Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : immigració
No Borders Camp accion contra los CIES
27 set 2010
Semir Adamu (1978 - 1998) va ser un refugida de 20 anys d'edat i d'asil a Nigèria, que va ser ofegat fins la mort amb un coixí per dos agents de la policia belga, que va intentar calmar-la durant la seva expulsió. Primer va fugir de Nigèria a causa d'un matrimoni forçat. https: / secure.wikimedia.org / / wikipedia / ca / wiki / Semira_Adamu

Des de llavors, cada any es realitza una manifestació en record seu. La manifestació d'aquest any havia de començar avui a les 14:00 a l'estació de tren de Nossegem.

La policia va decidir que seria diferent. La gent que surt del tren van ser registrats, filmats i identificats. L'estació de tren va ser també el punt de trobada per a la gent en bicicletes i automòbils. Van ser tractats igual.

Un exemple més de paranoia, la policia considera fins i tot una petita fulla de paper que es troben en un cotxe amb alguns noms estrangers com una prova que els activistes eren en realitat contrabandistes d'éssers humans.

Al final, la manifestació es va poder iniciar i va arribar molt aviat en el centre de detenció. S'ha buidat d'una part important, però alguns immigrants seguien allà i estaven tractant de fer contacte amb els activistes de fora.

S'esperava i les autoritats van demostrar la seva força amb helicòpters, cavalls, aigua a presio i robocops en plena marxa. Tot això per uns 100 manifestants. El més petit intent de realitzar una acció, fins i tot simbòlica, com una sentada davant de l'entrada principal, va portar a la immediata detenció de 11 activistes.

Hi va haver un enfrontament durant un moment fins que la policia va decidir empenta cap enrere amb la policia muntada, cap a l'estació de tren. Malgrat el reduit nombre de persones que es manifestaven no es van deixa intimidar i les cadenes es van formar al davant i en al darrera de la manifestació.

La situació era molt tensa, estava clar que la policia tenia fam d'alguna justificació de la seva exagerada, i molt cara, l'eliminació de la tecnologia i mà d'obra. Però no va ser l'única justificació que necessitaven, dues persones van ser maltractades en gran mesura sense cap raó aparent. Una dona va acabar a l'hospital després de ser patejada al cap. Un fotògraf va ser "castigat" per fer una fotografia d'un policia que tenia alguns blaus a la cara. L'hematoma no va impedir que aquest agent de la policia a portar una operació d'arrencada. Arrossegar el fotògraf darrere d'un bloc de formigó i el va apallissar fortament. Un advocat testimoni de l'incident va confirmar que aquest no era en absolut un cas per defensar-se, 4 o 5 persones van ser detingudes en el mateix moment.

La manifestació va arribar a l'estació de tren de Nossegem, on la majoria dels manifestants detinguts van ser posats en llibertat. Els manifestants a peu va pujar al tren ", acompanyats" per policies. De moment les estacions de tren de Schaarbeek a Brussel Nord van ser ocupades per les forces policials d'altres per assegurar-se que ningú anava a aconseguir del tren "sense protecció".

Aquesta nit tothom ha tingut en compte i es amb seguretat de tornada al campament, pel que sabem. El camp és només el començament oficialment aquest dilluns, pel que és difícil dir si la reacció de la policia durant i després de l'acció d'avui és el que pot esperar durant la resta de la setmana. El que ha quedat clar és que la determinació dels activistes s'enfronten a una reacció de la policia ridículament exagerada segueix intacta!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat