Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: @rtivisme : un altre món és aquí : criminalització i repressió
Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
és un article d'opinió. Remarca el valor que té el fet que la gent s'hagui trobat o retrobat al carrer; la voluntat de canvi des de l'auto-organització, un agraïment a tothom que va sortir i ho va donar tot, i una reflexió final sobre qui és el violent.
Està clar que durant els 4 dies es van fer coses força interessants i gràcies a això, es va anar apropant gent de tota mena a l'espai.
La major part, no estava d'acord amb la "vaga dels sindicats", i el banc, es va convertir en un punt de trobada dels que no se sentien representats pels polítics ni pels sindicats. Així de senzill.
Ens vam ajuntar un munt de gent crítica amb el què hi ha. Aquest ha estat –crec- el denominador comú-.

Durant aquests dies, ens hem ajuntat persones que creiem que, per fer front a la situació actual, cal buscar estratègies comunes, col•lectivitzar els problemes, i creure fermament que aquesta és la lluita de tothom. Que el teu problema (de precarietat,vivenda,etc) és també el meu, el nostre! El de tothom!

Per exemple, durant aquest dies, s'ha apropat gent -molta- a dir-nos: "si faig vaga, l'empresa hem despatxarà". Cents de demandes d’ajut de gent que l'únic delicte que ha comés és haver d'estar sota el peu d'un empresari que no respecta els seus drets i d'un sistema que el criminalitza per queixar-se i voler canviar les coses.
No podem ignorar tot això, nosaltres no. Els que manen porten temps ignorant-ho i promovent-ho, però la gent ha de reaccionar. I durant aquests 4 dies ha reaccionat!

Sorprenent també la quantitat de vegades que hem parlat amb avis i àvies, que estaven contents de veure que la gent s ‘ajuntava per lluitar contra les condicions de vida precàries. Gent gran que venia a les assemblees i als piquets de barri, que te la trobaves pel carrer alertant-te de l’arribada de la policia per darrera teu, o que et deia "estic sortint per vosaltres perquè a mi ja hem queda poc". Gent impressionant de la que hem d’aprende moltes coses. Tant de bo continuïn venint a les assemblees...
Ells i elles, malgrat tots els cops que han rebut, continuen pensant que val la pena ajuntar-se i seguir endavant. Són un exemple!

Per tot barcelona hi havia gent organitzant-se: asseguda a les assemblees, presentant-se voluntària per participar en grups de logística i preparar menjar, en organitzar activitats i informar a tothom del seu dret a fer vaga, en formar part del grup de sanitaris i tenir cura de la gent ferida per la policia, etc...
Per tot arreu gent!
Persones que volien ajudar a canviar aquesta situació d’injustícia social i d'abús dels rics i dels poderosos.

Tothom ha vist que les assemblees eren realment obertes i que, en tot moment es va respectar la seva veu: organitzar passis d'audiovisuals, grups de treball i auto organització (vivenda, precarietat laboral, gènere, transport i mobilitat, etc.
S'ha vist molta il.lusió i moltes ganes de ajuntar-se per resoldre problemes comuns. NO HO DESAPROFITEM!!

A la vora de la porta del banc, quan els mossos ens van matxacar nomes hi havia gent!! Persones de tota mena que encara creuen que juntes ho poden tot i que estaven exercint el seu dret a manifestació. Quan van carregar, estàvem, la major part, asseguts al terra...

Potser van matxacar-nos perquè també hi havia menjar i aigua per tothom i un punt sanitari. Ves a saber si això els va semblar perillós!

O potser els va semblar subversiva la noia que estava allà amb el seu nen de cinc anys. Asseguda al meu costat.

No sé què és el que els hi va molestar tant, però la veritat és que van carregar com bèsties! Intentaven atropellar a la gent amb les furgones policials -per això es van haver de tombar contenedors! Per protegir-nos!- La policia ens volia atropellar! a tots i a totes. A la plaça catalunya,a la plaça de la catedral i a qualsevol carrer del centre. Estaven desquiciats i es van mostrar extremament agressius i perillosos.
Molts d'ells no portaven el Número d'Identificació Policial visible, i això és absolutament il•legal. Ens podien haver matat i ningú no hagués pogut fer res per denunciar l'assassí. Sense número d'identificació, s'arxiven totes les denuncies -ho sé per experiència-.

Van colpejar a persones que es van passar tot el dia ajudant a la gent, repartint agua i vigilant les ferides i els cops de porra. El grup de sanitàries... quina bona feina ties!!

Què voleu que us digui... jo crec que el que es va fer, cal continuï. I crec que hi ha molta gent que té ganes de seguir.

I l'única cosa de la que estic ben segura, -perquè ho vaig veure-, és que la policia ens va fotre calents a tota la gent: la que estava a catalunya, la de la plaça de la catedral, la de via laietana, etc. I l'únic que estàvem fent era el que calia: estar al carrer exercint el nostre dret a vaga.
Això sí que és violència! No respectar el dret a manifestació!

No se m'oblidarà mai la noia argentina que tenia al meu costat quan van carregar per primer cop. Anava amb un nen de cinc anys. Després de rebre es va apropar a l’antidisturbis amb el nen a coll i li va dir cridant: qué!! al niño también le vais a pegar?.
Pocs minuts desprès, tornaven a carregar. I l'únic que estàvem fent era quedar-nos de peu i aplaudir mirant al banc. Espero que la noia i el nen no els passés res...

Que ningú no perdi de vista que el que és realment "violent": violent/a és la situació d'injustícia i precarietat que estem vivint totes i tots:

•     Violent és haver de treballar mil hores per una merda de salari mentre els empresaris i els bancs acumulen milions de beneficis.

•     Violent és que s'amenaci a la gent amb l'acomiadament per voler fer vaga. Una vaga que intenta tombar la reforma laboral més danyina de les últimes dècades. Injusta i que enfonsa cada cop més a la gent en un forat de miséria.

•     Violent és que no puguis pagar els llibres de l'escola dels teus fills després de treballar 13h diàries... i és més violent encara, que t'obliguin a pagar-ho quan l'educació hauria de ser pública i gratuïta.

És veritat! Quina pena que hi hagi tanta violencia:

Violenta és la policia que va colpejar de manera salvatge a la gent, volent-la atropellar, com si fossin cucs.
És molt violent sentir que per un policia, la teva vida no val res. Segur que a molts d'ells no els hagués importat atropellar-nos i matar-nos a tots.
Això sí que VIOLÈNCIA! A ells se'ls enfot. Tant és un home, una dona, una persona gran o un nen. Si poguessin ens farien desaparèixer...perquè mai no els ha agradat la gent, i molt menys quan s'organitza per canviar les coses.

Cal seguir! I tant que cal. Convocar una assemblea oberta per tota la gent i què tothom digui el què pensa. Fins ara és el que s'ha fet i, malgrat que tots hem rebut i fort, jo continuo pensant que juntes ho podem tot!
Salut i força.
Ànims a tota la gent que el 29 va sortir al carrer! Ànims a la gent detinguda!

Ens retrobem segur. I parlem de tot el que calgui per cada dia anar millorant.

L’assemblea és qui ha de representar-nos, i l’assemblea es la suma de totes les veus! La veu de la gent

Que no en falti cap de veu
Junts podem fer-ho tot i aconseguir un món més just.
N’estic segura.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
Que el sistema capitalista és violent? Oh, i tant!
Que la policia és força repressora que té com a principal motiu de ser, el salvaguardar l'actual status quo i no dubatarà de matxacar a qui realment sigui perillòs? Teniu raò.
Que hi ha motius pel descontent i la lluita? Estem d'acord.

Ahora eso sí, como se dice en castellano, vosotros no sois más que unos infantiles izquierdistas, unos sectarios con aires de mesias, unos oportunsitas sin ninguna voluntad unitaria y unos radicales que entienden la violencia como forma de vida. Y esto, también es experiencia propia.

Moltes gràcies a tots els que heu aocnseguit espatllar un dia de Vaga General.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
què bonic tot el que dius.
reenvia'l si et plau on puguis i que te'l publiquin
un petó
visca el moviment del 25!!!!
visca les vagues de la gent!!!!!!
un amic
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
la veritat és que no sé que es pensa la gent què és una vaga general ... Una cabalgada? Un esclat de colors en les banderoles? La vaga general és una eina més de la lluita de classes i avui i aquí hi ha lluita de classes, i cadasqú lluita com pot.

La sobredimensió dels fets és producte de la difussió mediàtica de la tele per tal de fer-nos veure la violència que només ens volen fer veure. I quan dic això no em refereixo a que la policia és 'dolentota', no. Els actes violents han estat seleccionats adequadament: imatges de contenidors cremant-se, 'això és mobiliari urbà de tothom', però també es va assaltar la llibreria nazi Europa i això gairebé ni ho esmenten.

Prou de parlar de violències.

Crec que la vaga general la hem guanyada, doncs hem guanyat la dignitat de les treballadores i treballadors.

Amunt amb la lluita!
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
UGT i CCOO us penseu que la vaga es vostre, que els treballadors us pertanyen...

Però se us està acabant el txollo. N'estem fartes que ens veneu.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
de la libreria europa ayer en la sexta hablaban como pobre librero sin mencionar nada mas. el otro dia por fin alzamos la voz y retumbo en todo el estado no solo barcelona esta pendiente tambien fuera vamos por muy buen camino y lo sabemos ellos tambien y les duele.
VIVA EL MOVIMENT DEL 25
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
La gent es pensa que quan es van aconseguir els drets socials dels treballadors, la lluita va ser amb floretes i pallasos pintats ballant als peus del patró.
Panda d'inocents idiotes de CCOO i UGT venuts i Miserables, ruins i chabacans, fins i tot pablo Iglesias utilitzaba la violencia.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
crec que és massa aviat per fer valoracions del 29-S. Encara estem massa excitats i col·locats per tot el que vam viure, i fem valoracions massa optimistes i emocionals. No podem ser tan profetes i predir que això anirà a més, falta veure com ens afectarà la consequent onada repressiva i bombardeig criminalitzador mediàtic. Una flor no fa estiu, i un dia d'aldarulls no té perquè ser la revolució. Ho dic, perquè si després no es compleixen les exepectatives, et frustres i et cremes.
Una critíca discursiva: quan questionem la violència del sistema, no podem questionar-la en clau victimista en plan "no cobrem prou", "som precaris"... perquè així el que estem dient és que volem un estat capitalista del benestar ampliat i millorat, que arribi a tothom i no només a la classe mitjana i alta. La violència que hem de questionar és la que no ens permet desenvolupar alternatives de subsistència, especialment aquella que defensa la propietat privada.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
de la libreria europa ayer en la sexta hablaban como pobre librero sin mencionar nada mas. el otro dia por fin alzamos la voz y retumbo en todo el estado no solo barcelona esta pendiente tambien fuera vamos por muy buen camino y lo sabemos ellos tambien y les duele.
VIVA EL MOVIMENT DEL 25
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
Cuando dices que:"Moltes gràcies a tots els que heu aocnseguit espatllar un dia de Vaga General", supongo que te referirás a quienes trabajaron ese día..., porque si no es así, algo de tu comentario huele tan mal, que echa para atrás.
Si alguien se cree, que con un día de paro y además de romería con banderas y pitos, se va a conseguir evitar los recortes laborales y sociales, es que piensa como el que cree que poniendo una vela a santa rita, se le van a solucionar los problemas.
Si alguien se cree que sin expresar el descontento en las calles, van a dar marcha atrás con la reforma, es que cree en milagros y lo mejor que puede hacer, en vez de convocar o ir a huelgas, es viajar a Fátima.
Lo cierto es que a pesar de muchos, la gente pudo expresar su rabia y descontento por todo lo que nos están haciendo, y es curioso, que de un día para otro, y a raíz de una legítima reacción, ahora ya nadie se acuerde de la corrupción de los políticos, de los millones que han repartido con los banqueros, de los responsables de esto que han llamado crisis, y se señale una legítima revuelta, como responsable de un supuesto fracaso de la huelga. En tdodo caso, lo que ha fracasado no es la huelga, sino vuestro deseo de paz social para pactar y convertiros de nuevo en interlocutores de unas trabajadoras y trabajadores, que ya no ven tan clara vuestra mediación. Y eso, es lo único que os duele y os sumáis a los discursos criminalizadores del gobierno y de los más reaccionarios, pero tendréis que ir con mucho cuidado, pues ese día muchísima gente estuvo en la calle, viendo lo que pasaba y las tonterías habituales, ya no les van a convencer.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
Sólo expresando esta rabia, sólo constituyendo una amenaza real pueden las clases obreras y oprimidas hacerse respetar: ¿Porqué os pensáis que conseguimos la jornada de 8 horas?

A los que se tragan el discurso no-violento-pamplinas oficial, a ver si abrís los ojos de una puñetera vez!
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
La jornada de 8 horas no se consiguió robandno cajas registradoras ni ropa pija.
Tampoco la consiguieron rumanos ni colombianos salidos del reformatorio.
Nos estamos flipando un poco.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
Una "amenaza real" !! ¿ Donde ? Por que lo del otro dia tan solo hace que reforzar el discurso del sistema actual.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
Per aquells que esteu conreant el discurs d'autodefensa, d'explosió de la ràbia en contra de l'hostigament policial...a la retransmissió de l'agència 29-S feta des del dial de Contrabanda fm va quedar molt clara la seqüència dels fets. Quan la mani del banc tira cap a Pelai i arriba a Universitat. Alguns han arribat a argumentar que la primera "violència" de la policia va ser no deixar-los fer el recorregut per les Rambles per aixó van tirar per Pelai fins a Universitat. Allà es va posar a escridassar als piquets de CCOO i UGT i començen a ploure-li objectes a sobre dels mossos. Tot seguit començen a creuar contenidors i a fer-los avançar cap a la formació dels mossos que talla Ronda Sant Antoni.Fins aquí no veig cap ofensiva de la policia. Per tant tots aquells que voleu justificar els primers aldarulls que van portar a tots els altres si us plau feu-lo per uns motius més "ideológics" però no us vulgueu recolçar en uns determinats fets que només existeixen en el vostre cap.
Ara ja podeu dir que aixó ho he tret del Departament d'Interior o alguna bajanada per l'estil.
El que us fot i no voleu reconèixer el que al darrere d'aquests aldarulls hi han motivacions subjetives i en aquest terreny és com els culs que tots en tenim un. Així que us toca agunatar-vos les opinokns dels altres. Ara no ha sigut no Bolonya, ni el cine Princesa.Ara heu donat el pas vosaltres i us trobeu que no teniu el recolçament de sempre.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
01 oct 2010
Si els aldarulls hagessin sigut fets pels manifestants organitzats o no, podría ser un indici de rebolta. Pero el 29s, ha de quedar clar per tothom que els aldarulls van ser provocats per la policía i de fet la resposta per part de la gent va esser molt minsa, paperes cremades per 4 nens que no tenien escola, alguns containers i 3 tendes trencades. De fet els aldarulls van ser no només conduits per la policia sino que la policia els va acabar quan va voler.

Pel matí no van deixar passar la gent cap a les rambles, pero o miracle, just quan van assaltar el banc llavors van deixar passar tot el gruix de gent cap a les rambles fins al mercat de sant Catalina, sorpresa quan pujaba la gent a canaletes que llavors el que no deixaben era pujar per plaça Catalunya donç estaben assaltant el bank.

Just quan la gent borejaba plaça Catalunya pel corte inglés es quan van dessallotjar la gent que estaba enfront del banc.


Per supossat això es va produir una hora després dels fets d'universitat, quan la gent, el camió de la cgt i demés sindicalistes habien marxat i estaben dinant per les manis de la tarda.

Llavors la policía va ampliar el radi d'acció i van ocupar passeig de gracia fins gran vía, on hi había l'escenari de ccoo, això tota la tarda, 4 hores potser de corredisses sense disparar només fent el burro amb les furgones ara pujo ara baixo. Pero al mateix temps, a l'altre costat del banc, que també hi habia gent concentrada i cridant, calma total.

Cap a les 17:00 s'estaba concentrant gent a universitat i a jardinets, llavors la policia ja va començar a disparar. Pero sense sortir del seu raconet de passeig de gracia. A l'altre costat del banc, a universitat i a jardinets calma total.

La manifestació de la CNT va passar per sota de la plaça catalunya sense inmutarse fins qeu va arribar a via Laietana, que llavors va esser atacada, i la de la CGT igual, fins que no va baixar lo suficient res. Llavors tots els saqueixos de sobte i pim pam pum, a les 18:00 hores quan baixava la manifestació de CCOO UGT i altres el passeig de gracia estaba amb calma total, i van poder fer unes canconetes i tot on fa res portaben hores de disturbis.

Pero es clar ara la gresca estaba misteriosament a plaça de la catedral. I poc avans de l'hora de sopar pim pam, tot s'ha acabat, començen les detencions arbitraries i cap a casa.


El que vull dir es que fa falta molt de treball encara, perque si es la policia la que ha de dirigir les reboltes anem venuts.

felicitats pel moviment del 25, fa faltra més treball com aquest i més gent implicada.

molt d'ànims a tots el que lluiten i tota la solidaritat pels que ara els volen fer pagar el seu circ.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
02 oct 2010
No es pot mentir d'aquesta manera, quan moltíssimes persones ho van veure i a més, així es va explicar per Contrabanda.. Un cordó policial, amb furgonetes, tancava el pas per a baixar per Rambla de Catalunya, i el nombre de manifestants del piquet, era infinitament superior a la policia, però ningú els va atacar, el màxim, una persona amb megàfon es va dedicar a dir-los que a ells també els afectaba la reforma laboral i coses per l'estil, i algunes consignes contra els mossos que les persones van corejar.
La manifestació va seguir per Pelayo tranquil·lament, es veien alguns containers posats enmig del carrer, però allí no havia cap aldarull, sinó més aviat tranquil·litat.
S'arriba a plaça Universitat, i el mateix. Certa dispersió davant una plaça molt gran i després, la manifestació intenta dirigir-se cap a Ronda Sant Antoni. En aquest moment, i no abans, unes furgonetes dels mossos, maniobren i tallen el pas amb elles i amb un cordó policial. Les persones els increpen perquè els deixin passar, i hi ha alguns cops de porra que no arriben a més. El nombre de manifestants, és de nou infinitament superior al de policies, no obstant això, només hi han paraules de moment, i algun que altre cop de porra i poc més.
Alguns manifestants aconsegueixen col·locar un container davant d'una furgoneta policial, i tornen els cop de porra i tot seguit, es comença a llançar-los ampolles de plàstic, de cristall i altres objectes que la majoria impacten sobre una de les furgonetes. Aquest vehicle, tira marxa enrere, i envesteix cap a davant contra els manifestants, empenyent el container que té davant. Aquesta maniobra la repeteix diverses vegades, doncs cada vegada que fa marxa enrere, els manifestants tornen a moure el container cap a davant i la furgoneta, els torna a envestir.
Aquí comencen a ploure molts més objectes contra la policia i especialment contra la furgoneta i s'aprecia una columna de fum, que surt d'un cotxe de la guàrdia urbana, que estava aparcat en la vorera, per darrere dels manifestants que es trobaven enfront del cordó policial. En el tira afluixa, s'aconsegueix trencar el cordó policial a pesar que els mossos intenten carregar, en el moment que són rebuts per una pluja d'objectes que els fa retrocedir.
En aquests minuts que s'ha trencat el cordó policial, la gent comença a dispersar-se, i només un reduït grup travessa la barrera policial, però el so de sirenes acostant-se, fa que es desisteixi en l'intent de continuar la manifestació per la Ronda Sant Antoni, i es torna a Gran Via on la gent ja s'ha anat dispersant mentre diverses furgonetes es dediquen a fer cercles a tota velocitat al voltant de la plaça Universitat, mentrestant, la gent corre d'un costat cap a un altre, dispersant-se en petits grups, és aquí quan els vehicles de la policía comencen a tancar el pas d'aquests petits grups dispersos, i a baixar-se mossos per davant i darrere, i a repartir cops a tort i a dret, tornant-se a pujar als vehicles per a anar a emboscar a més gent dispersa. Així durant bastant estona i repartint pals "a domicili".

En tot moment, han estat ells qui han tingut el control de la situació, i només en respostes com la de la provocació de la Ronda, han perdut per un moment aquest control.

Són ells els que van generar cert terror entre els passejants i turistes, algun dels quals en el seu desesperat intent de sortir d'aquella tómbola incerta de pals, al pretendre canviar de vorera creuant el carrer, va estar a punt de ser brutalment atropellat per aquest accelerat carrusel diabòlic policial.

Algú en aquest país, deuria preguntar-se què els donen a aquests policies perquè tinguin aquesta "marxa", potser si repartissin aquesta substància entre els treballadors i treballadores, aixecàvem el país en un parell de dies, o potser la qüestió seria posar a treballar als policies, a veure si en un treball també duen la mateixa marxa, o se suïcidaven en aquells dos dies.

Parlar que no va haver provocació, és una profunda estupidesa. I encara que no hagués hagut la policial, provocació hi ha per part de la corrupció generalitzada dels polítics.
Provocació hi ha quan el govern regala els diners públics als bancs, mentre nega els recursos socials i laborals perquè les persones puguin seguir endavant.
Provocació hi ha, quan els grans magnats i financers, s'inventen aquesta crisi amb les butxaques plenes.
Provocació hi ha, quan s'inventen les guerres que produïxen milers de morts civils.
Provocacions hi ha en cada alè de les nostres vides, en cada barri que s'enfonsa o que es desnona per a aixecar grans hotels de luxe.
I no només provocació, sinó a més abús, ostentació, humiliació, etc...

I ara explica'm que s'han cremat 30 containers i papereres i tot el que tu vulguis, que cal fer molt el vàndal per a igualar tanta provocació.
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
02 oct 2010
i com ens sobren els diners, ahir la festa del cel!

....
....

la gent sense casa, els aturats desesperats i d'altres podíem gaudir de com es gasten els diners que tant bé ens aniríen per sobreviure.

....
....

això és ci(v/n)isme ????????
Re: Cal continuar. La gent s'ha trobat al carrer.
03 oct 2010
cremar contenidors i cotxes policials, trencar aparadors, ...
tants esforços per a qué?
em pregunto si en algún moment d'aquesta o darreres movilitzacions hi ha hagut un intent de prendre el palau de la generalitat o ajuntaments per a fer una presa de poder popular per declarar l´ independència i una nova forma de poder, potser inclús sense partits polítics.
Sindicat Terrassa