Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[Lleida] L’Assemblea de Joves de Lleida participa activament en els piquets de la CGT en diversos punts de Ponent
01 oct 2010
Tot i que a Lleida el 29 de setembre és festiu, la Vaga General ha tingut un gran èxit i s’han realitzat nombrosos piquets a diferents punts de Ponent; durant el transcurs d’aquests s’ha informat als treballadors sobre la importància de la Vaga General, així com s’ha intentat impedir a la gent accedir a comerços i d’altres establiments que no han permès fer vaga mitjançant coaccions empresarials.
atentoweb.jpg
Malgrat la festivitat local, a Lleida la jornada de vaga s’ha viscut d’una forma ben visible i combativa. Un piquet organitzat per la CGT, on hi ha participat de forma molt activa l’Assemblea de Joves de Lleida, ha recorregut diversos punts de la ciutat, així com de Ponent, enmig d’un ambient de lluita i combativitat.

Els piquets han començat a les 00.00h amb un piquet informatiu a l’Opencor, on s’ha explicat a molts joves el per què de la vaga general i la importància de no fomentar el consum durant el dia de vaga, degut a la pressió que molts treballadors i treballadores reben per no abandonar els seus llocs de treball durant el dia de Vaga General.

A les 06.00 del matí els piquets han continuat a l’empresa Atento, on també són molts els joves que són explotats diàriament, sotmesos a una feina molt precària amb sous de misèria.

Cap a les 07.30 s’ha realitzat un piquet a la benzinera Dalmau situada a la carretera de Fraga. El piquet ha impedit el subministrament de benzina col•locant vehicles davant de les màquines i bloquejant l’accés a la porta del bar de l’àrea de servei.

A les 09.00 el piquet ha tornat a l’empresa Atento per tal d’informar a aquell torn, que era el més nombrós. La vaga ha estat secundada per nombrosos treballadors i treballadores d’aquell torn, que no han assistit al seu lloc de treball.

A continuació, també s’ha impedit durant uns minuts la circulació dels autobusos locals de la ciutat, que circulaven en serveis mínims, uns serveis mínims totalment abusius, ja que sol eren dues hores en les quals deixaven de circular autobusos per la ciutat.

Seguidament, el piquet ha continuat la seva acció per les terres de Ponent; així doncs, la primera parada ha estat a Mollerussa, on s’han realitzat piquets al Caprabo i al Mercadona, totes dues grans superfícies de Mollerussa on s’exploten diàriament a molts treballadors i treballadores, les quals no han pogut fer vaga debut a les fortes coaccions empresarials rebudes.

A les 12.00 ha tingut lloc una manifestació pels carrers de Tàrrega on han participat unes 300 persones; l’AJLL ha participat del bloc de la CGT sota el lema “Contra la reforma laboral: Vaga General”.

Al migdia, el piquet ha tornat a l’empresa Atento per tal de formar de nou el piquet informatiu davant l’entrada d’un nou torn de treballadors a l’empresa.

Ja a la tarda, ha tingut lloc pels carrers de Lleida la Manifestació on el bloc de la CGT ha aglutinat 400 persones, sota crits contra la reforma laboral i en favor de la defensa dels drets socials. La Manifestació ha finalitzat davant de la Subdelegació del Govern amb un Parlament de la CGT i el cant d’A les barricades, La Internacional i Els Segadors.

A continuació, els piquets han continuat, aquest cop dinamitzats per l’Assemblea de Joves de Lleida, que ha fet piquets per la zona d’oci del Campus de Cappont (http://ajlleida.0fees.net/wordpress/?p=1203), en concret al McDonald’s i als cinemes Lauren, empreses que compten amb una gran quantitat de joves en les seves plantilles, joves que són sotmesos a condicions laborals molt precàries.

L’Assemblea de Joves de Lleida valora molt positivament la jornada, i anima al jovent de la ciutat a organitzar-se, sabedors que aquesta reforma laboral no serà l’última reforma que ens tocarà patir, i és per això que cal estar alerta, preparats per sortir al carrer i combatre els atacs frontals que el capitalisme i les seves estructures governamentals efectuen contra la classe treballadora.

Fes “click” al següent enllaç per veure les imatges de la jornada: http://picasaweb.google.con/ajlleida/29SVagaGeneral?feat=directlink#
Mira també:
http://picasaweb.google.con/ajlleida/29SVagaGeneral?feat=directlink#

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] L’Assemblea de Joves de Lleida participa activament en els piquets de la CGT en diversos punts de Ponent
01 oct 2010
Que sí amb la CGT a Lleida, que si amb la COS a València, que si intersindical a Vilafranca, que si cobas a Tarragona, que si CNT a Olot,... realment l'esquerra independentista dona una imatge molt i molt patètica a nivell d'estratègia sindical, marcada per la seva total absència. Semblem més un regne de taifes que un moviment polític que faci apostes estratègiques concretes.
Re: [Lleida] L’Assemblea de Joves de Lleida participa activament en els piquets de la CGT en diversos punts de Ponent
01 oct 2010
és veritat


aprenguem dels gallecs!
Re: [Lleida] L’Assemblea de Joves de Lleida participa activament en els piquets de la CGT en diversos punts de Ponent
02 oct 2010
No ho veig tan dramàtic, però sí, l'esquerra independentista té una limitació en aquest sentit. Imagino que la solució passa perquè es comencin a convocar reunions entre totes les organitzacions per començar a tractar temes estratègics com aquests, ja sigui en CEI, TEI o com es vulgui.
Re: [Lleida] L’Assemblea de Joves de Lleida participa activament en els piquets de la CGT en diversos punts de Ponent
04 oct 2010
Si l'EI no té una estrategia sindical clara serà perquè a les seves files no hi abunden els obrers.
Re: [Lleida] L’Assemblea de Joves de Lleida participa activament en els piquets de la CGT en diversos punts de Ponent
09 oct 2010
Avere... Una miqueta de siusplau. L´ Esquerra Independentista te molt clar hon ha d´ estar i aixó de que no n´ hi han gaires obrers es tipic d´altres... A Lleida l´ Esquerra Independentista son gent competent que donan la cara, a diferencies de les Okupes que l´ unic que saben fer es vendre drogues i que els Anarquistes ni les pisen perque son escoria.

ENDAVANT A AJLL, ENDAVANT EL JOVENT REVOLUCIONARI!!

Un Anarquista que sempre estará al seu costat!
Sindicat Terrassa