Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
Nota: [No tinc res a veure amb Ona Lliure, però em considero comunista i m'ha semblat un text prou interessant. Si algú ja el va penjar a Indymedia, demano disculpes i prego no ho tingueu en consideració -borreu-lo si és el cas- donat que, com he dit, sóc un solidari, i no pas representat d'aquest programa de radio comunista. Salut!]
Valoracions del 29-S

Des d´Ona Lliure valorem molt positivament el seguiment que ha experimentat aquesta jornada de lluita dels treballadors i treballadores arreu dels Països Catalans. Amb un seguiment per al conjunt de més del 75% i una Manifestació de més de 400.000 persones a Barcelona, el bo i millor de la classe treballadora catalana ha sortit al carrer per expressar en un clam el seu rebuig a la nova retallada de drets laborals que és la Reforma Laboral del govern “socialista” de Zapatero.

Entrant en una anàl.lis més en detall també es de destacar el fet d´avantguarda dels sectors industrials i dels transports al si de la classe treballadora. Com a comunistes no ens podem estar de congratular-nos amb el fet que el proletariat industrial hagi donat una vegada més mostra de ser la classe destinada i amb major capacitat, per consciència de lluita per a si mateixa, a trencar amb les cadenes d´explotació del mode de producció capitalista.

També volem fer esment a l´encomiable i valent tasca dels piquets informatius amb la seva tasca de confrontació directe amb els condicionants de la patronal (tant gran com petita) en una jornada de lluita obrera.

Enfront d´aquesta justa mobilització les classes dominants, l´ol.ligarquia monopolista de l´Estat Espanyol encapçalada pel sistema finançer i el seu bloc de dominació mediàtica i política estructurada des de l´Estat policial post-franquista. Aquesta ha sigut la sisena vaga en democràcia burguesa i ha sigut alhora una de les més cruentes en quant a nivell de control policial i càrrega mediatica en contra dels drets dels treballadors ha sortir al carrer i a favor del dret (patronal) a treballar.

Diferents agents socials i sindicals, basant-se en l´éxit de les mobilitzacions del 29-S emplaçen Zapatero a que mogui fitxa. Per a els i les comunistes aquesta no ha de ser la fita que resumeixi un reeiximent de la classe treballadora. Ara és el moment de lligar aquesta avantguarda obrera amb l´avantguarda política que lligui revolucionariament la pràxis amb la teoría política. és el moment que el proletariat combatent trobi la seva avantguarda política que la condueixi d´éxit en éxit fins a la victòria final sobre el capitalisme i per l´instauració del socialisme. El contrari seria caure, com diria Lenin, en el cretinisme Parlamentari.

Aquesta necessitat d´organització política de l´avantguarda obrera és encara més necessària quan no només hi ha una crisi dins del bloc dominant (entre reformistes i sectors durs anti-obrers) sinó també al si de l´esquerra. On certs sectors amb vel.leitats d´esquerranisme post-polític volen dur aquesta jornada de mobilització obrera pel camí del movimentisme més llibertari. Aquesta tendència oportunista i petitburguesa va fer també acte de presència en la jornada de lluita obrera del 29-S. Entelant-la amb reivindicacions extemporànies i alienes a les tradicions de lluita i organització obreres. L´enaltiment de l´assemblearisme, els nous subjectes, la lliure confluència individual i la resta d´ocurrències posmodernes per sobre de l´organització conscient dels destacaments obrers revolucionaris al voltant del Partit d´avantguarda, caracteritzen a aquests sectors que volen esdevenir subjecte polític dinamitzador. Ara bé el que en realitat irradien, disucrsivament i en la seva pràctica concreta, esdevé un llast en l´objectiu d´enfrontament amb l´Estat capitalista ja sigui per reformes (complement de tota revolució) o en última instància la presa del poder. Aquests sectors que no comparteixen, ni senten com a pròpia la contradicció principal de tota societat capitalista entre Capital i Treball, són els mateixos que voldrien posar el rellotge al revés i tornar a un moment ideal del capitalisme de lliure concurrència i lliure organització. S´enmirallen en moviments del passat (Maig del 68, autonomía obrera, situacionisme…) que ja van demostrar la seva migrada capacitat de recorregut social concret. Sense una base social obrera, sense una Línia Ideològica concreta, ni una organització política, el viarany en que acaben caient només el superen a partir de l´estridència discursiva i gestual (amplificació en els seus propis àmbits discursius i més presència violenta espectacular al carrer).

Tot aixó com si l´actual fase monopolista del capitalisme no hagués recruït la lluita de classes fins a fer superflu el simple joc Parlamentari i convertit en il.lussió qualsevol projecte emancipatori d´arrel petit-burguesa.

En la fase última del capitalisme la lluita de classes es torna acarnissada doncs no només es lluita contra el capital autòcton sinó contra les alliançes d´aquest amb el capital forani. Pretendre oposar-li un moviment sense cos, dicurs i organització concreta. Un moviment que només vol alliberar espais simbòlics és voler oposar els jocs de paraules i la trascendència significativa dels gestos a les bales i les presons reals del poder. Davant d´aixó qualsevol treballador o treballadora conscient s´apartarà amb una normal incompressió del que contempla.

Com deia Ulrike Meinhoff si es crema un cotxe és un delicte si es cremen més de mil un acte polític. Així els elements més conscients de la classe treballadora, juntament amb la seva avantguarda política han de confluir necessàriament en el Partit de la classe treballadora que organitzi la lluita perllongada en contra del capitalisme com a sistema d´opressió i explotació organitzat per l´Estat capitalista i cohessionat al voltant del bloc dominant històric al poder . L´organització partidària d´avantguarda ha de ser l´instrument que aglutini les consciències per tal de crear els consensos que esdevinguin hegemònics, també per a la futura violència revolucionària. Treballem doncs des d´ara per estendre el sentiment de lluita sostinguda i prolongada en contra del sistema capitalista d´opressió i d´explotació i contra els que el sustenten des dels fronts polítics, econòmics, mediàtics i repressors. Clarifiquem les dues línies en lluita contra l´oportunisme i el reformisme-revisionista, per l´enfortiment del proletariat organitzat en lluita fins a l´instauració del socialisme i el comunisme!.
Mira també:
http://espaialliberat.wordpress.com

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
"Ara és el moment de lligar aquesta avantguarda obrera amb l´avantguarda política que lligui revolucionariament la pràxis amb la teoría política. és el moment que el proletariat combatent trobi la seva avantguarda política que la condueixi d´éxit en éxit fins a la victòria final sobre el capitalisme i per l´instauració del socialisme".
No m'ho puc creure, aprofitar una insurrecció per acabar demanant el vot?
"Ara bé el que en realitat irradien, disucrsivament i en la seva pràctica concreta, esdevé un llast en l´objectiu d´enfrontament amb l´Estat capitalista ja sigui per reformes (complement de tota revolució) o en última instància la presa del poder."
WTF?
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
Kim Jong Un es troba entre nosaltres
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
Em sembla repugnant que aquests personatges utilitzin un mitjà com contrabanda, col·lectiu assembleari, per criticar els fonaments organitzatius que permeten que ells, i molts altres programes, tinguin un espai on expressar-se amb llibertat. Espero que, per coherència amb el que diuen, deixin aquesta ràdio i esperin a que el seu "Partit d´avantguarda" de referència els hi proporcioni aquest mitjà. La realitat d'aquesta ciutat supera amb molt la visió "de butaca" que aquestes persones transmeten.
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
Pido sinceramente a la asamblea de contrabanda que no castigue más a sus oyentes con esta clase de programas...
Si leer sus textos absurdos, incoherentes y alejados de la realidad de una manera insultante, resulta arduo, peor es escuchar las bazofias que dicen en antena....
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
Companys/es (és un dir) d'Ona Lliure, la realitat us està passant per sobre i tothom us ha adelantat per la dreta i per l'esquerra, i ni tan sols us n'heu enterat. Seguiu així que arribareu lluny. Al Palau d'Hivern amb una mica de sort.
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
Però en quin planeta viuen aquests ??
simplement diría que estan endrogats, o somnien
truites.
Més que llibertat d´expressió diría llibertat d´al-lucinació perque no us dediqueu a escriure novel-les de ciencia ficció ?
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
Bazofias? ciencia ficció?
Una mica de respecte. Doncs a mi em sembla molt positiu un programa que parli de comunisme de forma més o menys hortodoxa, com quasi cap altre fa. Si mireu una mica el bloc, jo hi he vist una visió força plural de l'esquerra (Ei, RG, PCPC, En lluita, II, etc.) i no s'adscriuen ni fan propaganda pamfletària de cap partit; donen una visió prou àmplia de l'esquerra anticapitalista, d'arrel comunista i fan uns programes de qualitat i rigor històric.
El text no ataca a mètodes com l'assambleerisme, que crec que tenen assumits com a bàsics i imprescindibles, com totdon. Crec que en tot cas es deu referir a assemblees que no tenen programa polític massa concret o visió estratègica, realitats més post-modernes, front altres de més estructuralistes, suposo. No afirmo amb criteri pq desconec la gent q fa el programa i només sóc un oient eventual, però m sembla un programa prou interessant. Siusplau, que no es sembri la discòrdia entre nosaltres, entre comunistes -llibertàries o leninistes-. Salut i revolució!
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
Con todo el respeto: NI LENIN, NI MAO TSE TUNG, ni vanguardias de la China!!
No tengo nada en contra de la persona del programa, no es mi enemigo, pero cuando la "vanguardia del proletariado" asalta sus neuronas, no me es nada simpático. ENDEVANT CONTRANDA, SEMPRE!!!
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
04 oct 2010
Heu de comprendre, al carrer no se'ls veu per enlloc, i tenen envejeta, pobrets...
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
05 oct 2010
Imagineu si tinguesin el poder els il.luminats d´aquest programa ?
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
05 oct 2010
Teoríes i més teoríes, bla, bla, bla.
(ara em diran petit burgès i reaccionari) tòpics típics, a veure si us entereu estem al segle XXI, no a principi del XX, teniu el rellotge aturat?
la societat actual no te res a veure amb el que dieu.
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
05 oct 2010
us creieu amb el dret de banejar, esbandir, dir que ja tot és mort... a vegades certes postures semblen les de Fujiyama -ha mort la història, el comunisme ha mort-. Mentida. Heu de saber que la majoria de la teoria revolucionària es basa en el marxisme. Si em dieu que sou partidàries del Marxisme Revolucionari, com ho era el MIL o alguns del Maquis o, salvant les distàncies ideològiques, proper al POUM i, que no es sorprengui ningú, organitzacions com la CNT o la CGT. Doncs bé, aquest marxisme és perfectament compatible amb el Marxisme Leninisme, igual que el marxisme del PCE(r), del PSAN o del PCPC. Pel que fa a l'evolució si, les coses han evolucionat, ara el PSAN o l'MDT no tenen tanta visibilitat, sinó que l'ha pres la seva derivada juvenil, sectorial Maulets, o la independent CAJEI. Però siusplau POST-MODERNISTES, encara cal certa estructura, govern obrer, unitat popular, o com nhi volgeu dir. TOT EL PODER A LES ASSEMBLEES! Un fantasma recorre Europa! Mort als imperis!
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
05 oct 2010
Si us plau, aquestes històries de l'estructura, el post-modernisme i el govern obrer, la veritat, no és gens seriós. No volem assumir el poder, volem destruir-lo. Una cosa és que marx sigui un precedent, una altra cosa és que ell i els seus seguidors segueixin vigents 200 anys després. Si us plau, deixeu-vos de tant discurset, que ja ens el sabem i molta gent l'ha superat per l'esquerra. Tenim feina de veritat a fer.
"govern obrer"... aneu predicant això i li donareu vots a la Belén Esteban
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
05 oct 2010
Postmodernistes què significa? Els del revival mod de finals dels 70's?

http://www.youtube.com/watch?v=inzCOWDKJVY&feature=related

Utilitzeu els conceptes amb una mica de rigor i potser tindrem en compte les vostres anàlisis.
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
05 oct 2010
Potser m'equivoco, però per mi un exemple de post-modernisme podria el col·lectiu que va publicar la, daltra banda molt interessant, "La Insurrección que viene", del qual ara no recordo el nom. Cert és que cal trobar l'equilibri entre l'"organització estricta" i la insurrecció més a l'ombra; cert és que és interessant la força que prenen moviments com el de la Banlieu i que cal estar també a l'ombra, però crec k no cal ser reduccionistes tampoc. Al meu parer, cal saber estar en un terreny mig entre la "nebulosa" més negra de l'anarquia -estat atemporal i atòpic, que no anarquisme, filosòfic- i entre la postura, molt raonable de crear una/unes alternatives de vida. L'organització és imprescindible per qualsevol moviment que pretengui el canvi social a través de mobilitzar, almenys un 60 per cent de la població. Belén Esteban és una barjaula de baixa estofa, però si la posem contra les cordes i li fotem els diners, cridarà com una porca, però acabarà entrant en raó, igual que la majoria de centre-dreta i progres, que van tan de saberuts per la vida, pensant que el món és seu, pq tenen pasta. Molt bona la canço dels Rollings, molt encertada
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
05 oct 2010
Jo penso que per destruïr l'estat, primer cal consolidar un estat del benestar i ampliar-l'ho al màxim en vies al socialisme obrer. Posteriorment, en una etapa més avançada, es procedirà a "deconstruïr" l'estat per avançar cap al comunisme, que ja es decidirà si és més ortodox o més llibertari, prenent en vista experiències prèvies de consells, comuna de Paris, socialsme real i experiències més recents com els zapatistes, Cuba, Corea del Nord, Vietnam, etc.
Concloent, crec que no cal ser excloents, quan lxs comunistes i marxistes, en realitat també volen la destrucció de l'estat, però potser en tempos diferents. Fer-ho d'una altra manera, potser m'equivoco, però ara per ara, al meu entendre és fer el joc als neoliberals (destruïr l'estat de forma gratuïta i inmediata). I ho diu un que creu que els estats són lexpresió de la permanència de la imposició i explotació perpètua, de la desigualtat i la riquesa. Cal ser cautes i lluitar plegades
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
06 oct 2010
El problema, amic 1917, es que aquestes avantguardes politiques que els autors del text assenyalen com a necessaries en el proces emancipatori de la classe treballadora mai permetran que es cap moment es decideix si el comunisme es el que tu en dius ortodox (i jo captalisme d'Estat) o llibertari: s'erigeixen en nova classe dominant i des de la seva privilegiada posicio exerceixen el poder, a voltes contra el mateix proletariat a qui pretenien guiar a la victoria. Es el problema tipic del leninisme, i amb gent aixi no es pot treballar: s'apropen mentre no son hegemonics, quan ho son nomes queda obeir. I "socialisme" sense llibertat tambe es opressio, no emancipacio. No vull per res un nou Estat, per socialista que se'n digui, amb ritmes de treball igual d'abusius i amb la mateixa glorificacio del treball que en realitat es el pitjor dels vicis burgesos. Vull deixar d'exercir el rol social "treballador" sense que aixo signifiqui que algu altre ho sigui per mi, i aixo es totalment incompatible amb l'avanguarda leninista.

I ja posats a comentar el text, nomes dire una petita cosa: assenyalar el proletariat industrial d'avui dia com a destinat a ser la classe que trenqui amb l'explotacio capitalista es de riure per no plorar. Si la vaga va ser seguida sobretot pels sectors industrials es perque aquests son avui dia residuals, i els que queden conserven unes condicions laborals que afavoreixen la comunio d'interessos i el poder sindical, a mes de tradicio de movilitzacions. A ningu de la SEAT ni de Citroen el fotran fora perque la fabrica pari un dia. Aixi de simple.
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
06 oct 2010
Entre el marxisme-leninisme i el postmodernisme que diu que la classe treballadora ha desaperegut hi han moltes altres corrents com l'anarcosindicalisme o els marxistes consellistes (més propers al mov. llibertari que el marxisme-leninisme.

No estic d'acord amb el comentari de dalt en que els sectors industrials són residuals, minoritaris comparats amb el sector terciari si, però encara tenen un gran pes. Si que té raó quan anfirma que el comerç (sobretot a les botigues de franquicies o negocis petits) és més difícil fer vaga perquè la situació dels treballadors és molt més precària. Aquí els sindicats s'han de plantejar com resoldre aquest problema, acció directa, recolzament del sindicat i altres companys/es, sabotatge,etc. Fer un treball més clandestí si cal.

El postmodernisme s'ha posat de moda en alguns sectors anarquistes, però de moment a Catalunya o a l'estat espanyol, és minoritari. La classe treballadora no ha desaperegut, s'ha transformat que és diferent, però els opressors i els oprimits continuen existint. La veritat és que em fa bastanta ràbia llegir segons quins textos postmoderns pedants, utilitzant llenguatge grandiloqüent, i complicant tan la cosa que al final no saps qui és l'opressor o l'oprimit. La cosa és més complicada, si, però repeteixo, els opressors i oprimits desgraciadament continuen existint.
Re: [Ona Lliure] Valoracions del 29-S
11 oct 2010
T'equivoques, 1921. Capitalisme d'estat és el capitalisme xinès o com a molt també l'anomenat Socialisme real a l'antiga URSS. Altre cosa és el socialisme utòpic, que no s'ha prolongat mai massa en el temps i el que més s'hi ha acostat és Cuba -pel que fa a consolidació en el temps i poder anti-imperialista-.
LA "VANGUARDA" -per donar-hi un nom, simplement- L'HAURÀ DE CONSTITUÏR EL POBLE "SOBIRÀ" erigit en VIA DE LA UNITAT POPULAR -pel mitjà que sigui, arribi al poder-.
Sempre critiqueu que els marxistes són ortodoxos, però en veritat no veieu que hi ha molts marxistes revolucionaris, als quals també feu la mateixa crítica "ortodoxa" de sempre, una crítica també gastada, per la mateixa raó-. Crec que poca gent avui dia -amb la merda d'indústria que hi ha- glorifica el treball o sistemes "desarrollistes".
Dale que dale, jo ta ke! Sempre entestades en dir que EL PROLETARIAT no existeix. I què cony sabeu vosaltres del PROLETARIAT. Avui dia totdon treballa en precari, la CLASSE OBRERA ÉS MÉS VIVA QUE MAI! que està des-organitzada és un altre tema -o sense consciència de classe-. PERO ESPEREU QUE FALTA CADA COP MENYS, A FRANÇA PORTEN 7 VAGUES GENERALS AMB EL QUE VA D'ANY. I cada cop hi ha més gent aixecant el puny als carrers.

MOLT BÉ CeNeTero, BON COMENTARI! El maig del 68, bla bla bla, ja el sabem aquest rollo jejejeje Un text que és recomenable en aquest sentit és un article publicat a lúltim En Veu Alta, "PATRIARCAT Vs CAPITALISME.

VISCA LA COS, la CNT, la CGT, la IAC i la CSC!
Visca el sindicalisme COMBATIU i de CLASSE!
Sindicat Terrassa