Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[ COS] "Que no s'apagui la flama encesa el 29-S"
05 oct 2010
La Coordinadora Obrera Sindical (COS) en la seva valoració sobre la Vaga General, destaca "Que el 29-S marca un abans i un després en la història del Moviment Català d’Alliberament Nacional i del conjunt de l’Esquerra Independentista, en haver estat la major mobilització de caire sociolaboral assolida en la història del nostre moviment, i feta a més, arreu de les nostres comarques al sud de l’Albera"
A més a més apunta que "Que cal començar des de ja mateix la preparació i agitació social necessària per preparar una nova Vaga General arreu del nostre país, per tal de no deixar que s’apagui la flama encesa aquest 29-S"
1.jpg
3.jpg
2.jpg
Comunicat i valoració de la COS de la jornada de Vaga General del passat 29 de setembre arreu dels Països Catalans al sud de l’Albera.

Havent passat uns dies ja des de la finalització de la jornada de Vaga General del passat 29 de setembre, arreu de les nostres comarques sota dominació espanyola, des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, fem la següent valoració.

1.

Que tot i que la vaga no ha estat total ni de bon tros, entenem que la resposta de la nostra classe ha estat, en molts moments, molt superior a les previsions (fins i tot a les més optimistes).
2.

Que malgrat la desmobilització que les direccions de CCOO i UGT han dut a terme durant els darrers 30 anys, i reforçat durant els darrers 8 anys (8 anys sense cap vaga general, malgrat haver-se aprovat una altra reforma laboral), el nivell de consciència d’una part important de la nostra classe s’ha vist reforçat.
3.

Que ha quedat demostrat per activa i per passiva aquest 29S que les direccions de CCOO i UGT ja no són un interlocutor vàlid per parlar en nom de la classe obrera i han estat desacreditats per parlar de la crisi.
4.

Així, tant la COS, com el conjunt de l’Esquerra Independentista, s’ha vist igualment reforçada per aquesta mobilització, fonamentalment per l’enorme i abnegat treball de base realitzat (sense fer ús de cap subvenció, suport institucional, etc.)
5.

Que el 29S marca un abans i un després en la història del Moviment Català d’Alliberament Nacional i del conjunt de l’Esquerra Independentista, en haver estat la major mobilització de caire sociolaboral assolida en la història del nostre moviment, i feta a més, arreu de les nostres comarques al sud de l’Albera.



Així mateix, des de la COS, entenem que hi ha un seguit de coses que hem de millorar de cara al futur:

1.

Que cal millorar els canals de comunicació entre les organitzacions combatives i de classe del nostre país, per tal de reforçar totes les respostes, mobilitzacions, etc., que es donin en un futur.
2.

Que cal diferenciar clarament entre les bases militants i actives dels sindicats institucionals (que en moltes ocasions han patit també la repressió i la violència policial), de les seues cúpules dirigents, responsables directes de la situació actual, i fins i tot en ocasions de la pròpia repressió.
3.

Que tot i que cal una denúncia constant, creixent i sense treva de les polítiques, pactes i interessos (aliens als del conjunt de la nostra classe i del nostre país) de les direccions i burocràcies de CCOO i UGT, cal fer un gran procés de pedagogia per acostar al sindicalisme combatiu, a les persones honestes, dignes i lluitadores que continuen poblant les bases d’aquestes dues organitzacions.


Finalment, des de la COS, volem manifestar:

1.

El nostre suport i solidaritat incondicionals amb tots els companys i companyes de la COS i del conjunt de l’Esquerra Independentista arreu de les nostres comarques, víctimes de repressió, detencions o qualsevol tipus de violència policial.
2.

El nostre suport i solidaritat incondicionals amb totes les companyes i companys represaliats (companys i companyes de CNT, CCOO, CGT, intersindicals, joves d’EUPV, PCPE i molts altres col·lectius i organitzacions) per la seva activitat conscient, solidària i combativa durant la jornada de Vaga General... la solidaritat no pot venir donada en funció de sigles.
3.

El nostre suport i solidaritat incondicionals amb el company que continua empresonat a Barcelona, pel simple fet d’haver nascut en un altre país del món.
4.

La nostra condemna i rebuig contra tots els buròcrates que es van dedicar a denunciar i assenyalar a companys i companyes d’altres organitzacions a les pròpies forces d’ocupació.
5.

La nostra condemna i rebuig a l’actuació brutal i absolutament desmesurada de les forces d’ocupació, molt especialment en el cas de València, per la qual cosa, des de la COS exigim la dimissió irrevocable del delegat del govern espanyol Ricardo Peralta, responsable d’altres actuacions semblants, com la del Cabanyal el passat mes d’abril.
6.

Que cal fer fora de les organitzacions sindicals realment de classe, a qualsevol representant de les forces de “seguretat”, ja que una vegada més han demostrat que no són treballadors, sinó mercenaris a sou del capital, i cossos especialment emprats per reprimir qualsevol dissensió social i/o nacional.
7.

Que cal començar des de ja mateix la preparació i agitació social necessària per preparar una nova Vaga General arreu del nostre país, per tal de no deixar que s’apagui la flama encesa aquest 29S.


Per la terra i el treball... avancem cap a la segona Vaga General!!

València – Barcelona – Països Catalans; 2 d’octubre de 2010.

COORDINADORA OBRERA SINDICAL – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacionals dels Països Catalans
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=261
http://www.llibertat.cat/content/view/10668/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [ COS] "Que no s'apagui la flama encesa el 29-S"
05 oct 2010
Vaja! a BCNindymedia esteu presents continuament, però on us vau ficar el 29S?? A barcelona no us vam veure el pel!!!
Re: [ COS] "Que no s'apagui la flama encesa el 29-S"
05 oct 2010
Makinavaja fot el camp d l' indymedia!
Re: [ COS] "Que no s'apagui la flama encesa el 29-S"
05 oct 2010
"per preparar una nova Vaga General arreu del nostre país"
Esta si que es bona, vosaltres preparareu una nova vaga???? Nengs, que ratlleu el ridícul més absolut!!!
Ah, per cert, us podeu quedar el país per vosaltres solets.
Re: [ COS] "Que no s'apagui la flama encesa el 29-S"
06 oct 2010
makinavaja= albertito Rivera
Sindicat Terrassa