Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: sense clasificar
Tardor, Cultural i Llibertària, CNT Fraga
18 set 2010
JORNADES 2010, FRAGA
Tardor, Cultural i Llibertària

ORGANITZA:
CNT FRAGA
CENTRO DE ESTUDIOS LIBERTARIOS "JOSÉ ALBEROLA"
FRAGA 2010
Tardor, Cultural i Llibertària

SETEMBRE, dimecres 22.

Cinema documental

THE TAKE (La toma)

Treballar, Resistir, Produir. Escrita per Naomi Klein, autora de No Logo i La Doctrina del Shock i dirigida per Avi Lewis, any 2004.

Lloc: I. E. S. BAJO CINCA, a les 20h.


OCTUBRE, dimecres 27

Cinema documental

NÉSTOR MAJNO, un campesino de Ucrania

Del 1917 al 1921, Ucraïna va viure l’entusiasme revolucionari que va comportar l’enderrocament del zarisme. Un documental de Hélène Châtelain, any 2007.

Lloc: I. E. S. BAJO CINCA, a les 20h.


OCTUBRE, divendres 29

Conferència / Col•loqui

CRISI ECONÒMICA I IMPACTE
SOBRE ELS TREBALLADORS/ES
AL ESTAT ESPANYOL

Ponent: LLUÍS RODRÍGUEZ, Economista i membre del Institut de Ciències Econòmiques i de l’Autogestió, ICEA, de Barcelona.

Lloc: P. MONTCADA, a les 20 h.


NOVEMBRE, dissabte 13

Conferència / Col•loqui

ANARQUISTES DE CORBATA I ESPARDENYA

Repàs historiogràfic del Moviment Llibertari a Osca i l’Alt Aragó, amb RAÚL MATEO OTAL historiador i autor de diversos llibres sobre la guerra civil i l’anarquisme a l’Aragó.

Lloc: P. MONTCADA, a les 18 h.


NOVEMBRE, dimecres 24

Cinema documental

¡NI PEONES NI PATRONES!

Relata l’experiència autogestionària dels anys trenta del passat segle XX, a la comarca del Baix Cinca. Realitzada per Konstrasfilm d’Ámsterdam l’any 1986.

Lloc: I. E. S. BAJO CINCA, a les 20 h.


DESEMBRE, dimecres 15

Cinema documental

¡VIVA LA ESCUELA MODERNA!
F. FERRER I GUARDIA

Un repàs de la vida i obra de Francisco Ferrer i Guardia: pedagog, anarquista, impulsor de l’Educació Racionalista i fundador de l’Escola Moderna. Dirigit per Adolfo Dufour l’any 1998.

Lloc: I. E. S. BAJO CINCA, a les 20h.


DESEMBRE, dissabte 18

Conferència / Col•loqui

TREBALLEN PER A L’ETERNITAT
Col•lectivitats de treball i ajuda mútua durant la Guerra Civil a l’Aragó.

Ponent: ALEJANDRO R. DÍEZ TORRE, historiador i professor de la Universidad de Alcalá de Henares, especialista sobre la Guerra Civil i del període dels anys trenta. Autor de diversos treballs d’investigació i de molts altres llibres.

Lloc: P. MONTCADA, a les 18 h.


100 anys d’Història

L’1 de Novembre de 1910, es constituïda, al Saló de Belles Arts de Barcelona, la Confederación Nacional del Trabajo (CNT), a partir de la unió de les Sociedades Obreras no vinculades a les corrents socialdemòcrates.

La CNT, hereva de la Federación Regional Española de la AIT la 1ª Internacional (1870), va néixer dins del moviment obrer com a la primera organització obrera autònoma i independent de qualsevol poder polític, religiós i econòmic. El seu objectiu: millorar les condicions de vida dels/les treballadors/es fins la fi de l’explotació.

Assumint el propi lema internacionalista “La emancipació dels treballadors serà obra dels treballadors mateixos”, la CNT es va fer depositària de la rebel•lia popular que, com una corrent soterrada s’oposa al poder al llarg dels temps i emergeix triomfant en moments concrets, des de les rebel•lions dels esclaus dels antics imperis a la Revolució Francesa. Corrent indispensable en processos històrics en el quals la humanitat ha avançat notòriament per la senda de la llibertat, la justícia i la dignitat.
   
Durant anys aglutinà la majoria del moviment obrer, aconseguint importants conquestes socials i econòmiques que constitueixen un llegat de valor incalculable per a la societat actual: la jornada laboral de vuit hores, la eradicació del treballar infantil, la igualtat de la dona o la normalització social de valors: la solidaritat, el feminisme, l’ecologia, l’amor lliure, l’antimilitarisme...

    Cent anys d’història i de lluita inconclosa per a l’emancipació. Història que volem compartir per a que sigui, també, patrimoni comú de tots i totes que anhelen una societat més justa i lluiten sense desànim, construint espais que sens dubte ens han d’apropar al futur.


CNT, Fraga 2010



EN "CASTILLA":

FRAGA 2010
Otoño, Cultural y Libertario

SEPTIEMBRE, miércoles 22

Cine documental

THE TAKE, (La Toma)

Trabajar, Resistir, Producir. Dirigida por Avi Lewis y escrita por Naomi Klein, autora de No Logo y La Doctrina del Shock, año 2004.

Lugar: I. E. S. BAJO CINCA, a las 20h.


OCTUBRE, miércoles 27

Cine documental

NÉSTOR MAJNO, un campesino de Ucrania

De1917 a 1921 Ucrania vivió el entusiasmo revolucionario que llevó al derrocamiento del zarismo. Un documental de Hélène Châtelain, año 2007.

Lugar: I. E. S. BAJO CINCA, a las 20h.


OCTUBRE, viernes 29

Conferencia / Coloquio

LA CRISIS Y SUS CONSECUENCIAS
SOBRE LOS TRABAJADORES/AS
EN EL ESTADO ESPAÑOL

Ponente LLUÍS RODRÍGUEZ, Economista y miembro del ICEA, Instituto de Ciencias Económicas y de la Autogestión de Barcelona.

Lugar: P. MONTCADA, a las 20 h.


NOVIEMBRE, sábado 13

Conferencia / Coloquio

ANARQUISTAS DE CORBATA Y ALPARGATA

Repaso historiográfico del Movimiento Libertario en Huesca y el Alto Aragón, con RAÚL MATEO OTAL historiador y autor de varios libros sobre la guerra civil y el anarquismo en Aragón.

Lugar: P. MONTCADA, a las 18 h.


NOVIEMBRE, miércoles 24

Cine documental

¡NI PEONES NI PATRONES!

Documental realizado en la Comarca del Baix Cinca. Relata la experiencia autogestionaria y colectivista de la Revolución Libertaria de los años treinta del siglo XX. Realizada por Konstrasfilm de Ámsterdam, año1986.

Lugar: I. E. S. BAJO CINCA, a las 20 h.


DICIEMBRE, miércoles 15

Cine documental

¡VIVA LA ESCUELA MODERNA!
FRANCISCO FERRER I GUARDIA

Un repaso a la vida y obra de Francisco Ferre i Guardia, pedagogo anarquista e impulsor de la Educación Racionalista y fundador de la Escuela Moderna. Guión y dirección de Adolfo Dufour, año 1998.

Lugar: I. E. S. BAJO CINCA, a las 20 h.


DICIEMBRE, sábado 18

Conferencia / Coloquio

TRABAJAN PARA LA ETERNIDAD
Colectividades de trabajo y ayuda mutua durante la Guerra Civil en Aragón.

Ponente ALEJANDRO R. DÍEZ TORRE, historiador y profesor en la Universidad de Alcalá de Henares, especialista de la Guerra Civil y del período de los años treinta. Autor de numerosos trabajos de investigación y de otros tantos libros.

Lugar: P. MONTCADA, a las 18 h.


100 años de Historia

El 1 de Noviembre de 1910, se constituye, en el Salón de Bellas Artes de Barcelona, la Confederación Nacional del Trabajo, a partir de la unión de las Sociedades Obreras no vinculadas a las corrientes socialdemócratas.

La CNT, heredera de la Federación Regional Española de la AIT la 1ª Internacional (1870), nació en el propio seno del movimiento obrero, como la primera organización obrera autónoma e independiente de cualquier poder político, religioso y económico. Su objetivo: mejorar las condiciones de vida de los trabajadores/as hasta el fin de la explotación.

Asumiendo como propio el lema internacionalista “La emancipación de los trabajadores ha de ser obra de los trabajadores mismos”, la CNT se hizo depositaria de la rebeldía popular que, como una corriente soterrada que se opone al poder a lo largo de los tiempos y emerge triunfante en momentos concretos, desde las rebeliones de esclavos en los antiguos imperios a la Revolución Francesa. Movimiento indispensable en procesos históricos en los que la humanidad ha avanzado notoriamente por la senda de la libertad, la justicia y la dignidad.

    Durante años aglutinó la mayoría del movimiento obrero, consiguiendo importantes conquistas sociales y económicas que constituyen ya un legado de valor incalculable para la sociedad actual: la jornada laboral de ocho horas, la erradicación del trabajo infantil, la igualdad de la mujer o la normalización social de valores como la solidaridad, el feminismo, la ecología, el amor libre, el antimilitarismo...

    Cien años de historia y de lucha inconclusa por la emancipación. Historia que queremos compartir para que sea, también, patrimonio común de tod@s l@s que anhelan una sociedad más justa y luchan sin desanimo, construyendo espacios que sin duda han de acercar el porvenir.

CNT, Fraga 2010

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa