Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Partits sense crisi
05 oct 2010
El tripartit apuja les ajudes electorals un 9% després de retallar a funcionaris i pensionistes
El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar el passat mes de maig la reducció del 5% del sou dels funcionaris i la congelació de les pensions, però això no afecta a les subvencions que rebran els partits després de les properes eleccions al Parlament.

El Govern català, en efecte, ha aprovat aquest dimarts els dos decrets que posen en marxa les properes eleccions del 28-N: el decret per a la realització de les eleccions i el decret que regula les subvencions als partits que obtinguin representació parlamentària.

Aquest últim actualitza les quantitats que rebran les forces parlamentàries "respecte a les darreres eleccions amb l'IPC acumulat a Catalunya des de l'agost del 2006 a l'agost del 2010", és a dir, un total del 9,2%.

Cada partit rebrà, en aquest sentit, 20.7000 euros per escó, 0,76 euros per vot per escó aconseguit i 0,25 euros per cada vot. El Govern té previst dedicar a despeses electorals -inclosa una campanya de foment del vot- 28 milions d'euros. Els partits rebran un 90% a l'avançada.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Partits sense crisi
05 oct 2010
Espero que tots els partit super mega revolucionaris renunciin a aquestes quantitats.

PCPC? Des de Baix? CUP a les municipals...
Re: Partits sense crisi
05 oct 2010
I perquè justament els que més necessiten aquestes ajudes hi han de renunciar? El que s'ha de fer és cobrar aquests diners i destinar-los a enfortir estructures.

Cap partit hauria de cobrar ni un ral, però si els partits de dretes (PP, CIU, PSOE, ICV i ERC) reben diners públics cobertura mendiàtica i a més finançament dels seus amics els empresaris... quin sentit té que nosaltres haguem de renunciar als pocs diners estatals que per llei podem accedir.

Aquests diners no els podem utilitzar per finançar l'activitat diària, perque perdríem la capacitat d'autogestió però tampoc els podem regalar a l'estat perque se'ls gastarà en contra nostre... els hem d'invertir en enfortir estructures propies, per comprar material tipus equips de so, cadires per fer actes, locals... no epr pagar lloguers.
Re: Partits sense crisi
05 oct 2010
Quin sentit té? DIGNITAT, no?

Quanta hipocresia hi ha per aquí...
Re: Partits sense crisi
06 oct 2010
Es normal, l'EI no té repercussió en les lluites laborals (més enllà d'enganxines i xerradetes), l'exemple més evident es que ningú recorda on eren el 29S. No tenen força ni capacitat d'actuació i aplicació dels seus principis si no es a través del sistema de partits, de fet es lògic si tenim en compte el perfil d'aquesta gent. Només els queda aquesta sortida si volen fer efectiu el seu projecte, i faran TOT el possible per arribar-hi. A mi em dona el mateix, però em fot com utilitzen indymedia per fer el salt!!!
Sindicato Sindicat