Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
El Setmanari Directa, guardonat amb el Memorial Josep Vidal i Lecha
03 oct 2010
El jurat ha decidit per unanimitat atorgar el premi a la publicació per "la dignitat a l'hora d'exercir la professió des de la independència, el rigor i el compromís amb la justícia".
portada 196.jpg
El guardó també destaca la tasca informativa en àmbits com l'antimilitarisme, l'ecologisme i la solidaritat entre pobles.

El setmanari Directa, nascut el 2006 en el si dels moviments socials catalans, ha estat guardonat amb el premi Memorial de la Pau 2010 que atorga l'Associació Josep Vidal i Lecha a projectes, grups o campanyes dedicades a la defensa i foment de la pau, el desarmament i l'ecologia.

L'associació promou el premi en homenatge i record d'aquells que segueixen la tasca intel·lectual del reusenc Vidal i Lecha (1907-1983). una de les darreres persones que -com a magistrat- va abandonar el gener de 1939 el Palau de Justícia, camí de l'exili a França. Amb l'ocupació nazi de França s'exilià a Mèxic, per arribar als EUA, on va desenvolupar una intensa tasca docent ("on puc ajudar als joves a veure el món d'una altra manera") i s'implica en múltiples iniciatives pacifistes.

El jurat ha decidit, per unanimitat, concedir el Memorial 2010 al setmanari Directa per "la dignitat a l'hora d'exercir la professió des de la independència, el rigor i el compromís amb la justícia i la veritat", així com la seva tasca informativa a favor de la pau i el desarmament, en el marc del respecte als drets de les persones i dels pobles. El premi va acompanyat d'una dotació econòmica de 6.000 euros.

L'acte de lliurament es va celebrar divendres 1 d'octubre cal cèntric Centre de Lectura de Reus, a les 20.15 hores. Una delegació de la Directa hi va assistir per agrair públicament el guardó i compartir-lo amb totes les entitats, lectores i subscriptores que fan possible el projecte cada dia i cada setmana.

La Directa, amb redacció al Poble Sec de Barcelona, va néixer el 2006 de la confluència de diverses experiències contrainformatives dels moviments socials, esgotades per la llei del silenci i per les dinàmiques de manipulació, distorsió i banalització oferta pels mitjans de comunicació convencionals. El 2009 es va fusionar amb Illacrua, la revista degana de la premsa alternativa catalana, nascuda el 1992 i des d'aleshores la seva difusió no ha parat de créixer, tenint coma referents la premsa obrera i alternativa d'aquest país al llarg de la història. A més, des de 2010 és pioner en l'ús periodístic d'un llenguatge no sexista, on el neutral genèric ha estat feminitzat en el llibre d'estil.


Notícia treta de Kaosenlared.net: http://www.kaosenlared.net/noticia/setmanari-directa-guardonat-amb-memor
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Setmanari Directa, guardonat amb el Memorial Josep Vidal i Lecha
03 oct 2010
Ni tant bons ni tant dolents... no cal exagerar per informar, no cal barrejar opinió i informació.
Mentre no en tinguem de millors, la directa és una eina útil, però ni perfecte ni de premi
Re: El Setmanari Directa, guardonat amb el Memorial Josep Vidal i Lecha
04 oct 2010
bueno, actimel

és l'esforç setmanal col·lectiu de 80 persones militants. no és perfecte, afortunadament. però sort que tenim de tenir-la...
Re: El Setmanari Directa, guardonat amb el Memorial Josep Vidal i Lecha
04 oct 2010
molt bo, es clar que sen pot mijorar, pero molt be, per cert molt bona la darrera portada jo me l' he enmarcada
Re: El Setmanari Directa, guardonat amb el Memorial Josep Vidal i Lecha
04 oct 2010
per a criticar, millor no comentar.

Molt bona feina i seguiu així.

una abraçada, guifré
Sindicat Terrassa