Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifest de l'APT de recolzament de la II Marxa contra l'Atur
05 oct 2010
APT fa una crida a participar als actes de la II Marxa contra l'Atur i la Precarietat, en defensa dels Drets Socials, tant a la pròpia Marxa, com als actes generals, com els concrets que farem a Terrassa avui dimarts 5 d'Octubre i que consistiran en:
-11h. rebuda a l'entrada de Terrassa per la Ctra. de Rubí (a la gasolinera dels pisos de can Jofresa) + Acompanyament fins l'Ajuntament.
-12h. Concentració davant Ajuntament i rebuda dels Marxants al centre de Terrassa.
LOGO_II_MARXA_x.jpg
II MARXA CONTRA L'ATUR I LA PRECARIETAT,

EN DEFENSA DELS DRETS SOCIALS!

Avui dimarts 5 d'Octubre arriba a Terrassa, provinents d'Hospitalet, Cornellà, Molins, Martorell, Abrera i Rubí, la II Marxa contra l'Atur i la Precarietat, en defensa dels Drets Socials, està prevista la seva arribada amb els marxants cap a les 12h al raval de Montserrat, davant l'Ajuntament de Terrassa.

L'Assemblea Popular de Terrassa (APT) està formada per diversos col·lectius i entitats dels moviments socials que porten treballant conjuntament des de fa un any i mig. Amb aquesta unió s'ha demostrat que l'APT és una eina de lluita social i política contra la crisis del sistema capitalista i contra les polítiques realitzades a l'àmbit social que ens aboquen cada dia a l'atur i la precarietat.

La reforma laboral és un exemple de l'ofensiva del capitalisme contra els drets dels treballadors i treballadores. Els retalls salarials i a les pensions, l'augment de l'edat de jubilació a 67 anys, pèrdua d'estabilitat laboral, acomiadaments “expres” amb indemnitzacions indignes,... Alhora que haurem de patir pujades de preus en alimentació, transport públic, aigua, llum,... mentre que els sous continuaran igual o pitjor. Tota aquesta situació està generant un mega-mercat de la misèria.

Des del primer dia que l'APT va començar a treballar s'han anat sumant forces i s'ha avançat en la coordinació amb altres col·lectius del Vallès Occidental, participant en diverses mobilitzacions i iniciatives relacionades amb la lluita organitzada contra l'atur, la precarietat i per una vivenda digna. Alhora a nivell intern també s'ha avançat i d'aquí ha sorgit l'Assemblea d'Aturats/des de Terrassa que en col·laboració amb la resta de col·lectius de l'APT ha portat un treball de denúncia de les polítiques relacionades amb l'atur, de reivindicació del dret al treball, del dret a la vivenda digna, i exigint mesures davant la precarietat com medicaments, menjadors, material pel col·legi, transport públic,...gratuïts per a aturats i aturades. La creació de bosses de treball gestionades per ajuntament, associacions de veïns i veïnes, i l'Assemblea d'Aturats/des.

Al Vallès Occidental hi ha actualment uns 70.000 aturats i aturades i d'aquests uns 23.000 a Terrassa i davant d'aquesta situació la reforma laboral només farà que augmentar les xifres i la situació de misèria, atur i precarietat. L'Assemblea Popular de Terrassa som ben conscients d'aquest context i és per aquest motiu que fem una crida a aturats/des, precaris/es, treballadors/des, pensionistes, joves, homes i dones a unir-nos en la lluita per acabar amb la misèria i la desigualtat i avançar en la construcció d'un futur millor per a totes.

Per els motius explicats l'APT fa una crida a participar als actes de la II Marxa contra l'Atur i la Precarietat, en defensa dels Drets Socials, tant a la pròpia Marxa, com als actes generals, com els concrets que farem a Terrassa avui dimarts 5 d'Octubre i que consistiran en:
-11h. rebuda a l'entrada de Terrassa per la Ctra. de Rubí (a la gasolinera dels pisos de can Jofresa) + Acompanyament fins l'Ajuntament.
-12h. Concentració davant Ajuntament i rebuda dels Marxants al centre de Terrassa.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat