Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[Actualitzat] Comencen a Barcelona les primeres accions cridant a la Vaga General
29 set 2010
Ya ha comenzado la Huelga General y se han realizado varias acciones en Barcelona y otras ciudades.
[Català]

00:40h Identifiquen dos treballadors a un piquet de Mollet del Vallès

Un cotxe amb dos policies de paisà identifiquen a dos integrants d’un piquet informatiu a la zona comercial de Mollet del Vallès. De moment els deixen continuar amb la seva tasca informativa.

00:32h Hartmann, Procter & Gamble i Sagalès tancades totalment al Maresme

L’empresa Hartmann de Mataró tancada completament. Procter & Gamble de Cabrera de Mar tancada completament. Transports Sagalès també tancada, no hi haurà transport a la comarca. Dos nois han estat detinguts en els piquets d’aquestes empreses per fer pintades. Diversos familiars s’han concentrat a la comissaria de Mataró per demanar la seva posada en llibertat. Seguiment molt alt a la majoria d’empreses.

00:30h Forta presència policial a la Travessera de Dalt del barri de Gràcia

Segons ens comunica un oient, a la Travessera de Dalt del barri de Gràcia s’han produït aldarulls cap a la mitjanit. Hi ha gran quantitat de vehicles policials en aquest punt des de poc abans de les dotze en punt.

00:28h Una vuitantena de persones a la plaça de la Revolució de Gràcia

Un piquet tanca botigues i bars del barri de Gràcia en aquests moments, aniran circulant per altres punts del barri durant tota la nit.

23:52h Recollida d’escombraries d’El Vendrell no treballarà durant tot el dia

A les 22h un piquet ha cremat objectes a les portes de Fomento de Contratas d’El Vendrell (servei de recollida d’escombraries del municipi). Els treballadors estan satisfets perquè els torns de tot el dia de demà no treballaran. Diverses dotacions policials han arribat poc després que hi passés el piquet.

23:46h Arrenquen dos piquets des de plaça Llucmajor i el Fossar de les Moreres

A tres quarts de dotze de la nit dos piquets ja circulen per Nou Barris (Llucmajor) i pel barri de la Ribera (Fossar de les Moreres). Tres cotxes patrulla dels mossos estan identificant els integrants del piquet de Nou Barris.

23:32h Cobega, Valeo i Grupo Z del Vallès Oriental tancades i sense treballadors

Fonts de la CGT informen que les seus de les empreses Valeo, Cobega i Grupo Z al vallès oriental a aquestes hores de la nit estan totalment tancades, seguiment complet de la vaga. El diari El Periódico no s’ha imprès a la planta del Grupo Z de Parets del Vallès, però sembla que s’està imprimint a l’empresa Imprintsa de Sant Fruitós del Bages. Altres rumors apunte a que potser també s’estan imprimint altres exemplars a Perpinyà. A la redacció d’El Periódico avui només han treballat 5 persones de confiança de la direcció.

22:57h La seu de Correus a les drassanes de Barcelona sense cap activitat

Un nombrós piquet es troba a les portes de la central de Correus situada a les drassanes de Barcelona. Ja era previst que el seguiment fos molt elevat, però ara mateix ens confirmen que el seguiment és total, no hi ha ningú treballant.

22:48h Projecten un enorme cartell de suport a la vaga a la façana d’El Corte Inglés

Des de les 22h un enorme mural donant suport a la vaga general s’està projectant sobre la façana del Corte Inglés de la plaça Catalunya de Barcelona. Mentrestant, un piquet de més d’un centenar de persones llencen petards i fan sonar botzines davant l’edifici mentre tallen el trànsit.

22:41h Benzinera del centre comercial Alcampo de Mataró tanca i se suma als piquets

La benzinera 24h del centre comercial finalment ha tancat i els seus treballadors s’ha sumat als piquets.

22:32h La seu central de SEAT totalment paralitzada per la vaga

La macrofactoria de SEAT al municipi de Martorell de Baix Llobregat està totalment aturat, no hi ha cap mena d’activitat a cap cadena de producció ni a cap departament de l’empresa. Hi ha prop de 8000 treballadors.

22:18h Vaga total al torn de nit del servei de recollida d’escombraries de Mataró

Tots els treballadors del servei d’escombraries de Mataró secunden la vaga general en el torn de nit. No hi haurà serveis mínims, i per tant no es recollirà cap contenidor.

21:44h Una seixantena de persones a les portes de la multinacional Nestlé de Girona

La seu de l’empresa Nestlé a Girona, on hi treballen prop de 400 persones, té molt poca activitat aquesta nit, pràcticament no s’hi veuen membres de la plantilla en activitat. A les portes de l’edifici hi ha unes seixanta persones fent-hi un piquet. També hi ha diverses dotacions de mossos i guardes de seguretat a l’entorn de l’edifici.

21:37h El servei de recollida d’escombraries de Terrassa secunda la vaga de manera unànim

Eco-equip, societat anònima municipal destinada al servei de recollida d’escombraries, ha iniciat des de les 21h una aturada total del servei. El comitè d’empresa, amb majoria de CGT, no ha signat els serveis mínims. Servei totalment aturat, no ha entrat ni sortit cap camió.

21:23h Els aeroports de Girona i Reus clausuren la pràctica totalitat dels vols

La gran quantitat de treballadors de la companyia que havien manifestat la seva intenció de fer vaga han forçat la companyia a clausurar tots els seus vols i serveis abans de la mitjanit d’avui. Els aeroports de Girona i Reus queden pràcticament fora de servei ja que la majoria dels vols que operen a les seves instalacions són d’aquesta companyia.

[Castellano]

00:40 h Identifican dos trabajadores en un piquete de Mollet del Vallès

Un coche con dos policías de paisano identifican a dos integrantes de un piquete informativo en la zona comercial de Mollet del Vallès. De momento los dejan continuar con su labor informativa.

00:32 h Hartmann, Procter & Gamble y Sagalès cerradas totalmente en el Maresme

La empresa Hartmann de Mataró cerrada completamente. Procter & Gamble de Cabrera de Mar cerrada completamente. Transportes Sagalès también cerrada, no habrá transporte en la comarca. Dos chicos han sido detenidos en los piquetes de estas empresas para hacer pintadas. Varios familiares se han concentrado en la comisaría de Mataró para pedir su puesta en libertad. Seguimiento muy alto en la mayoría de empresas.

00:30 h Fuerte presencia policial en la Travessera de Dalt del barrio de Gracia

Según nos comunica un oyente, en la Travessera de Dalt del barrio de Gràcia se han producido disturbios hacia la medianoche. Hay gran cantidad de vehículos policiales en este punto desde poco antes de las doce en punto.

00:28 h Unas ochenta personas en la plaza de la Revolución de Gracia

Un piquete cierra tiendas y bares del barrio de Gracia en estos momentos, irán circulando por otros puntos del barrio durante toda la noche.

23:52 h Recogida de basuras de El Vendrell no trabajará durante todo el día

A las 22h un piquete ha quemado objetos a las puertas de Fomento de Contratas de El Vendrell (servicio de recogida de basuras del municipio). Los trabajadores están satisfechos porque los turnos de todo el día de mañana no trabajarán. Varias dotaciones policiales han llegado poco después de que pasara el piquete.

23:46 h Arrancan dos piquetes desde plaza Llucmajor y el Fossar de les Moreres

A las doce menos cuarto de la noche dos piquetes ya circulan por Nou Barris (Llucmajor) y por el barrio de la Ribera (Fossar de les Moreres). Tres coches patrulla de los mossos están identificando los integrantes del piquete de Nou Barris.

23:32 h Cobega, Valeo y Grupo Z del Vallès Oriental cerradas y sin trabajadores

Fuentes de la CGT informan que las sedes de las empresas Valeo, Cobega y Grupo Z al Vallès Oriental a estas horas de la noche están totalmente cerradas, seguimiento completo de la huelga. El diario El Periódico no se ha impreso en la planta del Grupo Z de Parets del Vallès, pero parece que se está imprimiendo la empresa Imprintsa de Sant Fruitós del Bages. Otros rumores dicen que quizá también se están imprimiendo otros ejemplares en Perpiñán. En la redacción de El Periódico hoy sólo han trabajado 5 personas de confianza de la dirección.

22:57 h La sede de Correos en los astilleros de Barcelona sin ninguna actividad

Un numeroso piquete se encuentra a las puertas de la central de Correos situada en las atarazanas de Barcelona. Ya estaba previsto que el seguimiento fuera muy elevado, pero ahora mismo nos confirman que el seguimiento es total, no hay nadie trabajando.

22:48 h Proyectan un enorme cartel de apoyo a la huelga en la fachada de El Corte Inglés

Desde las 22h un enorme mural apoyando la huelga general está proyectando sobre la fachada del Corte Inglés de la plaza Catalunya de Barcelona. Mientras tanto, un piquete de más de un centenar de personas tiran petardos y hacen sonar bocinas frente al edificio mientras cortan el tráfico.

22:41 h Gasolinera del centro comercial Alcampo de Mataró cierra y se suma a los piquetes

La gasolinera 24h del centro comercial finalmente ha cerrado y sus trabajadores se ha sumado a los piquetes.

22:32 h La sede central de SEAT totalmente paralizada por la huelga

La macrofactoria de SEAT en el municipio de Martorell de Barcelona está totalmente parado, no hay ningún tipo de actividad a ninguna cadena de producción ni a ningún departamento de la empresa. Hay cerca de 8000 trabajadores.

22:18 h Huelga total en el turno de noche del servicio de recogida de basuras de Mataró

Todos los trabajadores del servicio de basuras de Mataró secundan la huelga general en el turno de noche. No habrá servicios mínimos, y por tanto no se recogerá ningún contenedor.

21:44 h Unas sesenta personas a las puertas de la multinacional Nestlé de Girona

La sede de la empresa Nestlé en Girona, donde trabajan cerca de 400 personas, tiene muy poca actividad esta noche, prácticamente no se ven miembros de la plantilla en actividad. A las puertas del edificio hay unas sesenta personas haciendo un piquete. También hay varias dotaciones de mozos y guardas de seguridad en torno al edificio.

21:37 h El servicio de recogida de basuras de Terrassa secunda la huelga de manera unánime

Eco-equipo, sociedad anónima municipal destinada al servicio de recogida de basuras, ha iniciado desde las 21h un paro total del servicio. El comité de empresa, con mayoría de CGT, no ha firmado los servicios mínimos. Servicio totalmente parado, no ha entrado ni salido ningún camión.

21:23 h Los aeropuertos de Girona y Reus clausuran la práctica totalidad de los vuelos

La gran cantidad de trabajadores de la compañía que habían manifestado su intención de hacer huelga han forzado a la compañía a clausurar todos sus vuelos y servicios antes de la medianoche de hoy. Los aeropuertos de Girona y Reus quedan prácticamente fuera de servicio ya que la mayoría de los vuelos que operan en sus instalaciones son de esta compañía.

Información actualizada y constante de L'Angència d'Informació: http://29-s.net
Mira també:
http://29-s.net/
http://www.contrabanda.org/contrabanda/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=28

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Actualitzat] Comencen a Barcelona les primeres accions cridant a la Vaga General
29 set 2010
Estoy en la zona del Paralelo,y mas que jornada de huelga parece que sea cualquier fin de semana,bares de copas,discos,taxis etc Bagdad,Apolo etc a pleno rendimiento,ni siquiera se ve policia
Se montaran piquete en las sedes de Bancos y ajas de ahorros?recordad que son los maximos reponsables de nuestras quimeras
Re: [Actualitzat] Comencen a Barcelona les primeres accions cridant a la Vaga General
29 set 2010
Les que no diu "segons informa CGT" o "amb majoria de CGT" vol dir que han estat tancades per CCOO i UGT i que tenen majoria, no?

Seat, Nissan, Cobega, AVE, EasyJet, RyanAir, Borges, Correus...

Ja hi ha 2 companys de CCOO a l'hospital atropellats a Mercabarna.

Això és informació objectiva?
Re: [Actualitzat] Comencen a Barcelona les primeres accions cridant a la Vaga General
29 set 2010
El que es diu és que qui informa és de CGT, no que CGT hagi tancat aquestes empreses. Però per a aclarir el que sigui, estàs tu també, per a contrastar les informacions i fer les correccions pertinents.
El que has de tenir en compte, és que la vaga de CC.OO. i UGT, no és la mateixa vaga que la que es planteja des d'altres organitzacions, per molt que s'intenti detenir la producció de les mateixes empreses. Aclarir això, també és "informació objectiva".
Re: [Actualitzat] Comencen a Barcelona les primeres accions cridant a la Vaga General
29 set 2010
Mira company, no en tens ni idea.

Com ho plantegen "d'altres organitzacions"? Ocupant locals abandonats per rajar del CCOO i UGT dos dies abans d'una vaga general per recolzar tota l'ofensiva mediàtica de la reacció?

Intentant rebentar piquets de barri fent un macro-piquet- pel centre de BCN?

Parasitant grups de suport a les universitat i barris amb mentides?

Puc seguir, eh.

Mentre tu et fas palles amb lo revolucionari que ets i lo venuts que són els altres, jo estic pendent d'un camarada a l'hospital per fer, realment, piquets.

Saps qui hi ha al piquet de Mercabarna, on els han atropellat i hi ha hagut tangana? Diputats Jordi Miralles i Mercè Civit. Suposo que tu ho planteges de forma més revolucionària, no?
Re: [Actualitzat] Comencen a Barcelona les primeres accions cridant a la Vaga General
29 set 2010
Disculpeu pel to del missatge anterior.
Hi ha molta tensió i tinc un company a l'hospital.
Re: [Actualitzat] Comencen a Barcelona les primeres accions cridant a la Vaga General
29 set 2010
Qui parla de revolució?, em sembla que només tu t'estàs fent "palles mentals" amb termes com "revolució" i "reacció". Dir que no tinc ni idea, és tan arriscat com fals. Conec massa bé als sindicats majoritaris, doncs he sofert els seus pactes, mentides, reformes, atur i fins i tot algun ERE per la seva meravellosa gestió portada a terme amb l'engany durant tots aquests anys des del 77.

Si hem de parlar de "mentides", de "rebentar" lluites obreres, de "parasitar" a algú i de fer-se "palles mentals", crec que acabes de fer un retrat, que encara es queda curt, de les organitzacions sindicals majoritàries.

No crec que ningú s'alegri que tinguis un company en l'hospital. S'ha difós la informació del succeït en Mercabarna i amb certa preocupació per la gravetat del succeït, però em sembla que no ets l'únic que esta pendent per un company ferit i que ha hagut de ser acompanyat a l'hospital.

Tampoc em sembla que aquesta vaga es faci per a reconèixer mèrits de cap sindicat, però és evident que estem en aquesta situació pels gestors dels governs i el capital, amb la complicitat dels sindicats majoritaris, i aquest és l'única cosa que es recorda. Si a tu et sembla que no és cert, potser hagi opinions diferents a la teva i que no tenen els mitjans de manipulació de masses per a expressar-se.

Espero que es recuperi com més aviat el company. Ànim.
Sindicato Sindicat