Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat de solidaritat amb Askapena del Comitè Català de Solidaritat Internacionalista
05 oct 2010
Solidaritat amb Askapena
SOLIDARITAT AMB ASKAPENA


Aquesta matinada un operatiu de la policia espanyola ha detingut en diferents ciutats d’Euskal Herria , set coneguts militants de l’organització de solidaritat internacionalista basca Askapena sota l’acusació de ser l’aparell d’internacional de l’organització armada ETA. Madrid vol de totes maneres posar pals a les rodes i boicotejar el procés democràtic que ha iniciat l’esquerra aberztale els darrers mesos. Ja ho van fer primer amb els dirigents polítics com Arnaldo Otegui i tota la mesa nacional de Batasuna, després amb Rafa Díez de LAB, la joventut de Segi, la setmana pasada la gent d’Ekin i ara toca a Askapena. Els detinguts són gent pública i molt coneguda tant a Euskal Herria com a nivell internacional pel seu compromís amb els processos d’alliberament nacional i social. Arreu del món és conegut el treball solidari d’Askapena amb Nicaragua, Cuba, Colòmbia, Veneçuela, Palestina, Kurdistan, Guatemala, Salvador,etc.

L’esquerra abertzale s’ha de mantenir ferma i no caure en les provocacions dels aparells de l’estat espanyol que volen sabotejar el procés de pau.

Fem una crida a les organitzacions progressistes d’arreu a denunciar i mobilitzar‐se contra les detencions arbitràries i la vulneració permanent dels drets humans a Euskal Herria.
Solidaritat amb les detingudes i detinguts d’Askapena.

Comitè Català de Solidaritat Internacionalista.
Països Catalans, 28 de setembre 2010.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa