Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Piquests informatius a St. Andreu pel 29-S
24 set 2010
Piquets Informatius a St. Andreu

29-Setembre 00h. Plaça Can Fabra Piquet infomatiu

29-Setembre 10h. Plaça Can Fabra Piquet infomatiu
def_bn_vaga_st.jpg
Piquets Informatius a St. Andreu

29-Setembre 00h. Plaça Can Fabra Piquet infomatiu

29-Setembre 10h. Plaça Can Fabra Piquet infomatiu

Octaveta 1

29 de setembre, VAGA GENERAL!!

Davant l’actual context de fallida del sistema econòmic, els governs de la Unió Europea han optat per una nova onada de mesures contra els drets dels i les treballadores, accions que van encaminades a fer desaparèixer del tot les mínimes garanties socials que els estats encara ofereixen als sectors desafavorits de la societat. Ja fa anys que aquest tipus de propostes figuren a l’agenda de les grans corporacions i d’institucions com la Unió Europea o el Fons Monetari Internacional. Ara, amb l’argument de la crisi ens les han volgut fer empassar senceres en forma de reformes laborals i de retallades socials. La classe treballadora està cridada a pagar les conseqüències d’una crisi que no ha provocat, sinó que estat conseqüència de la voracitat del capital financer i del “deixar fer” que han imposat els anomenats “organismes de control” del capitalisme.

La reforma laboral ha vingut acompanyada d’una sèrie de mesures que configuren una ofensiva neoliberal contra la classe treballadora i les classes populars. Algunes d’aquestes mesures han estat (i seguiran sent): la reducció de la despesa pública, amb la conseqüent minva de la qualitat de serveis públics imprescindibles com la sanitat o l’educació, i el corresponent empitjorament de les condicions de treball en aquests àmbits; les reduccions salarials als i les treballadores de l’administració pública; les continues retallades a les pensions que culminaran a finals d’any, lligades a l’augment de l’edat de jubilació.


I mentre la classe treballadora rep tota aquesta sèrie d’atacs, el govern espanyol ha seguit premiant els autèntics responsables de la crisi: la banca i les grans multinacionals. Són aquests els grans beneficiaris de les noves polítiques impulsades per l’estat espanyol: subvencions multimilionàries sense cap tipus de contraprestació; reduccions de les cotitzacions empresarials a la tresoreria seguretat social (mentre segueixen assegurant que aquesta té un futur ben negre); els facilita els acomiadaments; aprova els Expedients de Regulació de l’Ocupació que li són sol·licitats; i manté els impostos al capital mentre augmenta la pressió impositiva sobre la classe treballadora a través dels impostos indirectes o els impostos sobre el treball.

Pels nostres drets, per la nostra dignitat de classe, SORTIM AL CARRER!!

Assemblea de Treballadores i Treballadors de Barcelona
Comité de Vaga de St. Andreu

Octaveta 2

29-S VAGA GENERAL !!!

Actualment ens trobem davant d´una ofensiva neoliberal encaminada a acabar amb l´estat del benestar. D´aquesta forma es mantindran els privilegis de la classe dominant i es precaritzarà la resta de la població.

Mesures adoptades pels estats:

- Jubilació als 67 anys.
- Pujada de l´Iva i baixada dels sous.
- Congelació de les pensions contributives i propera privatització de les pensions
- Legalització de l´acomiadament lliure.
- Abaratiment del cost d´acomiadament: 20 dies per any treballat en lloc dels 45 actuals.
– Es posa en marxa una clàusula d’inaplicació del conveni laboral. L’Estat pot fer d’àrbitre si no hi ha acord entre treballadors i empresaris.
– Converteix les actuals oficines d’ocupació en ETT’s.

- Retallades d´inversions públiques per donar aquests diners als bancs.
- Retallades dels serveis públics: retallada en la llei de de dependència, reducció del número de treballadors públics, disminució d´equipaments públics …

50.000 milions d’euros de retallades en polítiques socials i inversions estatals, especialment la sanitat i l’ensenyament.

750.000 milions d’euros d’injecció de capital públic a la banca, mentre aquesta declara uns beneficis nets de 14.943 milions d’euros el 2009 i en preveu 24.000 milions pel 2010.

Aquestes mesures ens afecten a totes. Què fas dins del teu cotxe? No aniràs a treballar?

Per què és important fer vaga?

- Perquè tots els drets i benestars de què encara disfrutem s’han aconseguit gràcies a la lluita organitzada de les classes populars al llarg de generacions -la Barceloneta n’és un bon exemple-, i en les últimes dècades estem assistint a uns retrocessos que empitjoren les nostres condicions de vida i amenacen el futur dels nostres fills.
- Perquè si no defensem els nostres drets, ningú ho farà per nosaltres. I perquè sols no podem, però juntes ho podrem tot.
- Perquè et descompten diners per fer vaga, però si no plantem cara acabarem perdent molt més.
- Perquè la vaga no es redueix a un enfrontament entre el Govern i els dirigents dels sindicats majoritaris com ens ensenyen a la tele, sinó que és una forma de lluita dels treballadors i treballadores, aturats, estudiants, jubilats, sense contracte, sense papers…
- Perquè hi ha moltes maneres de fer vaga, pensa quina és la teva. A més de les aturades als llocs de treball, existeixen les vagues de lloguer i hipoteca, les vagues d’usuaris de bancs, les vagues de votants, etc. Es tracta de posar-hi imaginació i coratge.

29-S VAGA GENERAL!!

Assemblea de Treballadores i Treballadors de Barcelona
Comité de Vaga de St. Andreu
Mira també:
http://santandreusocial.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Piquests informatius a St. Andreu pel 29-S
26 set 2010
Tireu cap al polígon... els esquirols hi volen arribar dissimulant...
Sindicat Terrassa