Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Sobre la "musealitzacio" de 60 Cases Barates de Bon Pastor
22 set 2010
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/306446-ba

A "El Punt" d'avui ha aparegut la noticia que "Barcelona musealitzarà part de les cases barates de Bon Pastor". "Els habitatges que estan en l'illa delimitada pels carrers Biosca, Claramunt i Sant Adrià es qualificaran d'equipament i en un futur s'hi farà una exposició que farà un recorregut històric sobre aquest barri del districte de Sant Andreu."
Ja fa mesos que al barri es sentia dir que l'Ajuntament volia "salvar" les 60 cases grans ("de tipus A") a prop del riu: en part per la crisi econòmica, en part per les protestes en contra de l'expoli del patrimoni històric que s'està duent a terme. No podem descartar que ja al moment d'aprovar l'enderroc integral del conjunt, al 2003, l'Ajuntament tenia prevista una "marxa enrera" per a quedar bé i salvar aquestes 60 cases, més "presentables" de cara a la premsa. I aixì poder buidar dels veins i enderrocar tranquil.lament les 724 que queden.

Aquesta noticia no es cap victòria, ni afluixa de cap manera la lluita pels drets dels habitants de Bon Pastor i en contra de l'expoli del patrimoni. Segueixen sent al voltant de 600 les cases barates que s'enderrocaran durant els propers anys, habitatges edificats al 1929, moltes en bones condicions de manteniment; segueixen havent-hi massa inquilins que no veuran reconegut el dret a un reallotjament digne o asequible, i cap d'ells el dret a la indemnitzaciò pel tall del contracte antic.

I pel que fa a les 60 cases "musealitzades", s'ha de recordar que l'Ajuntament al 2007 ha enderrocat 40 cases com aquestes, potser fins i tot més ben conservades que aquestes; i que no hi ha cap garantia que dins de l'"equipament" que faràn a les cases barates salvades de la piconadora, podràn seguir vivint-hi els inquilins que les han mantingudes en peu durant generacions.

Ni enderrocs ni musealitzacions faràn de Bon Pastor el que ha de ser: un barri habitat i viu.

http://bonpastor.noblogs-old.org
http://bonpastor.noblogs.org [en construccio]

1955_bonpastor_retocada.jpg

(les cases barates de Bon Pastor al 1955. Imatge coloreada, de grupetariobesos.com)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre la "musealitzacio" de 60 Cases Barates de Bon Pastor
22 set 2010
En "El Periodico" dice que la parte que quieren salvar es solo una hilera, es decir 12 viviendas, no 60.
http://www.elperiodico.com/es/noticias/distritos-de-bcn/20100922/bon-pas
Sindicat Terrassa