Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
02 d'Octubre 17:00 Plaça Catalunya
Espai de retrobament Fòro: Construint una posició inexpugnable.

Volem retrobar-nos després de cinc dies únics. Juntes fem coses impensables i no podem deixar-lo a mig fer. Amb el banc reapropiat de la Plaça Catalunya vam obrir un espai comú, de suport mutu, de construcció col·lectiva, i no sera la policia ni els partits polítics els quals ho tanquin. Un espai per a deixar de viure aïlladament uns problemes que compartim, aquest lloc on inventar milers de sortides. Sentim la necessitat de reprendre humilment el camí on ho havíem deixat: un procés col·lectiu d'auto-organització.


Per a això és necessari trobar-nos, donar-nos la paraula, entendre els esdeveniments més enllà de la versió dels mitjans, els poders polítics i sindicals. Es tracta d'escriure la nostra pròpia història.


Alguns ens deien tot és perdut, nosaltres diem: tot acaba de començar.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
Compte amb els infiltrats i provocadors que només volen crear aldarulls gratuïts. Són aquests de qui s'ha de desconfiar i de ningú més.

La revolució no es construeix així com així ni s'improvisa, l'enemic utilitza tots els mitjans, i en té molts. Per això jo no em fÍo ni un pèl de tot això.
Més utopisme progre i més organització revolucionaria i seriosa!
Menys destrosses gratuïtes i més idees!
Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
Trobo a faltar un comunicat desvinculant el moviment del 25 amb els aldarulls. No puc entendre com no heu organitzat una roda de premsa per desvincular-vos del que ha passat.
Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
molt naïf això de convocar a la plaça catalunya. perdoneu però, algú ho havia de dir!
Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
GRACIAS. de nuevo y adelante. nos vemos el dia 2 y a ver que pasa. jordi tiene razon evidentemente, pero que hemos de hacer escondernos en los agujeros en los que estabamos antes del 25. Yo me levanto feliz desde el 25 esperanzado pensando TODO HA CAMVIADO evidentemente la revolucion no se improvisa, pero harto durante de años de plantarla y hechar gasolina a las hogueras tambien se que lo unico que depende de nosotr@s es SABER RECONOCER EL MOMENTO, subirnos a la ola y navegar hasta donde lleguemos.
Muchos de los que no vimos estos dias nos conociamos ya otros no pero juntos confluimos en un poder tan grande que nos ha cambiado a muchos nuestras perspectivas.
Evidentemente albert se te ve el plumero, Lo que acontecio el 29 fue la canalizacion de los sentimientos de mucha mucha gente entre 5.000 y 10.000 personas ostigaron en muchos frentes a los piketes de la patronal cual es tu huelga, fue un exito y supo aglutinar las inquietudes de muchos.
ANIMO TODOS SABEMOS COMO ESTA LA CALLE Y ESTO RULA¡¡¡¡
VIVA EL 25
Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
No podrem assistir a la cita, donat que tenim altres compromisos de causa, però esperem poder re-prendre el contacte tan aviat com poguem i bastir un moviment sòlid i continuat en el temps! Alguna cosa ha començat a canviar i, totdon qui hi està implicada d'alguna forma, nés plenament conscient. Albert, crec sincerament que cal treure ferro al tema dels aldarulls, sempre ha passat i sempre passarà i, no cal que ara -donada la grandiloquència i efectisme, promoguts per la imatge, vídeo, etc. que faciliten els mitjans actuals, tan Citizen Kane- els mitjans ens supeditin en la nostra opinió, sobre si condemnem la violència o no, etc. Auto-organització popular, aquest cop ens assagurarem de fer-ho bé! salut!
Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
Cal que tots i totes lluitem per avançar cap a la unitat popular! tal com es va donar en el Chile d'Allende. Ànims i endavant!

Inti Illimani - Canción del Poder Popular
http://www.youtube.com/watch?v=8USuZrYemjk

Documental La Funa de Victor Jara. 30 minuts
http://www.youtube.com/watch?v=IRwQl1hZ758


Internacionalisme i solidaritat de classe!
Hasta la victoria!
no ens queda banc, però hi haurà algun lloc, oi?
01 oct 2010
Està clar que durant els 4 dies es van fer coses força interessants i gràcies a això, es va anar apropant gent de tota mena a l'espai.
La major part, no estava d'acord amb la "vaga dels sindicats", i el banc, es va convertir en un punt de trobada dels que no se sentien representats pels polítics ni pels sindicats. Així de senzill.
Ens vam ajuntar un munt de gent crítica amb el què hi ha. Aquest ha estat –crec- el denominador comú-.

Durant aquests dies, ens hem ajuntat persones que creiem que, per fer front a la situació actual, cal buscar estratègies comunes, col•lectivitzar els problemes, i creure fermament que aquesta és la lluita de tothom. Que el teu problema (de precarietat,vivenda,etc) és també el meu, el nostre! El de tothom!

Per exemple, durant aquest dies, s'ha apropat gent -molta- a dir-nos: "si faig vaga, l'empresa hem despatxarà". Cents de demandes d’ajut de gent que l'únic delicte que ha comés és haver d'estar sota el peu d'un empresari que no respecta els seus drets i d'un sistema que el criminalitza per queixar-se i voler canviar les coses.
No podem ignorar tot això, nosaltres no. Els que manen porten temps ignorant-ho i promovent-ho, però la gent ha de reaccionar. I durant aquests 4 dies ha reaccionat!

Sorprenent també la quantitat de vegades que hem parlat amb avis i àvies, que estaven contents de veure que la gent s ‘ajuntava per lluitar contra les condicions de vida precàries. Gent gran que venia a les assemblees i als piquets de barri, que te la trobaves pel carrer alertant-te de l’arribada de la policia per darrera teu, o que et deia "estic sortint per vosaltres perquè a mi ja hem queda poc". Gent impressionant de la que hem d’aprende moltes coses. Tant de bo continuïn venint a les assemblees...
Ells i elles, malgrat tots els cops que han rebut, continuen pensant que val la pena ajuntar-se i seguir endavant. Són un exemple!

Per tot barcelona hi havia gent organitzant-se: asseguda a les assemblees, presentant-se voluntària per participar en grups de logística i preparar menjar, en organitzar activitats i informar a tothom del seu dret a fer vaga, en formar part del grup de sanitaris i tenir cura de la gent ferida per la policia, etc...
Per tot arreu gent!
Persones que volien ajudar a canviar aquesta situació d’injustícia social i d'abús dels rics i dels poderosos.

Tothom ha vist que les assemblees eren realment obertes i que, en tot moment es va respectar la seva veu: organitzar passis d'audiovisuals, grups de treball i auto organització (vivenda, precarietat laboral, gènere, transport i mobilitat, etc.
S'ha vist molta il.lusió i moltes ganes de ajuntar-se per resoldre problemes comuns. NO HO DESAPROFITEM!!

A la vora de la porta del banc, quan els mossos ens van matxacar nomes hi havia gent!! Persones de tota mena que encara creuen que juntes ho poden tot i que estaven exercint el seu dret a manifestació. Quan van carregar, estàvem, la major part, asseguts al terra...

Potser van matxacar-nos perquè també hi havia menjar i aigua per tothom i un punt sanitari. Ves a saber si això els va semblar perillós!

O potser els va semblar subversiva la noia que estava allà amb el seu nen de cinc anys. Asseguda al meu costat.

No sé què és el que els hi va molestar tant, però la veritat és que van carregar com bèsties! Intentaven atropellar a la gent amb les furgones policials -per això es van haver de tombar contenedors! Per protegir-nos!- La policia ens volia atropellar! a tots i a totes. A la plaça catalunya,a la plaça de la catedral i a qualsevol carrer del centre. Estaven desquiciats i es van mostrar extremament agressius i perillosos.
Molts d'ells no portaven el Número d'Identificació Policial visible, i això és absolutament il•legal. Ens podien haver matat i ningú no hagués pogut fer res per denunciar l'assassí. Sense número d'identificació, s'arxiven totes les denuncies -ho sé per experiència-.

Van colpejar a persones que es van passar tot el dia ajudant a la gent, repartint agua i vigilant les ferides i els cops de porra. El grup de sanitàries... quina bona feina ties!!

Què voleu que us digui... jo crec que el que es va fer, cal continuï. I crec que hi ha molta gent que té ganes de seguir.

I l'única cosa de la que estic ben segura, -perquè ho vaig veure-, és que la policia ens va fotre calents a tota la gent: la que estava a catalunya, la de la plaça de la catedral, la de via laietana, etc. I l'únic que estàvem fent era el que calia: estar al carrer exercint el nostre dret a vaga.
Això sí que és violència! No respectar el dret a manifestació!

No se m'oblidarà mai la noia argentina que tenia al meu costat quan van carregar per primer cop. Anava amb un nen de cinc anys. Després de rebre es va apropar a l’antidisturbis amb el nen a coll i li va dir cridant: qué!! al niño también le vais a pegar?.
Pocs minuts desprès, tornaven a carregar. I l'únic que estàvem fent era quedar-nos de peu i aplaudir mirant al banc. Espero que la noia i el nen no els passés res...

Que ningú no perdi de vista que el que és realment "violent": violent/a és la situació d'injustícia i precarietat que estem vivint totes i tots:

•     Violent és haver de treballar mil hores per una merda de salari mentre els empresaris i els bancs acumulen milions de beneficis.

•     Violent és que s'amenaci a la gent amb l'acomiadament per voler fer vaga. Una vaga que intenta tombar la reforma laboral més danyina de les últimes dècades. Injusta i que enfonsa cada cop més a la gent en un forat de miséria.

•     Violent és que no puguis pagar els llibres de l'escola dels teus fills després de treballar 13h diàries... i és més violent encara, que t'obliguin a pagar-ho quan l'educació hauria de ser pública i gratuïta.

És veritat! Quina pena que hi hagi tanta violencia:

Violenta és la policia que va colpejar de manera salvatge a la gent, volent-la atropellar, com si fossin cucs.
És molt violent sentir que per un policia, la teva vida no val res. Segur que a molts d'ells no els hagués importat atropellar-nos i matar-nos a tots.
Això sí que VIOLÈNCIA! A ells se'ls enfot. Tant és un home, una dona, una persona gran o un nen. Si poguessin ens farien desaparèixer...perquè mai no els ha agradat la gent, i molt menys quan s'organitza per canviar les coses.

Cal seguir! I tant que cal. Convocar una assemblea oberta per tota la gent i què tothom digui el què pensa. Fins ara és el que s'ha fet i, malgrat que tots hem rebut i fort, jo continuo pensant que juntes ho podem tot!
Salut i força.
Ànims a tota la gent que el 29 va sortir al carrer! Ànims a la gent detinguda!

Ens retrobem segur. I parlem de tot el que calgui per cada dia anar millorant.

L’assemblea és qui ha de representar-nos, i l’assemblea es la suma de totes les veus! La veu de la gent

Que no en falti cap de veu
Juntes podem fer-ho tot i aconseguir un món més just.
N’estic segura.
Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
www.movimentdel25.org

A radio contrabanda continuen informan (acaven d'entrevistar al Ivan de Sants (detingut al mati per criminalitzar al moviment):
http://www.contrabanda.org/contrabanda/index.php?option=com_content&task
Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
Per aquells que esteu conreant el discurs d'autodefensa, d'explosió de la ràbia en contra de l'hostigament policial...a la retransmissió de l'agència 29-S feta des del dial de Contrabanda fm va quedar molt clara la seqüència dels fets. Quan la mani del banc tira cap a Pelai i arriba a Universitat. Alguns han arribat a argumentar que la primera "violència" de la policia va ser no deixar-los fer el recorregut per les Rambles per aixó van tirar per Pelai fins a Universitat. Allà es va posar a escridassar als piquets de CCOO i UGT i començen a ploure-li objectes a sobre dels mossos. Tot seguit començen a creuar contenidors i a fer-los avançar cap a la formació dels mossos que talla Ronda Sant Antoni.Fins aquí no veig cap ofensiva de la policia. Per tant tots aquells que voleu justificar els primers aldarulls que van portar a tots els altres si us plau feu-lo per uns motius més "ideológics" però no us vulgueu recolçar en uns determinats fets que només existeixen en el vostre cap.
Ara ja podeu dir que aixó ho he tret del Departament d'Interior o alguna bajanada per l'estil.
El que us fot i no voleu reconèixer el que al darrere d'aquests aldarulls hi han motivacions subjetives i en aquest terreny és com els culs que tots en tenim un. Així que us toca aguantar-vos les opinions dels altres. Ara no ha sigut no Bolonya, ni el cine Princesa.Ara heu donat el pas vosaltres i us trobeu que no teniu el recolçament de sempre.
Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
01 oct 2010
tios dels piquets tancant botigues i entrant al bar del costat a pixar i fotre's una cervesa...
altres que llançaven ampolles sobre el cap dels que estaven a davant...
d'altres treien pasta dels caixers automatics de plaça catalunya...
funcionaris municipals a sou de l'esquerra entre els manifestants....
ho he vist
aneu a prendre pel....
completament d'acord amb "com us flipeu"
un menys
Re: Moviment 25-S 2 octubre Re trobament!
02 oct 2010
Padres y madres del mundo. Esto es una llamada de socorro, Soy Juan carlos jimenez. Sin afiliacion politica, sindical ni siquiera social. Pertenezco a esa mayoria individualista en parte responsable de la situacion actual. Tengo dos hijos en edad escolar que crecen velozmente. El tiempo pasa rapido. Y es la velocidad del tiempo la que me ha llevado a lanzar esta llamada de socorro.
¡SOCORRO! No quiero que se incorporen a un mercado laboral salvaje. No quiero que entren en esta rueda capitalista que algunos han impuesto aseverando que no hay otra manera. Es posible que no haya otra manera. Pero, por lo menos, dejennos discutirlo.
Grito ¡SOCORRO! cuando veo como aumentan las diferencias entre los que tienen y los que tienen menos.
Grito ¡SOCORRO! cuando veo la forma de actual de los sindicatos mayoritarios.
Grito ¡SOCORRO! cuando lo diferente es sospechoso. y sobretodo grito socorro cuando me doy cuenta que mi grito de socorro no lo oye nadie. No lo oye nadie porque "ellos" tambien son dueños de los altavoces. Cuando digo ellos, me quiero referir a politicos, banqueros, grandes empresarios y, en consecuencia anunciantes en los medios de comunicanion de masas, que obedecen sin fisuras sus directrices.
No nos merecemos gobernantes con las lineas marcadas por "ellos". No votamos en los consejos de administracion de bancos y multinacionales. Por tanto, no queremos que ellos decidan nuestro futuro.
Hagamos algo por las generaciones venideras. Gritemos todos ¡SOCORRO! Desde asociaciones vecinales, grupos de debate, casales, ampas, etc... Unamosnos a las asociaciones ya existentes. Luchemos localmente.
¡Hagamos nuestra revolucion de una puta vez o dejemos que la historia nos juzgue como la generacion pasiva que llevo a los mas necesitados a la condena eterna!
"Ellos" No son monstruos extraordinarios. No les demos ese privilegio. No son mas que burocratras armados. Nosotros somos mas y mejores.
Saludos de alguien que dijo ¡Basta!
Sindicat Terrassa