Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Judici a 8 antimilitaristes a Tarragona
05 oct 2010
DSC_0158.JPG
DSC_0134.JPG
DSC_0141.JPG
El proper dimecres 6 d'octubre tindrà lloc al jutjat d'instrucció nº6 de Tarragona un judici contra 8 activistes de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau per unes pintades al terra que es van efectuar al juny, dins de la campanya d'objecció fiscal.
Us adjuntem el manifest amb el que s'han solidaritzat 359 persones en un mes.
I us esperem el dimecres 6 a les 10 hores del matí a la porta dels jutjats de Tarragona.
Seguirem informant.

MANIFEST

El passat 19 de juny de 2010 activistes i membres de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau van realitzar una acció (noviolenta) per promoure l’objecció fiscal a la despesa militar (comptabilitzant que aquesta és de 50 milions d’euros diaris a l’estat espanyol). Per tant estem parlant d’una acció de desobediència civil.

Els fets denunciats pel Cos dels Mossos d’Esquadra, amb prèvia identificació, es resumeixen en unes pintades fetes amb plantilla i de dimensions reduïdes, al terra de la via pública. En la pintada es podia es podia llegir:
RETALLEM LA DESPESA MILITAR, FEM OBJECCIÓ FISCAL.

L’acció podria emular les pintades que van fer qui patrocina la candidatura de Jocs del Mediterrani del 2017, entre qui s’hi troba l’Ajuntament de Tarragona.

Les conseqüències no s’han fet esperar i aquest grup d’activistes ha estat imputat i cridat a judici pel Juzgado de Instrucción número 6 de Tarragona.
Davant d’aquests fets manifestem:

Que la qualitat de la democràcia no es mesura per com es tracta a qui està d’acord amb tot, sinó per com es tracta a les persones dissidents.
Que l’objecció fiscal a la despesa militar és un dret civil, per tant les societats democràticament avançades haurien de contemplar-lo.
Que la desobediència civil ha estat, al llarg de la història, i segueix sent la principal eina per assolir aquests drets.
Que les accions de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau sempre són a cara descoberta, mai emparant-se en les multituds o en l’anonimat.
Que la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau crea espais d’art i pau, com les Paraules per la Pau els primers diumenge de mes, conferint a aquesta activitat reivindicativa un component lúdic, participatiu i eminentment cultural.
Que una ciutat que pretén ser Capital Europea de la Cultura no pot maltractar entitats que, d’una forma o altra, treballen per la cultura de la pau, encara que les autoritats locals no estiguin d’acord amb els seus plantejaments.
Que l’espai públic és per a ser utilitzat amb respecte per totes i tots, i no sols per les institucions polítiques locals o nacionals.
Que com creiem que la pau és una causa comuna i principal treballem per ella cada dia i de la manera que considerem justa, legítima i oportuna, no sols quan ho requereix la data determinada o l’interès polític de torn.
Mira també:
http://tgnapau.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Judici a 8 antimilitaristes a Tarragona
05 oct 2010
Anem tots i totes els que podem.
Companys-es si no va bè el judici ja direu si feu altres convocatories.

Raons per treballar l'antimiliarisme:

diari "20 minutos"(4maig'10):
"España autoriza la venta del 50% de las armas a países en conflicto" (inclòs Marroc, isrrael, colombia, pakistan...) I encara k esta prohibit segons "el articulo 8 de la ley 53/2007 sobre comercio exterior en materia de defensa"...
Som a la 6a posició del ranking mundial en venta d'armament...

ADN (23-7-'10):
Al 2009 Espanya va exportar "material de defensa y doble uso" per valor de 1491 mil.lions d'euros.
(van aumenentar un 33,37% respecte a l'any '08.
Això si hi ha gent que fa valoració positiva de la "ley de control de comercio de armas".


Los militares tendrán rango de autoridad. Aprueba el Consejo de Ministros 26 feb'10:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/390694
Re: Judici a 8 antimilitaristes a Tarragona
05 oct 2010
VOTA NO! arriba Dema Vaixell nou sin ianqui de Guerra al puerto de Tarragona . Un Vaixell Que he des de l' Irak , diuen Que replegant -se ... Mentida ! allà uns anys encara romandran 50.000 Soldats . I ara uns cuantos de pasajeros por aquesta " de pau " . El Diari de Tarragona fa Una Enquesta por demanar si Volem El vaixells de Guerra en Tarragona , voteu entreu i !!!!!!

Diari de Tarragona
www.diaridetarragona.com
Sindicat