Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
Davant l’actual context de fallida del sistema econòmic, els governs de la Unió Europea han optat per una nova onada de mesures contra els drets dels i les treballadores, accions que van encaminades a fer desaparèixer del tot les mínimes garanties socials que els estats encara ofereixen als sectors desafavorits de la societat. Ja fa anys que aquest tipus de propostes figuren a l'agenda de les grans corporacions i d'institucions com la Unió Europea o el Fons Monetari Internacional. Ara, amb l'argument de la crisi ens les han volgut fer empassar senceres en forma de reformes laborals i de retallades socials. La classe treballadora està cridada a pagar les conseqüències d'una crisi que no ha provocat, sinó que estat conseqüència de la voracitat del capital financer i del “deixar fer” que han imposat els anomenats “organismes de control” del capitalisme.
raonsvaga29sa1.png
El govern espanyol del PSOE no ha estat una excepció en l'aplicació d'unes polítiques econòmiques dissenyades i avalades per la Unió Europea. Per fer-ho, el PSOE ha rebut el suport, directe o indirecte de partits com IU-ICV o ERC, els quals, tot i haver votat en contra d'algunes d'aquestes reformes, no han vist en elles res suficientment greu com per fer caure el govern de l'estat. Presentades com a mesures per lluitar contra la crisi, les retallades en la despesa pública i la reforma laboral no són una altra cosa que l'aplicació del programa del gran capital contra la classe treballadora. No només es tracta d'un sacrifici injust o excessiu contra aquesta, sinó que resulten mesures inútils per resoldre la crisi orientades a fer encara més dura la situació d'explotació sobre la classe treballadora.

Des d'Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional) exigim la derogació de la reforma laboral, un dels atacs més importants contra la classe treballadora catalana des dels Pactes de la Moncloa. N'és una prova el fet que la reforma deixi en mans de l'empresari la definició de les causes per a acomiadar treballadors: d'aquesta manera, la simple previsió de pèrdues per part de l’empresa es converteix en un motiu per al comiat, fins i tot en el cas que l'empresa hagi pogut mantenir guanys durant els anys anteriors. I també ho demostra l'enduriment de les condicions per accedir a determinades prestacions com la de l'atur, obligant a les persones aturades a acceptar qualsevol feina, sigui en les condicions que sigui. Ningú no pot dubtar que la reforma laboral comportarà major precarietat i flexibilitat, és a di, majors facilitats per l'empresariat i un enduriment de les condicions laborals per a la classe treballadora.

La reforma laboral ha vingut acompanyada d'una sèrie de mesures que configuren una ofensiva neoliberal contra la classe treballadora i les classes populars. Algunes d'aquestes mesures han estat (i seguiran sent): la reducció de la despesa pública, amb la conseqüent minva de la qualitat de serveis públics imprescindibles com la sanitat o l'educació, i el corresponent empitjorament de les condicions de treball en aquests àmbits; les reduccions salarials als i les treballadores de l’administració pública; les continues retallades a les pensions que culminaran a finals d'any, lligades a l'augment de l'edat de jubilació que ja ha tingut lloc a l'estat francès.

I mentre la classe treballadora rep tota aquesta sèrie d’atacs, el govern espanyol ha seguit premiant els autèntics responsables de la crisi: la banca i les grans multinacionals, espanyoles i d'arreu. Són aquests els grans beneficiaris de les noves polítiques impulsades per l'estat espanyol: subvencions multimilionàries sense cap tipus de contraprestació; reduccions de les cotitzacions empresarials a la tresoreria seguretat social (mentre segueixen assegurant que aquesta té un futur ben negre); els facilita els acomiadaments; aprova els Expedients de Regulació de l'Ocupació que li són sol·licitats; i manté els impostos al capital mentre augmenta la pressió impositiva sobre la classe treballadora a través dels impostos indirectes o els impostos sobre el treball.

Des d'Endavant (OSAN) considerem que aquestes mesures no han estat dissenyades amb l'objectiu de combatre cap crisi, sinó amb l'objectiu de consolidar una situació de dominació d'una classe social sobre una altra. Considerem que dins la lògica del capitalisme no hi ha cap possible sortida a la crisi que pugui afavorir la classe treballadora i la resta de classes populars. Només a través de la lluita i l'organització és possible plantejar una possible alternativa, i creiem que la Vaga General del proper 29 de setembre pot contribuir a avançar en aquesta direcció.

Finalment volem afegir una última consideració: les sentències del Tribunal Constitucional espanyol contra l'estatut reformat a la Comunitat Autònoma de Catalunya, els atacs contra l'ensenyament en català arreu del territori, o les mesures de l'estat i del capitalisme financer espanyol contra la sobirania econòmica de les classes populars a través de la culminació de la privatització de les caixes són la mateixa cosa que la Reforma laboral o la resta de retallades socials: la prova de que la democràcia espanyola és una mentida, i que qui mana realment als Països Catalans no és el poble català sinó la Unió Europea, el Fons Monetari Internacional i el Tribunal Constitucional.

La lluita per la independència és doncs imprescindible si volem construir un nou model social on l'economia estigui al servei de la majoria social: la classe treballadora i la resta de classes populars dels Països Catalans. La lluita per la construcció d'un marc laboral català, de Països Catalans, és un objectiu imprescindible en la lluita per la sobirania.

És per tot això, per plantar cara davant d'aquest atac frontal contra la classe treballadora, i per seguir avançant en la lluita per la independència i el socialisme als Països Catalans, que des d’Endavant (OSAN) estem participant en la convocatòria de vaga del proper 29 de setembre i donarem suport a totes aquelles accions que es duguin a terme que permetin avançar en l'organització de la classe treballadora del nostre poble contra totes aquelles forces que pretenen mantenir i reforçar la seva explotació. De la mateixa manera us convidem a participar dels comitès de vaga que s’estan creant arreu dels Països Catalans i a organitzar piquets per tal de garantir el dret de totes i tots a la vaga davant de les coaccions que l'estat i la patronal pretendran imposar sobre la classe treballadora.


CONTRA LES RETALLADES SOCIALS I NACIONALS
Pels nostres drets, per la nostra dignitat de classe, SORTIM AL CARRER
El 29 de setembre VAGA GENERAL


Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
Països Catalans, Setembre de 2010
Mira també:
http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=911&Itemid=1
http://www.endavant.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
Dues preguntes per curiositat.
Que enteneu per socialisme (a l'actualitat)?
Esteu a favor d'un estat nacional català?
Gràcies.
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
Quin interlocutor busques a indymedia?

Prou cultura BURGESA d'esperar a que et donguin les coses fetes; si t'interessa, a la web hi ha documents prou explícits del que vol Endavant-OSAN:

http://endavant.org/


PS: A la meva època no hi havia web's (no d'ús corrent) i bé que ens assabentàvem de totes les convocatòries de l'MDT, fins i tot les mítiques per l'assassinat de'n Brouard convocades d'una dia per l'altre, i amb l'assistència del bo i millor de la resistència catalana.
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
Tu ets l'interlocutor d'internet sino no haguesis penjat la noticia a indymedia perquè sortís la fotu! burgués? m'agradaría saber quin tipus d'autogestió tens tu per a criticar als demés de burguesos.
Apa pallaso ja no m'interesa endavant i mira que hi tenia curiositat
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
que entens tu per estat nacional català?
Es pot ser estat català sense ser nacional?
Et refereixes a adjectivar per adjectivar o al fet que hi ha gent que creu en un estat català no nacional (sense comptar amb tota la nació, un estat català principatí?)
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
Fiqueu-vos la vostra pàtria allà on us hi càpiga: els treballadors no tenim pàtria!!!! D'això es diu internacionalisme.
Apa no doneu més la tabarra fins el proper 11S!!!
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
al rderetrassat, no parlis per mi, gràcies.
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
al deddissentir,segur que quan ecspanya va guanyar el mundial vas penjar la bandereta eh!,vas tindre un orgasme marranot!!!
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
torna-la a tocar sam! torna-ho a dir: endavant (i el conjunt de l'EI) són uns nazis! els pobles no existeixen! el catalanisme és un projecte exclusivament burgès!

preguntes per a ddedissentir:

perquè no et dediques a recolzar la vaga general i et menjes les teves lamentables empanades mentals sobre el "nazionalisme"?

pq no aportes alguna cosa al debat enlloc de les teves presuntuoses (i insistents: en tots els putos posts de l'EI) pseudo-questions?

pq no recolzes el conjunt de les organtizacions anti-capitalistes en una jornada que es pretén unitària (on hi hauran des de sindicats grocs a anarquistes, passant per col·lectius de treballadors, d'immigrants, i també l'EI)?

com és q tens tant temps per a estar aquí? q no milites a enlloc? q no tens cap projecte polític? pq no ens l'expliques?

endavant amb la vaga general!
pd: bon comunicat
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
"els treballadors no tenim pàtria!!!!": atenció! quan ddedissentir s'auto-proclama com a portaveu del conjunt del poble treballador! bravo! brillant! passant del sectarisme a la megalomania.

"no doneu més la tabarra fins el proper 11S!!!" el q et molesta és q l'EI s'implica, participa i s'organitza en xarxa en el conjunt de les lluites populars...oooohhh, c'est la vie!

endavant amb la vaga general!
endavant amb endavant!
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
"Los trabajadores no tienen patria", no lo dije yo es de Marx y Hengels:

“Además, se acusa a los comunistas de buscar la abolición de los países y la nacionalidad. Los trabajadores no tienen patria. No podemos
quitarles aquello que no tienen. Dado que ante todo el proletariado debe obtener la supremacía política, constituirse a sí mismo en nación, es,
hasta este punto, nacional en sí mismo, aunque no en el sentido burgués del término.
Día a día se desvanecen las diferencias nacionales y los antagonismos entre los pueblos, debido al desarrollo de la burguesía, a la libertad de comercio, al mercado mundial, a la uniformidad del modo de producción y
a las condiciones de vida que corresponden al mismo.
La supremacía del proletariado las hará desaparecer aún más rápidamente. Una de las primeras condiciones de la emancipación del
proletariado es la acción unida de por lo menos los países civilizados líderes.
En la medida que se ponga término a la explotación de un individuo por otro, también se pondrá término a la explotación de una nación por otra."

Repaos el manifiesto comunista!!!!
Y tranquilos que a nivel local ya milito, no os preocupéis por mi, pero gracias de todas maneras.
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
¿Entendéis lo del "sentido burgués del término" o os lo tengo que volver a explicar?
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
21 set 2010
explica, explica! no em canso de ddedissentir i la seva falta absoluta de sentit del ridícul!
ara, un dubte: utilitzaràs també el catecisme de Marx en relació a la constitució d'un Estat i una dictadura proletària?
d'altra banda, et recomano la lectura d'aquest text, que potser t'aclararà la postura de Marx en relació a la causa irlandesa, i on recomana al proletariat anglès lluitar contra l'unionisme: http://www.marxists.org/catala/lenin/1914/autodet/cap8.htm

ooooooooooohh!
però torna-hi, torna-hi...
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
22 set 2010
això no ho va escriure Marx, interpretacions hi han moltes, ara bé, la defensa fèrrea del comunisme i el socialisme sense debat mostra com l'EI adoctrina més que forma, Bakunin té textos més alliberadors en la Qúestió nacional que Marx i Engels i els cecs no voleu veure res. Els cecs indepes i els Cecs anarquistes, tothom que sigui cec no podrà llegir cap text perquè tindrà la seva premisa i prejudicis abans de llegir i reflexionar.
No estic d'acord ni amb les proclames dels indepes ni amb les seves fotos ni estrategia ni sigles, pero ara bé, el qui ha dit que son nazis, no té ni idea, les critiques s'han de fer constructives i amb fundament. L'esquerra Indepe té una base social interessant i molts activistes de base actuen força autonomament per això no es pots tildar de nazis, més que res que el nazional socialisme no era marxista.
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
22 set 2010
ui si! les masses ja surten al carrer perquè les ha convocat enredant-osan hahaha quan de sectarisme... no sabeu ni que és la unitat popular
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
22 set 2010
Ey!!, no tachéis a la gente de mentirosa:

Manifiesto Comunista

II Proletarios y comunistas:

"Se acusa también a los comunistas de querer abolir la patria, la nacionalidad.

Los obreros no tienen patria. No se les puede arrebatar lo que no poseen. as, por cuanto el proletariado debe en primer lugar conquistar el poder político, elevarse a la condición de clase nacional, constituirse en nación, todavía es nacional, aunque de ninguna manera en el sentido burgués.

El aislamiento nacional y los antagonismos entre los pueblos desaparecen día a día con el desarrollo de la burguesía, la libertad de comercio y el mercado mundial, con la uniformidad de la producción industrial y las condiciones de existencia que le corresponden.

El dominio del proletariado los hará desaparecer más de prisa todavía. La acción común, al menos de los países civilizados, es una de las primeras condiciones de su emancipación.

En la misma medida en que sea abolida la explotación de un individuo por otro, será abolida la explotación de una nación por otra.

Al mismo tiempo que el antagonismo de las clases en el interior de las naciones, desaparecerá la hostilidad de las naciones entre sí."

http://www.ucm.es/info/bas/es/marx-eng/47mpc/i2.htm
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
22 set 2010
Critiqueu tot el que vulgueu, difameu, insulteu, però Endavant i en general l'EI sortim al carrer i estem allà a on podem i creiem que hi hem de ser. Podem tenir errors, podem fer les coses malament, però és que resulta que només s'aprèn amb els errors. I ideològicament en aquests moments tota l'esquerra, des de la reformista a la més revolucionària, està perduda. Però una cosa nosaltres sí que tenim clara: som anticapitalistes i creiem que el marxisme és la via inicial per a retornar a tenir una alternativa clara.
Ens són bastant igual els vostres, el que sí que ens molesta és que sigueu tant repetitius. Ja canseu
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
22 set 2010
Oye Guifré, de buen rollo, vosotros apoyáis la huelga ¿no?, la pregunta es: ¿la Plataforma pel Dret a Decidir de la cual formábais parte o colaborastéis, apoya también la huelga? ¿qué ha sido de vuestros compañeros de "lucha"? ¿hay una posición acordada al respecto o ni siquiera se ha hablado del tema? ¿depende del dia para que os decantéis hacia una clase social u otra?
Es simple curiosidad.
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
23 set 2010
Doncs aquí va la resposta a una pregunta molt i molt interessant:
Re: [Endavant-OSAN] >>>Per la defensa dels nostres drets socials i nacionals. 29 de setembre: vaga general
23 set 2010
T'ha agradat. Seguir-te el joc t'ho farà algú altre. Jo no tic ni temps ni ganes. Però et repeteixo una cosa: ja canseu.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more