Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
71 detinguts al conjunt dels Països Catalans
01 oct 2010
Amb 43 detinguts, Barcelona ha estat de nou la protagonista de la passada jornada de vaga general. Però un altre punt, la ciutat de València, ha viscut diverses i nombroses mobilitzacions que han dut, prop de 100.000 persones al carrer, desbordant les previssions dels sindicats i duent al nerviosisme extrem als agents del Cuerpo Nacional de Policia. Càrregues al matí, a la tarda i al vespre han comportat desenes de ferits, molts de gravetat, per bé que les ordres de detenció han estat menys dures que a Barcelona. La ciutat del Túria va tancar la jornada amb 4 persones detingudes però amb desenes de contusionades, una d’elles, militant de l’Esquerra Independentista, pendent d’una intervenció quirúrgica per la rotura de la clavícula per un cop de porra.
Balanç de detencions: 71 en total

A Catalunya, 64 detinguts: 2 a Girona, 5 a Manresa, 7 a Mataró, 3 a Cornellà, els 43 de Barcelona i el passat dia 23, escalfant motors a la ciutat de Sabadell, els 4 activistes que s’havien encadenat en dues empreses de treball temporal. Només 6 detinguts quedaven aquest matí a la comissaria de Les Corts pendents de passar a disposició judicial, i només quatre haurien quedat sense càrrecs. La resta s’enfronten a acusacions diverses com danys, desordres públics, deslluiment de béns immobles, resitència, desobediència, furts, atemptat a l’autoritat i lesions. Diversos dels detinguts són estrangers, detinguts tots ells al centre de Barcelona. Una desena eren membres de la CNT i 6 de l’Esquerra Independentista (els quatre de Sabadell, un detingut a Sants i un altre de Badalona, detingut a Mataró).

A Mallorca, un membre de l’Esquerra Independentista va ser detingut de matinada a la Universitat de les Illes Balears i posat més tard en llibertat acusat de deslluiment.

Al País Valencià, al marge de l’enorme quantitat de persones ferides per les intervencions policials a València, el balanç de detencions és de 6 persones, 4 a la capital (dues de l’Esquerra Independentista) i 2 més a Alacant, on una d’elles és membre també de l’independentisme revolucionari, en concret del sindicat COS (Coordinadora Obrera Sindical).

A l’espera del desenvolupament de la jornada de mobilitzacions que s’inicia dissabte de matinada a la Catalunya Nord, el balança és prou clar: amb 70 persones detingudes es pot afirmar que el conflicte social és ben palpable, per molt que els opinadors professionals assegurin l’existència de grups organitzats per provocar incidents cada cop que poden.

Si durant el franquisme les lleis repressives eren més dures i el jovent sortia al carrer, amb alderulls o pacíficament, en pro de la llibertat, què es pensen que seguirem fent els qui som conscients que el que vivim no és ni democràcia ni estat del benestar?

Des d’Alerta Solidària insistim en felicitar totes les persones que han fet possible l’èxit de la Vaga General i les animem a seguir fermes, sense aturador, fins aconseguir abatre la contrareforma laboral, el seu govern i el seu estat.

Alerta Solidària, València, 1 d’octubre de 2010
Mira també:
http://www.alertasolidaria.org

This work is in the public domain

Comentaris

>>> 71 detinguts i centenars de ferits, balanç final de la ràtzia policial del 29-S
01 oct 2010
034.jpg
L'rganització antirrepressiva de l’Esquerra Independentista ha condemnat la repressió patida durant la jornada de la vaga general en una roda de premsa que ha tingut lloc als Locals Sindicals de Blasco Ibáñez, on, a més dels mitjans de comunicació, s’hi han aplegat diverses persones agredides, lesionades i identificades durant les mobilitzacions del dimecres.

La portaveu d’Alerta Solidària ha fet un repàs dels fets més rellevants que caracteritzaren la repressió sistemàtica viscuda especialment als Països Catalans i ha qualificat de "brutal i desproporcionat" el paper jugat per la Policia Nacional espanyola al País Valencià, on va provocar nombroses càrregues, identificacions, intimidacions, amenaces i agressions.

Aquestes actuacions van acabar amb 6 persones detingudes, 4 a València i 2 a Alacant, desenes de persones ferides (sobretot a causa de les càrregues de Blasco Ibáñez i el carrer Colom) i nombroses identificacions. De tote aquests fets, s’ha destacat el cas de un militant de l’Esquerra Independentista que a qui se li va trencar la clavícula i va haver de ser operat el mateix dia.

Moltes de les persones presents han fet una valoració de la repressió viscuda i han mostrat les lesions (colzes trencats, porrades, traus al cap...) tot denunciant la impunitat i el desproporcionat desplegament de la policia.

Alerta Solidària ha avaluat les conseqüències polítiques i el paper de la repressió a les mobilitzacions, i ha fet especial esment de les informacions aparegudes als mitjans de premsa del règim. Segons assegura, els mitjans de comunicació han contribuït en gran part a criminalitzar, sense cap mena de rigor periodístic i amb total intencionalitat, la lluita obrera del passat dimecres titllant d’antisistema a tota persona víctima de la repressió, culpabilitzant-la i jutjant-la sense cap tipus de proves.


Per saber-ne més:

Els Mossos amplien el seu fitxer de rebels anticapitalistes
http://www.llibertat.cat/content/view/10630/1/

29-S: Orgull de classe
http://www.llibertat.cat/content/view/10625/1/

L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge
http://www.llibertat.cat/content/view/10626/1/

Avui, fes vaga! Convocatòries arreu del país
http://www.llibertat.cat/content/view/10620/1/

29-S: Els Països Catalans en vaga general
http://www.llibertat.cat/content/view/9545/1/
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/10637/1/
Re: >>> 71 detinguts i centenars de ferits, balanç final de la ràtzia policial del 29-S
01 oct 2010
El més prudent serà convocar Jornada de Vaga General a Barcelona i si s´escau a tot el Barcelonès (i si s´escau molt-moltíssim a tot Catalunya) doncs el dia 7 de Novembre Vaga General per a rebre al gran Pontifex Catòlic com es mereix i per a que ses il.lusttríssimes personalitats servils lacais de la monarquia borbònica i apostòlica i el seu Govern cabró avui presidit per Zetaparo deroguin la reforma laboral que ataca de forma violenta al conjunt de la classe treballadora i de les classes populars. Per tant, 7 de Novembre Vaga General. Del pre-avís ja s´encarregarà alguna org.
Sindicat Terrassa