Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : laboral
6 piquets detinguts a Mataró aquest matí
29 set 2010
Al voltant de les 10 del matí han detingut a 6 piquets a la plaça de l'Havana de Mataró.
Aquest matí s'han fet diversos piquets informatius per intentar aturar aquesta maquinaria que ens està portant a un món sense vida on intenta governar la por.

S'ha començat al voltant de les 5 del matí als grans magatzems de l'Alcampo, s'ha continuat aturant la sortida dels camions de la brossa simultàniament a l'assentada davant de les cotxeres de Mataró Bus per impedir el normal funcionament de les línies.

A dos quarts de vuit s'ha quedat a l'antic Cafè de Mar, per tallar la N-II. S'ha estat durant mitja hora tallant la carretera amb un gruix d'unes 40-50 persones.

S'ha continuat en manifestació cap a la ciutat, oferint als bars que estaven oberts que s'afegissin a la convocatòria de vaga general d'avui 29 de Setembre.

Un cop arribats a la plaça Santa Anna, un mosso secreta ha intentat detenir a un noi que estava allunyat de la manifestació, gràcies als crits i a l'apropament de la resta de companys, el noi ha pogut fugir. El secreta s'ha encarat al grup,en una actitud claríssima de provocació. I des d'aquest moment, entre tres i quatre secretes han estat filmant i perseguint la manifestació.

S'ha constatat, que al voltant de dos-tres quarts de nou, al carrer hi havia presència de pares amb nens, però ni molt menys del que és habitual a aquesta hora quan els pares porten els nens a l'escola.

S'ha continuat amb una petita acció davant de la seu de progedsa del carrer Sant Josep nº 12, on el sindicat CNT ha informat de les pèssimes condicions laborals i enganys que treballen els contractats en aquesta empresa.

S'ha anat continuant al llarg de diferents carrers informant del dia de lluita obrera d'avui.

Al voltant de les 10 del matí, a la plaça de l'Havana, després d'un intent fallit de ser envoltada la manifestació per cotxes de mossos, han aparegut uns 7-8 cotxes de mossos, amb tres mossos dins de cada cotxe i han envoltat a tota la manifestació. Han obligat a posar-se contra la paret, però no han tingut temps que ja hi hagut algun cop. Han registrat a tothom i han confiscat diversos esprais. L'actuació ha estat bastant violenta i agressiva per part dels mossos. Finalment, de forma aleatòria han detingut a 6 persones i han estat traslladats a la comissaria de Mataró.

L'advocada ha estat cridada pels detinguts, però no ha pogut parlar encara amb ells amb l'excusa de que encara no havien redactat l'atestat. Diuen que tenen fins a 8 hores per poder-lo redactar.

Si hi ha algun tipus de concentració o convocatòria s'avisarà.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 6 piquets detinguts a Mataró aquest matí
29 set 2010
Llastima que la vaga l'hagi convocada els sindicats, és a dir, uns senyors que van recolzar Zp a les darreres eleccions, que tenen feina fixa en la majoria de casos, que cobren encara que estiguin de vaga, que són els darrers que poden fotre fora de l'empresa (si és privada) encara que no fotin ni brot, que ningú els ha escollit (a excepció del govern de torn) per representar a la majoria de treballadors del país mitjançant unes eleccions, que cobren subvencions per respirar, que no són capaços de donar el condol a la mare de una persona que ha perdut la vida en un accident laboral si la desgracia en qüestió no té resó mediàtic...

...però si gairebé són pitjors que els que ens governen.
Re: 6 piquets detinguts a Mataró aquest matí
29 set 2010
Els advocats han pogut entrar a prendre declaració als detinguts. Estem a l'espera de que surtin.
Sindicato Sindicat