Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
02 oct 2010
L'organització política de l'esquerra independentista valora la vaga general del 29 de setembre als Països Catalans.
blocei-3.jpg
1285830919931_IMG_1077.JPG
Mani València.jpg
VALORACIÓ D'ENDAVANT (OSAN) DE LA VAGA GENERAL DEL 29 S

    Amb l'excepció de la Catalunya Nord, el conjunt de la classe treballadora dels Països Catalans s'enfrontava aquest 29 de setembre a un repte d'enorme transcendència: donar resposta a la reforma laboral. En relació a la convocatòria de vaga general i al seu desenvolupament al nostre país, volem fer públiques les següents valoracions:

La mobilització és una arma necessària per a la defensa dels interessos de la classe treballadora. En aquest sentit aquest 29 de setembre era necessari redoblar esforços i la militància d'Endavant (OSAN) i del conjunt de l'esquerra independentista ha respost satisfactòriament.

El seguiment de la vaga ha sigut probablement més fort d'allò esperat pels sindicats majoritaris i també pel govern espanyol. Ha sigut fort en sectors claus com la indústria o el transport, i ha sigut menor en la resta del terciari. Això té una explicació lògica donat que l'anomenat sector serveis és un dels sectors on més temporalitat i precarietat hi existeix i per tant on els empresaris poden exercir un xantatge major davant la convocatòria d'una vaga. Així mateix, les dimensions de les plantilles al terciari sol ser menor i això augmenta la pressió patronal sobre l'assalariat. A nivell territorial destaquem que la vaga general ha sigut especialment secundada als barris i municipis on s'havia fet una feina seriosa d'organització popular de base.

En aquest sentit cal destacar la feina dels piquets informatius que els sindicats i les organitzacions polítiques que secundaven la vaga general han posat en marxa. Aquests piquets contribueixen a informar als i les treballadores dels seus drets i a trencar el xantatge de la patronal sobre ells i elles. Cal felicitar doncs la labor dels milers de persones que s'han mobilitzat des de les 0h de la nit arreu les comarques dels Països Catalans per tal de garantir el dret a vaga.

La participació ha sigut massiva en les desenes de manifestacions i concentracions convocades arreu del país, amb centenars de milers de treballadores i treballadors mobilitzats. Demostra el gran malestar social existent en amples sectors de la classe treballadora davant la greu situació d'atur, precarització i pèrdua de drets.

L'estat, per la seua banda, ha protegit la coacció patronal amb un desplegament policial provocatiu i violent, amb múltiples treballadors/es ferits/des i al voltant de setanta detencions arreu dels Països Catalans -inclosos/es 4 militants d'Endavant (OSAN). Enviem una abraçada solidària a totes les persones agredides pels cossos de seguretat en aquesta jornada de lluita i demanem l'absolució de tots i totes les detingudes.

L'increment de la combativitat arreu dels Països Catalans -i en especial a Barcelona- ha estat la resposta de sectors de la classe treballadora front l'actitud violenta i repressiva dels cossos policials cap als moviments socials i les lluites populars. La premsa reaccionària, bel·ligerant abans i després del 29S amb la convocatòria de vaga general, ha utilitzat de manera sensacionalista la conflictivitat per criminalitzar el dret a vaga i legitimar la contundència policial. En el cas del Principat, en plena campanya electoral, s'intenta tapar el rebuig social a unes retallades que només beneficien a una minoria explotadora però que compten amb un ample consens al si de la classe política.

L'esquerra independentista ha tingut una participació molt activa i combativa en aquesta jornada. Entenem que l'esquerra independentista de la mà dels sectors combatius del sindicalisme i l'anticapitalisme ha treballat bé l'organització de l'aturada general mitjançant la creació de comitès i assemblees de base arreu de la nostra geografia. Considerem que aquesta feina prèvia ha permès donar una resposta digna -en forma de piquets, accions, concentracions, manifestacions,...- davant la greu retallada de drets que pateix la classe treballadora. Aquest és el camí que hem de continuar treballant des d'ara mateixa, paral·lelament al reforç del sindicalisme nacional i de classe.

Endavant (OSAN), i la resta d'organitzacions de l'esquerra independentista, van fer una aposta per enfortir l'eix sociolaboral. Humilment considerem que els resultats d'aquesta vaga general indiquen que treballem en la direcció correcta, doncs considerem que ara i ací la llibertat del nostre poble és indestriable de la defensa dels drets de la classe treballadora.

    Per concloure aquesta valoració volem fer una crida a totes i tots els treballadors a sindicar-se i emplacem a l'esquerra independentista a posar-s'hi de valent a fer militància al lloc de treball. Organitzar-se a nivell d'empresa és també bàsic per defensar els nostres interessos de classe.

    Organitzem-nos per la defensa dels nostres drets socials i nacionals!
    La lluita és l'únic camí!

                Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)    
Països Catalans, Octubre de 2010
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
02 oct 2010
Com de costum, una valoració impecable.

A continuar construint el sindicalisme nacional i de classe, així com treballant amb els sectors del sindicalisme combatiu!
Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
02 oct 2010
Yo no hice huelga por tu puto pais!!!
Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
02 oct 2010
On estava endavant als piquets de Renfe, Mercabarna, AVE, Cotxes de Bus i Metro, Zona Franca, La Ferreria, La Maquinistas, Nissan, SEAT, Pirelli, Cobega?

Vinga, a pintar entelades a façanes, alguna que altra calçotada i apa!

Putus pijos dels collons...
Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
02 oct 2010
ei, me la pela les raons per les qual TU vas fer vaga...
Endavant, com la resta d'organitzacions i sindicants convocants, així com de treballadores, va fer vaga per lluitar per un sistema econòmic més just i en contra les agressions laborals a les quals estem sotmeses...
Vols saber on estava Endavant? com totes, als piquets unitaris. Jo sí q els vaig veure, de matinada, de matí i de tarda...
A més a més, queda ben clar q l'actuació va ser conjunta: "l'esquerra independentista de la mà dels sectors combatius del sindicalisme i l'anticapitalisme".

Així q, respira, respira, i torna-hi: llegeix el comunicat.
Deixa les teves fòbies contra l'EI.
Jo per la meva banda, aplaudeixo tant el comunicat d'Endavant (sempre encertats) com per la participació de tots els sectors de l'esquerra rupturista i anticapitalista a la vaga general.
Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
02 oct 2010
Bonica forma de dir que l'EI te ZERO presència al moviment obrer, dient que estava als "piquets unitaris".

Jo ja no se si realment us ho creieu o intenteu enredar al personal.
Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
03 oct 2010
A la meva empresa, tots els treballadors van fer vaga, no va caldre piquet.
Segurament no tenim gent a Nissan ni a SETA, ni a molts altres llocs, i que? que passa? que els paletes, els informàtics i pastissers no són classe treballadora? Desperta imbècil! Que la majoria de la classe treballadora fa anys que ha estat expulsada de les fàbriques (com expulsada del camp fa més d'un segle!), i tu encara no te n'has assabentat!
Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
03 oct 2010
Jo he vist gent de l' EI al piquet unitari i no unitari, ja estan els mateixos de sempre discutin ximpleries i lluitant per la seva puta bandereta sigui gent de l' EI, anarquistes, llibertaris..
A tot arreu hi han sectaris i imbècils..
Prou de discusions que no van a cap lloc, el 29 tots estavem al carrer i junts vam desmostrar del que som capaços.
Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
03 oct 2010
Totalment d'acord amb el teu comentari. Des de fa temps a indymedia hi ha grups sectaris amb ganes de fer de vanguàrdia revolucionària q donen certificats d'anticaptialistes (com el post de "un", o el ja clàssic "ddedissentir").
Al final, valorar positivament tant la participació (i el comunicat, q d'això va la notícia) de l'EI a la vaga general, com, sobretot, el desenvolupament, seguiment, participació i combativitat de la vaga, amb totes les organitzacions i individualitats a la vaga general.
Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
03 oct 2010
Òstia amb el disminuït psíquic de sempre, lo important per ell és emmerdar-ho tot, espero que ara que arriben les eleccions éls de la seva corda (Ciudadanos i UPyD) es fotin de lloros contra la realitat
Re: Valoració d'Endavant de la vaga genral del 29 de setembre
03 oct 2010
qui són aquests?
Sindicato Sindicat