Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Comunicat del moviment del 25 per a la vaga de demà
29 set 2010
Comunicat per la vaga del 29-s

AMB EL MOVIMENT DEL 25 DE SETEMBRE S’HA OBERT UN ESPAI NO NOMÉS FÍSIC, SINÓ SOCIAL I POLÍTIC A LA CIUTAT

A la crida realitzada a totes aquells i aquelles que volem fer la vaga, però tenim dificultats per exercir el dret a vaga, hem respost. Les precàries, els aturats, les treballadores domèstiques, els col·lectius amb diversitat funcional, els sense papers, les treballadores sexuals, les treballadores temporals, les persones hipotecades o ja desnonades…, hem decidit que farem nostre aquest espai com a mínim fins el dia 29 per construir un moviment que vagi més enllà de la vaga general. Doncs la nostra vaga no cap en un sol dia.

Així i tot, la vaga general de demà 29 de setembre és necessària: per a totes les persones que patim individualment uns problemes que són socials, és una oportunitat extraordinària per a expressar les nostres necessitats, els nostres desitjos i i les nostres propostes de manera col·lectiva.

Aquesta vaga ha de ser el moment per a trobar-nos i buscar el que ens uneix, aquesta vaga ha de ser la oportunitat d’organitzar-nos per a resistir en la vida quotidiana, per ajudar-nos mútuament i per a tenir prou forces com per lluitar i crear alternatives a les nostres situacions.

Aquesta vaga serà un èxit si d’ella en sortim més fortes: si abans estàvem soles, ara ens hem trobat.

La vaga ha de servir per a oposar-nos a les retallades socials que afavoreixen els rics i maltracten més a les que no tenim diners, però sobretot ha de ser el dia on tots juntes expressem al carrer les nostres exigències i les nostres solucions.

Necessitem aturar la reforma laboral que precaritza encara més als i les treballadores.

Necessitem resoldre d’una vegada el problema de l’habitatge, les hipoteques assassines, els lloguers abusius, els milers de desnonaments i desallotjaments, els milers de famílies sense casa.

Necessitem transport públic gratuït, per a moure’ns per la ciutat per anar a treballar o buscar feina o anar a passejar.

Necessitem aturar l’encariment constant dels preus, la vida cara que ens van imposar amb l’excusa de l’euro.

Necessitem accedir a la renda bàsica per a viure, doncs és intolerable que 300.000 barcelonines visquin amb 600 euros al mes.

Necessitem repartir la riquesa d’una forma profunda, acabar amb les desigualtats econòmiques insultants a l’inici del segle XX1

Necessitem abolir lleis que van en contra de la dignitat humana com les ordenances del civisme, les lleis d’estrangeria i els seus centres d’internament, les presons per a pobres.

Necessitem repartir el poder i acabar amb qualsevol forma de discriminació per motius de gènere, color, opció sexual, nacionalitat o situació legal.

Necessitem acabar amb l’economia capitalista que ens tracta com a objectes.

Necessitem tornar a fer nostra la ciutat que ens expulsa amb el turisme i els hotels.

Per aquests necessitats, i milers d’altres que volem que siguin parlades i escoltades entre totes i tots, ens proposem a nosaltres mateixes i a totes aquelles persones que se sentin interpel·lades a:

Crear Comitès de Vaga als barris o participar en aquells que ja estiguin constituïts, i consolidar-los més enllà del 29-S perquè esdevinguin Comitès per autoorganitzar la vida de forma col·lectiva.

Crear nous espais de resistència i ajuda mútua en els llocs de treball.

Crear eines de solidaritat entre la gent represaliada per colar-se al metro, per no tenir papers, per fer música o trobar-se al carrer, per fer el top manta o el treball sexual.

Crear cooperatives de treball per a resoldre des de l’autogestió el problema de l’atur i la precarietat.

Crear un nou sindicat internacionalista on ens trobem per a lluitar plegats gent amb papers i sense papers, gent nascuda aquí i gent nascuda allà.

Crear grups de consum crític, cooperatius i autoorganitzats, per a deixar de consumir mercaderies supèrflues i perjudicials i trencar el parasitisme dels grans intermediaris

Crear cooperatives de crèdit o participar en les que ja existeixen per tal de deixar d’ingressar els pocs diners que tenim als bancs capitalistes.

Crear els Comitès que creguem convenients per a impulsar la resolució d’aquestes necessitats, per a impulsar els nostres desitjos, per a fer extensives les nostres lluites i les dels altres, per a practicar l’ajuda mútua, per a crear una nova societat.

PER TOTS AQUESTS MOTIUS, FEM UNA CRIDA A ACUDIR AL GRAN PIQUET DEL DIA 29 A LES 12H A PLAÇA CATALUNYA, A TOTES AQUELLES PERSONES QUE NECESSITEM LLUITAR PER A PODER VIURE.

Fem una crida a reconèixer-nos humilment en les lluites dels altres.
Fem una crida a aturar la resignació i la indiferència.
Fem una crida a aturar la ciutat per a crear-la d’una altra forma més humana.
Fem una crida a estar juntes i a somriure una altra vegada.
Fem una crida a adonar-nos de les nostres pròpies capacitats: juntes ho podem tot.

Amunt els Comitès de Vaga!
Amunt amb el Moviment del 25 de Setembre!
Amunt amb l’Assemblea de Barcelona!
Amunt amb la Vaga General!

Assemblea del Banc Ocupat, Plaça de Catalunya,
Barcelona, 28 de setembre del 2010
Mira també:
http://www.movimentdel25.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat del moviment del 25 per a la vaga de demà
29 set 2010
Jo no he pogut anar a les assemblees, peró em sento identificada amb aquest manifest. Casi me cae la lagrimilla.
Moltes gracies per estar en moviment.
Ens veiem avui a les 12.
Colera camping CNT