Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: immigració
Partit Popular: La xenofòbia al servei de la campanya política
20 set 2010
La xenofòbia al servei de la campanya política (Comunicat de la Federació d´Associacions Gitanes i de S.O.S Racisme)
LA XENOFÒBIA AL SERVEI DE LA CAMPANYA POLÍTICA

Un cop més, dirigents del Partit Popular de Catalunya són noticia per centrar el seu discurs electoralista xenòfob en un sector de la població vulnerable de discriminació i prejudicis, sense miraments de les greus conseqüències dels seus actes, pensant només en un grapat de vots.

La visita de l’eurodiputada del partit del president del govern francès, UPM, a la ciutat de Badalona no és més que una estratègia política de les que ja ens té acostumats el PPC, especialment el dirigent del partit a Badalona, el Sr. Garcia Albiol.

És una provocació per les agrupacions ciutadanes que realment treballen dia a dia al territori per fomentar la convivència entre els veïns i veïnes i atenent les necessitats que en puguin sorgir. Aquest acte, que no pot tenir conseqüències beneficioses per ningú, creiem que només contribueix a instigar l’odi i el racisme cap als veïns i veïnes gitano-romanesos, que reben els atacs d’en García Albiol des de fa anys.

Intentar treure rèdit electoral del descontent social fomentant pors i prejudicis, tot utilitzant argument demagògics és ja part de la seva política de partit. Tant en García Albiol a Badalona com en Fernández Díaz a Barcelona, han utilitzat l’agressiva i denunciable política del govern francès de deportar els gitanos-romanesos, per crear alarma social i jugar amb les pors de la ciutadania.

Considerem especialment greu que aquestes accions rebin el recolzament no només de la presidenta del PP a Catalunya, la Sra. Sánchez Camacho, sinó també del president estatal, el Sr. Rajoy. I exigim al partit que rectifiqui en la seva política d’instigació a l’odi. No es pot crear un problema afegit als que es repeteixen seguidament en determinats barris; en el seu lloc haurien de treballar per la cohesió social.

Un cop més, des de la FAGIC i SOS Racisme-Catalunya volem exigir als partits polítics responsabilitat en els seus actes i els seus discursos. Instigar l’odi entre veïns i veïnes, treballadors i treballadores, només per aconseguir vots, té com a conseqüència la fractura social, l’augment de racisme i de violència als nostres veïnats. I alertem de l’augment d’aquest discurs així com s’apropa el període electoral./P>

Demanem als agents socials, entitats, associacions i ciutadans i ciutadanes, que continuem sumant esforços per garantir la convivència i la cohesió social. I recordem que des de les nostres entitats continuarem actuant contra qualsevol proposta política o acció que encengui els focs del racisme a la nostra societat, i que aposi en perill l’estabilitat social als municipis de Catalunya.

I a diferència dels dirigents europeus, SÍ creiem que les accions que demonitzen un sector de la població degut a la seva ètnia, cultura, religió o color de pell segueixen la línia dels lamentables fets de l’Holocaust i que estem segurs que cap ciutadà d’un estat democràtic voldria que es repetissin.

17 de setembre del 2010, Barcelona


Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya - FAGIC
SOS Racisme-Catalunya

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat