Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
(Tarragona)Xerrada “Experiències d’autogestió a l’Argentina”
05 oct 2010
‎7 d’octubre: Xerrada “Experiències d’autogestió a l’Argentina”

(Dijous, 7 d’octubre, a les 19,30h, A l’Ateneu Llibertari Alomà, carrer misser Sitges, 9 -Part Alta Tarragona-)
logo ateneu - copia (2).png
‎7 d’octubre: Xerrada “Experiències d’autogestió a l’Argentina”

(Dijous, 7 d’octubre, a les 19,30h, A l’Ateneu Llibertari Alomà, carrer misser Sitges, 9 -Part Alta Tarragona-)

Organitzada conjuntament amb la CGT, aprofitarem una gira que està fent Fabian Pierucci per la península per compartir amb ell el seu bagatge de coneixements sobr...e la pràctica de l’autogestió a les empreses argentines.

Perfil de Fabián Pierucci: Va compartir el seu temps de feina i militància en els últims vint-i-cinc anys entre els temes relacionats amb l’economia del treball i la comunicació popular.


En relació amb l’economia va ser present la recerca de com pot pensar-se l’organització del treball i del consum perquè tingui prioritat la qualitat de vida de productors i consumidors en una societat sense explotació. Treballa al costat d’organitzacions de treballadors ocupats i desocupats que van tenir com consigna l’autonomia del poder estatal i patronal.

Va desenvolupar tasques de formació, capacitació, planificació participativa de la producció i principalment en la recerca col·lectiva i l’organització de les formes més potents del poder popular que en un futur no molt llunyà reemplacin a l’estat burgès. En els últims anys participo de la creació de FACTA (Federació Argentina de Cooperatives de Treballadors Autogestionats) que agrupa unes setanta experiències d’empreses recuperades pels seus treballadors i a cooperatives de treball vinculades als moviments socials de tot Argentina.

Va col·laborar i participa en experiències d’autogestió i gestió obrera com Zanón (avui Fasinpat) i l’Hotel B.A.U.E.N. Coop. Va participar activament des de la crisi de finals|finalitats del 2008 dels conflictes obrers i dels processos de recuperació d’empreses que les patronals van buidar o van tancar (Indugraf, Febatex, Arrufat, etc.).
En les tasques de comunicació popular va treballar en la producció i realització de materials de cinema i televisió amb continguts militants. Des de principis dels noranta participa del Grup Alavío, col·lectiu d’afinitat llibertària, que realitza accions de comunicació, en especial audiovisual, amb temàtiques de lluita obrera, drets humans i cultura popular.

Des del 2006 participa de Ágora TV, que és una televisora per Internet (www.agoratv.org) que difon materials del Grup Alavío com de molts altres col·lectius de producció audiovisual d’Amèrica Llatina. Una de les tasques principals com integrant del Grupo Alavío va ser la promoció de grups de formació en comunicació popular amb integrants actius dels moviments socials per a la realització i elaboració de materials que aportin a la lluita de resistència anticapitalista i a l’organització social. Al costat de nombrosos grups de resistència gremial antiburocràtica i antipatronal participa en el diari obrer El Roble que ja porta 36 números al carrer.
Mostra'n més...
Mira també:
http://ateneutgn.ourproject.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat