic i no a la Plaça dels Països Catalans?
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
09 oct 2010
Els indepes sempre amb l'afany de voler hegemonitzar totes les lluites.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
09 oct 2010
Àcrata, clar clar, els "indepes" sempre amb aquest afany, no com els anarcos que han treballat en tot moment en l'assemblea de Barcelona, sense voler donar-se a notar, penjant tot de pancartes unitàries a l'edifici okupat, seguint els acords presos a l'assemblea...

Ai aquests indepes quins notes, sort que en tenim dels anarkes que ens ensenyen la llum als moviments socials en contra del que assembleàriament es decideix, ja que tothom pot estar equivocat menys ells...
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
10 oct 2010
jajaj els que no vlguin venir que no vinguin,NO PASSAREM LLISTA!!!!
Pero no poseu escuses, que si els inndepes, que si em poso nerviós..
Mes nerviosos estaven els que morien amb un tret al cap.
el 12 d'octubre, no passaran
10 oct 2010
companys i companyes, el to crispat de la discussió penso que no ajuda gens a la lluita que ens uneix. En comptes de discutir i superar la nostra divisió, fins allà on sigui possible, aprofitem a la mínima dicordança per carregar i faltar al respecte. Com a militants, ja siguem independentistes i comunistes, comunistes federalistes, anarquistes, etc., tenim una responsabilitat cap al moviment popular.

Si en debats com aquest, que ens han de servir per superar les nostres desavinences, no som capaces de primar l'argumentació per sobre de la rancúnia, no estem construint res de bo. Nosaltres mateixes serem qui ho pagarà, perquè serem les que ara ens tenim tants recels i prejudicis els que ens haurem de trencar la cara amb el poder, al carrer.

Premi a qui endevini què soc!
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
10 oct 2010
T'havia quedat molt bé la xerradeta, però el final és fatal, pur espectacle.
A concursaaaarrrrrr!:
"...tenim una responsabilitat cap al moviment popular"

Està clar!.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
11 oct 2010
Proposo un mínim comú denominador de consens:

Si el que es tracta és de anticelebrar el 12-O, doncs centrem-ho tot sobre el 12-O, es a dir, de la conquesta d'Amèrica.

Ni els indepes barregeu la cuestió nacional catalana, ni els llibertaris tenim res a afegir pel que fa a crear una, no sé, assamblea confederal llatinoamericana, per dir algo.
Re: [12-O manifestació] >>> Cada 12 d'octubre és anticapitalista, antifeixista i antiracista! el 12 d'octubre res a celebrar!
11 oct 2010
morral, entre indepes i feixistes no se si tindràs prou rams.
Sindicato Sindicat