Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Marxes Cap a la Vaga al Baix Llobregat. Div. 24 18h Martorell - Diss. 25 11h Hospitalet.
21 set 2010
Els dies 24 i 25 de Setembre al Baix Llobregat es realitzaran dues marxes, una a la zona nord (martorell) Divendres dia 24 a les 18h de la tarda a la plaça de la Vila i a la zona sud, el Dissabte 25 de Setembre a les 11h hores a la plaça de l'ajuntament de l'hospitalet. Aquesta segona farà un recorregut pel centre d'hospi i es dirigirà al centre de cornellà passant pels barris de Sant ildefons i la gabarra. Acabarà amb una ponència d'un advocat laboralista i amb el micro obert. + Dinar popular
CARTELL mani 25 setembre1.jpg
Aquestes marxes estan formades per varis col·lectius dels diferents pobles de la comarca del Baix Llobregat, Que com moltes d'altres creiem que ara més que mai hem d'unir les forces i les ganes.

--

Aquesta és la octaveta que estem repartint per la difusió de què suposa aquesta retallada i cap a la vaga general:


POLÍTICS I EMPRESARIS LLADRES! CONTRA LA REFORMA LABORAL NI UN PAS ENRERE

Quan l'economia progressava any rere any, els treballadors erem sotmesos al xantatge de les deslocalitzacions per a acceptar ocupacions a ETT's, retallades o congelacions salarials, mobilitat no voluntària, pèssimes condicions de salut, higiene i prevenció al mitjà laboral, i moltes altres altres formes de violència quotidiana mitjançant les quals la burgesia anava augmentant els seus beneficis a costa nostra.

Ara que el capital ha entrat en una de les seves crisis cícliques, el terrorisme de la patronal, la banca i el Govern, es torna més dur. Més de 4.500.000 d'obrers a l'atur o treballant en l'economia submergida, una situació de dèficit públic (en la qual ha tingut molt a veure un sistema fiscal on més paguem els quals menys guanyem), i una forta pressió mediàtica i financera per part del FMI i la CEOE són el teló de fons de les noves mesures neoliberals que el Govern està adoptant per a carregar la crisi sobre l'esquena de la classe obrera. La primera gran mesura que suposa una retallada brutal ja l'hem vist amb la baixada de sou dels empleats públics, entre moltes altres retallades.

Després de la signatura a 2006 ja ha estat aprovada pel govern una nova reforma laboral que torna a robar-nos drets adquirits a força de lluita i consciència de classe. De manera molt resumida això és el més significatiu que ens treuran als/as treballadors/es:

• Faciliten l'acomiadament col·lectiu. Amplien la definició de les causes objectives en els acomiadaments col·lectius: causes econòmiques, tècniques, organitzatives i productives. Podran justificar més fàcilment l'acomiadament col·lectiu. A més reduïxen el període de preavís de 30 a 15 dies en els acomiadaments objectius. Amb aquesta mesura es perjudica al treballador econòmicament amb 15 dies menys de salari.

• L'acomiadament no serà nul per defecte de forma en causes objectives. És a dir, quan no es comuniqui per escrit, no es posi a la disposició del treballador la indemnització quan es comuniqui l'acomiadament, encara que si no es compleix amb aquests requisits directament l'acomiadament serà improcedent, l'empresa no pot tornar a realitzar-lo correctament, acceptuant en el cas del preavís que amb pagar-lo complirien amb aquest tràmit. Es redueix a la meitat el termini de preavís, el defecte de preavís no implica nul·litat ni improcedència, sinó simplement corregir la liquidació. Per tant les readmissions quan l'empresa no complia la legalitat s'anul·len.

• Més poders als buròcrates de CCOO i UGT. Flexibilitzen la possibilitat que els representants dels treballadors negociïn una clàusula de despengi per a deixar d'aplicar el salari de conveni temporalment si l'empresa té problemes econòmics. Si no hi hagués representació ho farien els sindicats més representatius del sector. Anteriorment era més difícil que una empresa pogués despenjar-se de les taules salarials dels C. c. (conveni col·lectiu) sectorials, ja que era necessari el reconeixement d'aquesta clàusula en el C. c. i que ho permetessin els representants dels treballadors, una cosa bastant complicada. Amb aquesta modificació es possibilita que directament ho puguin negociar entre empresa i representants. Al seu torn, faculten perquè siguin els sindicats més representatius els quals negociïn davant l'absència de representants legals en l'empresa. Això implica que negociïn tercers no involucrats directament en el conflicte. Es fomenta encara mes el despengi dels convenis podent-se anul·lar amb major facilitat. Es dota de més pes a CCOO i UGT perquè acordin el que vulguin amb l'empresa respecte a les noves condicions laborals, amb independència del que puguin pensar els treballadors afectats.

• Es facilita la reducció o la suspensió temporal del temps de treball per part de les empreses... ...Si existeixen causes objectives (pèrdues econòmiques per exemple), ja que no és necessari un nombre mínim de treballadors per a realitzar-lo. Es redueix a la meitat el període de consultes pel que el tràmit serà més ràpid i només se s' exigirà a les empreses la documentació estrictament necessària. Això afavoreix molt a les empreses, ja que podran tramitar Ets temporals d'una forma molt més senzilla.

• Abaratiment de l'acomiadament als empresaris Des d'ara als acomiadaments objectius, tant individuals com col·lectius, de contractes de durada major a un any, el FOGASA pagarà part de la indemnització de l'empresa, a raó de 8 dies per any, la resta a càrrec de l'empresa. Els empresaris ja no haurien de pagar la totalitat de la indemnització, de la quantitat que correspongui podran estalviar-se 8 dies per any, quantitat que la paguem entre tots els treballadors ja que sortirà dels diners públics. Aquesta mesura per completar, es concretarà al setembre.

• Les ETT's es converteixen en entitats col·laboradores de l'INEM sense especificar quin serà aquest abast de col·laboració i es prohibeixen tàcitament els vetos a les mateixes en els convenis col·lectius. A més entraran en sectors abans prohibits com el de la construcció. Tindran ànim de lucre.


::::: :::::::::::::: :::::::::: ::::::: ::::::::

25 DE SETEMBRE:

EL BAIX LLOBREGAT SURT AL CARRER CONTRA LES RETALLADES

Portem dos anys llargs de crisi, dos anys en què hem passat de les promeses de “refundació del capitalisme” i “refundació dels mercats per evitar els excesos dels especuladors” als atacs indiscriminats contra la classe treballadora en forma de tancaments d'empreses i ERO's que les administracions; amb el vist-i-plau de les cúpules sindicals de C.C.O.O. i UGT; s'han empassat sense dir res. Dos anys de transvassament de calers I recursos públics a la banca I a les grans constructores en forma de “Plans E” i plans de rescat multimilionaris.

Poc més de dos anys en què l'atur s'ha disparat fins als 4 milions en xifres oficials i molt per sobre d'aquest número en xifres reals. Aquests atacs contra qui no ha creat la crisi, però la pateix activament, no s'han reduït a la reforma laboral, els instituts i les facultats ja malmeses pel “Pla Bolonya” i el procés de mercantilització de l'ensenyament exulsen cada més de juny milers de joves a l'atur i l'endurimentde les condicions de permanència als treballadors i treballadores immigrants mitjançant l'enèsima reforma de la llei d'estrangeria aprovada a finals de 2009 son una realitat. Una realitat imposada pel sistema per deixar ben clar que hem de ser nosaltres els que hem de pagar la despesa de la inutilitat capitalista.

En aquest context arriba la convocatòria d'una vaga general de 24 hores contra l'ultim atac de la patronal, formulat pel govern; la contrarreforma laboral. Aquesta contrarreforma té com a tónica general la subvenció dels costos de l'acomiadament per causes objectives; de 20 dies per any treballat d'indemnització, 12 els pagarà l'empresari i 8 els paga l'Estat amb els diners de tots i totes. Es faciliten les causes per justificar l'acomiadament col.lectiu per causes objectives, la negociació col.lectiva surt clarament afeblida afavorint la patronal i s'eternitza la temporalitat.

Si be és cert que aquesta convocatòria arriba tard i en un moment de feblesa pels efectes de l'atur en la classe treballadora i les seves famílies, ha de ser la primera d'una sèria d'accions per aturar l'atac contra les condicions de vida de la majoria social.

Ens hem d'organitzar als centres de treball, als barris, als instituts i facultats perquè el dia 29 no es mogui una roda, ni s'encengui un llum.

La lluita no s'acaba el 29, més ben dit comença i es tasca dels treballadors i treballadores d'aquí i de fora, amb feina o sense feina, dels estudiants, dels jubilats amb pensions congelades i funcionaris amb sous retallats, dels desnonats de la seva llar i de la ciutadania solidària en general de continurar-la fins véncer.

29-S tots al carrer contra les retallades del govern i la patronal!
La crisi del capital que la pagui la patronal!
Organitza't i lluita!



+ info: www.infobaix.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Marxes Cap a la Vaga al Baix Llobregat. Div. 24 18h Martorell - Diss. 25 11h Hospitalet.
21 set 2010
Anar on? a una disco que es diu Vaga? Les vagues es fan, no s'hi van.
Re: Marxes Cap a la Vaga al Baix Llobregat. Div. 24 18h Martorell - Diss. 25 11h Hospitalet.
24 set 2010
... A la Huelga 100, a la Huelga 100, a la Huelga madre yo VOY también, a la Huelga 100 a la Huelga 1000 yo por ellos madre y ellos por mi ...
Sindicat Terrassa